Γιόσιπ Μίσιτς: Το καλύτερο (μας) το κρατούσε για το τέλος του 2020 (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Γιόσιπ Μίσιτς: Το καλύτερο (μας) το κρατούσε για το τέλος του 2020 (vids)

bet365

Έπειτα από έξι μήνες αληθινής μάχης, ο Γιόσιπ Μίσιτς στη δύση του 2020 σκορπά χαμόγελα με την επιστροφή του στα γήπεδα έχοντας αφήσει πίσω τη μεγάλη περιπέτεια, που σημάδεψε το 2020.

«Μερικές μάχες είναι πιο σημαντικές από το ποδόσφαιρο». Αυτό ακριβώς! Όπως έγραφε το μήνυμα του ΠΑΟΚ. Οκτώ λέξεις που, ίσως, μοιάζουν άψυχες. Φτωχές και αδύναμες.

Οι λέξεις χρειάζονται σεβασμό. Το ίδιο και ο Μίσιτς. Το ξέρει ο Γιόσιπ. Λέξεις όπως «αύριο», «μέλλον», «ζωή», «ελπίδα», «δρόμος», λέξεις που εκφράζουν αξίες, που για ορισμένους μοιάζουν φανταχτερές, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι ανίκανες να σηκώσουν το φορτίο που τους αναλογεί.

Παράλληλα, οι λέξεις περιγράφουν ένα περιβάλλον. Το ξέρει ο Μίσιτς. Από εκείνο το πρωινό στις αρχές του Ιούνη όταν ένιωσε τη γη να ξεγλιστρά, να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Τότε, που η ρημάδα, η ζωή απέκτησε άλλο νόημα για ένα νέο άνθρωπο 26 ετών, πατέρα δύο μικρών παιδιών, που έβλεπε την καριέρα του να εκτοξεύεται πριν προσγειωθεί απότομα στο έδαφος και πιο κάτω από εκεί…

Για τον ΠΑΟΚ η χρονιά ήταν περίεργη, με πολλά πάνω και κάτω, όμως για τον Κροάτη από το Βινκοβτσι έμοιαζε σαν παραμύθι. Ο «Mr. Vertical» ήταν στα καλύτερα του, απ’ τα αζήτητα και να με συγχωρέσει για τον χαρακτηρισμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε φτάσει να αποκτήσει σημαίνοντα ρόλο του στη λειτουργία του «Δικεφάλου», να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο και να κλέψει τις καρδιές των ΠΑΟΚτσήδων, που δε δίστασαν να τον ψηφίσουν στην κορυφαία ενδεκάδα της τελευταίας δεκαετίας!

Ο Γιόσιπ ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά στον ΠΑΟΚ του 2020. Μετρούσε 6 γκολ και 11 ασίστ πριν το πρώτο lockdown ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του και ένας από τους καλύτερους της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την απόκτηση των δικαιωμάτων του στα χέρια τους, ο Γιόσιπ είχε λατρέψει τη Θεσσαλονίκη, αλλά όπως συνηθίζει να λέει ο λαός: «Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει!», Ε, αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Μίσιτς, ο οποίος μπήκε άρον άρον στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και άρχισε να σηκώνει το δικό του σταυρό του μαρτυρίου.

Και τι ειρωνεία; Τρεις εβδομάδες πριν τα κακά μαντάτα είχε γίνει για δεύτερη φορά πατέρας, αποκτώντας ένα υγιέστατο κοριτσάκι, τη Μίλα. Οι μέρες κύλησαν αργά και βασανιστικά, κάποια στιγμή αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, να είναι κοντά σε συγγενείς και φίλους, μέχρι να φτάσουμε στις 19 Δεκεμβρίου.

Το ψυχοφθόρο 2020 τελείωνε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γιόσιπ ήταν δίπλα στη γραμμή. Έτοιμος να περάσει στην άλλη άκρη, να αφήσει πίσω τον εφιάλτη. Να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Να νιώσει δυνατός.

Ο Μίσιτς επέστρεψε και τώρα μπορεί να γίνει και πάλι ο Mr. Vertical ξανά, όπως του έγραψε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μπράβο αδερφέ! Bravo brate!

 

Τελευταία Νέα