Ο Έλληνας αρχηγός της Εθνικής Νορβηγίας που δοκιμάζει η Τσέλσι! (vids)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο Έλληνας αρχηγός της Εθνικής Νορβηγίας που δοκιμάζει η Τσέλσι! (vids)

bet365

Ο 16χρονος Χρήστος Ζαφείρης, ο οποίος πριν από εφτά χρόνια εγκαταστάθηκε στη Νορβηγία, αφού φόρεσε το περιβραχιόνιο της U16 της Νορβηγίας δοκιμάζεται πλέον σε Λέστερ και Τσέλσι!

Ο Ζαφείρης, το 2012 σε ηλικία 9 ετών μετανάστευσε με την οικογένεια του στη Νορβηγία με τον πατέρα του Δημήτρη να αναζητά καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά και το κατάλληλο ποδοσφαιρικό περιβάλλον για τον γιο του.

Ο νεαρός μέσος, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως 6άρι, αλλά και ως 8άρι, θήτευσε σε Λίλεστρομ, Φόρνεμπου, Φιελχάμερ, ενώ οι εξαιρετικές εμφανίσεις του είχαν ως αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή στη Βαλερένγκα.

Στην ομάδα του Όσλο παρέμεινε για τρία χρόνια, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στη Γκρόρουντ.Πρόκειται για σύλλογο που μετέχει στη Β΄ κατηγορία της Νορβηγίας και φημίζεται για το γεγονός πως δίνει βαρύτητα και αναδεικνύει νέα ταλέντα.

Λίγες μέρες μετά την απόκτηση του Ζαφείρη, ο νορβηγικός σύλλογος ενημερώθηκε πως η Λέστερ ενδιαφέρεται να δοκιμάσει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο τελευταίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και προτού καν προλάβει να επιστρέψεις στις υποχρεώσεις του με την Γκρόρουντ, δέχθηκε νέα πρόταση αυτή τη φορά με την Τσέλσι. Ο νεαρός μέσος επέστρεψε στην Αγγλία ακολουθώντας το πρόγραμμα της λονδρέζικης ομάδας μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, αλλά έμαθα πολλά. Νομίζω πως τα πήγα καλά. Είμαι ευγνώμων που είχα την δυνατότητα να βιώσω αυτές τις στιγμές.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με την Γκρόρουντ και εξελίσσομαι εδώ. Εάν όμως έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Premier League θα την εκμεταλλευτώ», τόνισε ο Ζαφείρης.

Ο γενικός διευθυντής της νορβηγικής ομάδας, Ρίκαρντ Πέντερσεν δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως αγγλικοί σύλλογο παρακολουθούν στενά τον Χρήστο Ζαφείρη.

«Έχει πολλά στοιχεία που τον καθιστούν ελκυστικό ως ποδοσφαιριστή. Θα έλεγα πως διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, δύναμη και καλό σουτ. Έχει τεράστιες δυνατότητες».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζαφείρης προτού μεταναστεύσει στη Νορβηγία, είχε περάσει από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ λόγω της εντυπωσιακής του παρουσίας κλήθηκε στην εθνική U16 της Νορβηγίας, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού σκοράροντας 2 γκολ σε 8 συμμετοχές! Αξίζει να σημειωθεί πως το περασμένο Απρίλιο χρίσθηκε διεθνής και με την Ελλάδα καταγράφοντας τρεις συμμετοχές.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα ατόφιο ταλέντο, από τα σπουδαιότερα στη Σκανδιναβία σε αυτές τις ηλικίες και θεωρείται αρκετά πιθανό να μεταπηδήσει σύντομα επί αγγλικού εδάφους!

Δείτε τον Χρήστο Ζαφείρη εν δράσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα