Η… πολυφωνία κάνει τη διαφορά

Η… πολυφωνία κάνει τη διαφορά

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η… πολυφωνία κάνει τη διαφορά

bet365

Ο Άρης βαδίζει στο μονοπάτι της επιστροφής στη Σούπερλιγκα, ήδη έχει αποκτήσει απόσταση πέντε βαθμών από τον δεύτερο και πέρα από την «ευστοχία» σε επίπεδο αποτελεσμάτων, ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει είναι η πολυφωνία στην επίθεση.

Είναι δεδομένο ότι, οι «κίτρινοι» είναι οι απόλυτοι ρυθμιστές της κατάστασης και στους δύο επόμενους αγώνες θα φανεί αν θα διευκολύνουν τους εαυτούς τους. Αν διατηρήσουν το απόλυτο έπειτα από τους αγώνες απέναντι σε Δόξα Δράμας(εκτός) και ΟΦΗ(εντός) ουσιαστικά θα αυξήσουν τη διαφορά από δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Αυτό που τους χαρακτηρίζει μέχρι στιγμής είναι η αποτελεσματικότητα σε παιχνίδια όπου δεν επιτρέπονταν βαθμολογικές απώλειες αλλά και η πολυφωνία στην επίθεση.

Ειδικά επί του τελευταίου, είναι χαρακτηριστικό ότι στους εννιά επίσημους αγώνες (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο), η ομάδα του Δημήτρη Σπανού σκόραρε 17 φορές και τα γκολ σημείωσε 10 διαφορετικοί παίκτες. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας είναι ο πρώτος σκόρερ, ενώ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν και οι Διαμαντόπουλος, Μπαργκάν, Μιλούνοβιτς, Πασάς, Δεληζήσης, Ντούνης, Καπνίδης, Κάσσος και Παυλίδης.

Αυτή η πολυφωνία στην επίθεση έχει κάνει τη διαφορά για τον Άρη, καθώς στοιχειοθέτησε τον τρόπο ούτως ώστε να πετύχει το απόλυτο έπειτα από έξι αγώνες. Υπό την έννοια ότι ακόμη και σε αγώνα – όπως ο χθεσινός(3/12) με τον Κισσαμικό – οι «κίτρινοι» βρήκαν τον ηγέτη που έψαχναν (απόντος του Πλατέλλα) ούτως ώστε να εξασφαλίσουν τους βαθμούς.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα