Βέροια-Αρης 0-1

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βέροια-Αρης 0-1

bet365

Ο τερματοφύλακας της Βέροιας αποκρούει το πέναλτι του Διαμαντόπουλου στο 89', ο Πασάς στο... ριμπάουντ σκοράρει και ο Άρης έφυγε από την Ημαθία με μια σπουδαία, αλλά και δύσκολη νίκη (0-1). Από μια κόκκινη οι 2 ομάδες. Οι «κίτρινοι» αύξησαν την διαφορά από τους διώκτες.

Οι «κίτρινοι» έχασαν σωρεία ευκαιριών κυρίως με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο για να φθάσουμε στο 89ο λεπτό όπου ο ίδιος παίκτης αστόχησε από την άσπρη βούλα, οι παίκτες της Βέροιας ολιγώρησαν και ο Γιάννης Πασάς από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-1.

Ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους αλλά και το συντριπτικό ποσοστό κατοχής της μπάλας το οποίο ήταν σταθερά πάνω από το 70%. Οι «κίτρινοι» λειτούργησαν με επιπολαιότητα στις περισσότερες φορές που βρήκαν ανοιχτούς χώρους στην άμυνα του αντιπάλου.

Έφτασαν δύο φορές κοντά στο σκορ αλλά τόσο ο Παυλίδης στο 16ο λεπτό (σ. σ. σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Βέροιας), όσο και ο Κάσσος στο 32ο λεπτό – χρησιμοποίησε περισσότερο δύναμη παρά τεχνική στο σουτ που επιχείρησε μεταξύ της άσπρης βούλας και της μικρής περιοχής – δεν κατάφεραν αν στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Μεσολάβησε κι ένα σουτ του Μανώλη Τζανακάκη έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα μακρινό σουτ από τον Παυλίδη αλλά ο Γιαγκόζης είχε σωστή αντίδραση.

Η Βέροια ήταν εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο καθώς πέρα από κάποιες απόπειρες να «χτυπήσει» στο transition game είχε μεγάλο πρόβλημα… επικοινωνίας με συνέπεια να περιοριστεί σε κάποια μακρινά σουτ του Ρούνεϊ.

Ο Άρης διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο, στη μεγαλύτερη διάρκεια του οποίου το παιχνίδι «γινόταν» περιμετρικά της περιοχής της Βέροιας. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 49’ όπου ο Διαμαντόπουλος από πλάγια θέση στο ύψος της μικρής περιοχής ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια. Ο ίδιος παίκτης στο 68ο λεπτό επίσης δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά και πάλι από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η Βέροια περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι αναζητώντας ευκαιρίες ώστε να βρει φάσεις σε καταστάσεις αντεπίθεσης, επί της ουσίας όμως δεν ήταν απειλητική για την εστία του Καντιμοίρη. Ωστόσο, έχασε «τεράστια» ευκαιρία στο 71ο λεπτό. Μετά από κακή αντίδραση της άμυνας του Αρη, ο Καντιμοίρης βγήκε από την εστία του και στο σουτ που επιχείρησε ο Μπαστιάνος η μπάλα αρχικά χτύπησε στο μπούτι και μετά στο χέρι του Καντιμοίρη (ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας). Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαστιάνος πλάσαρε σε κενή εστία αλλά ο Τζανακάκης απομάκρυνε σωτήρια για τους «κίτρινους».

Στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα οι «κίτρινοι» αναγκάστηκαν να παίξουν με αριθμητικό μειονέκτημα αλλά έχοντας την πίεση του αποτελέσματος δεν… έδωσαν μέτρα στο γήπεδο. Στο 81ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ντούνης έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Γιαγκόζης απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στα τελευταία δέκα λεπτά. Η Βέροια έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 83’ καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ζυγκερίδης κέρδισε την κεφαλιά – βρισκόμενος στην πλάτη της άμυνας του Άρη – αλλά δεν… βρήκε δίχτυα για να ακολουθήσει μια μοναδική ευκαιρία για τους «κίτρινους» με τον Διαμαντόπουλο. Στο 85ο λεπτό ο Ντούνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας αλλά και πάλι ο Γιαγκόζης εξουδετέρωσε το σουτ.

Στο 86ο λεπτό ο Ντούνης ανατράπηκε εντός περιοχής σε μια ξεκάθαρη φάση αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από γύρισμα του Κάσσου εντός της περιοχής ο Διαμανάκης χρησιμοποίησε το χέρι του για να σταματήσει την πορεία της μπάλας και καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Γιαγκόζης σταμάτησε τον Διαμαντόπουλο αλλά στην επαναφορά ο Πασάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Την κόκκινη κάρτα είδε ο Καντιμοίρης(Άρης) και ο Διαμανάκης (με δύο κίτρινες) και την κίτρινη οι Κοζάκης (Βέροια), Μουμίν, Ιντζόγλου, Τζανακάκης(Άρης)

ΒΕΡΟΙΑ(Τερζής): Γιαγκιόζης, Λαζόπουλος, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Γιαμόα, Δόρης, Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Μεξής(63’ Ζυγκερίδης).

ΑΡΗΣ(Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Μπαργκάν(60’ Ντούνης), Παυλίδης(69’ Πασάς), Διαμαντόπουλος, Κάσσος, Τζανακάκης, Μπούρμπος(74’ Αναγνωστόπουλος)

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα