Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 2-0: «Σβηστά» στα ημιτελικά με οδηγό Μπερνάρντο Σίλβα (vid)

Ιάσονας Θεριός

bet365

Δίχως καν να... ιδρώσει, η Μάντσεστερ Σίτι υπέταξε με δύο τέρματα του Μπερνάρντο Σίλβα τη Νιούκαστλ στο «Έτιχαντ» (2-0) και έκλεισε το εισιτήριό της για το «Γουέμπλεϊ» και τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Με το χαρακτηριστικό της φετινό στυλ, η Μάντσεστερ Σίτι τελείωσε τη δουλειά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν εντυπωσίασε, αλλά κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό απέναντι στη Νιούκαστλ και με δύο τέρματα του οδηγού Μπερνάρντο Σίλβα υπέταξε άνετα το σύνολο του Χάου (2-0) και... καπάρωσε το εισιτήριό της για το «Γουέμπλεϊ».

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλά στο παιχνίδι και από νωρίς επέβαλαν τον ρυθμό τους. Μάλιστα, ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους πραγματικά καλή στιγμή. Στο 13', κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα έξω από τα καρέ της Νιούκαστλ, ο Μπερνάρντο Σίλβα βρήκε τον χώρο και το σουτ του μέσα από την περιοχή, αφού κόντραρε στον Μπερν, κατέληξε στα δίχτυα.

Η Σίτι συνέχισε να έχει τα ηνία του ματς και διπλασίασε τα τέρματά της «σβηστά» και με παρόμοιο τρόπο. Ο Μπερνάρντο Σίλβα σούταρε ξανά, αυτή τη φορά από το όριο της περιοχής, με την μπάλα να αλλάζει πορεία στον Μπότμαν και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0.

Η Νιούκαστλ βρήκε την πρώτη της καλή στιγμή με βολέ του Ίσακ που σταμάτησε ο Ορτέγα στο 36', με τους Πολίτες πάντως να σπαταλούν δύο σπουδαίες στιγμές για το 3-0 με τον Φόντεν στο 41' και και τον Ντοκού στο 45'.

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Χάου έδειχνε ανήμπορη να βγάλει αντίδραση και να ξαναμπεί στο ματς, όσο η Σίτι έψαχνε - δίχως τρελή επιμονή - το τρίτο γκολ. Ο Ντουμπράβκα απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Ντοκού μετά το φοβερό τακουνάκι του Φόντεν στο 48' και τέσσερα λεπτά μετά το όμορφο πλασέ του Χάαλαντ λίγο έξω από την περιοχή πέρασε μόλις άουτ.

Οι Πολίτες στη συνέχεια μπήκαν σε... mode συντήρησης και έχοντας τον πλήρη έλεγχο «έσβησαν» το ματς, πανηγυρίζοντας στο τέλος τη σημαντική πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα