Σκωτία - Ελλάδα Κ21 0-1

Δημήτρης Τομαράς
Σκωτία - Ελλάδα Κ21 0-1

bet365

Τρομερή η Εθνική ομάδα των Ελπίδων που αν και είχε μείνει με δέκα παίκτες πέρασε νικηφόρα με 0-1 από το Tynecastle του Εδιμβούργου, στο ντέρμπι κορυφής του 4ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 με αντίπαλο την Σκωτία.
Ηρωική εκτός έδρας νίκη της Εθνικής Ελπίδων που παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 63' μετά την αποβολή του Ρέτσου πήρε το 0-1 από την Σκωτία και την πέρασε. Έτσι βρίσκεται πλέον στην κορυφή του ομίλου με 10 πόντους έναντι 8 των μέχρι πρότινος πρωτοπόρων Σκωτσέζων. Το γκολ με πέναλτι στο 91' ο Νικολάου. Οι Ελπίδες έχουν να δώσουν άλλα έξι ματς στον όμιλο αυτόν.
ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων είχε σχήμα με Σιαμπάνη γκολκίπερ, άμυνα με Νάτσο, Νικολάου, Κατράνη και Ευαγγέλου. Στο κέντρο ο αρχηγός Ρέτσος με τον Μπαλογιάννη, άκρα οι Νταβιώτης και Παπανικολάου και μπροστά ο Καμπετσής.
Οι Σκωτσέζοι ξεκίνησαν με τον Ντούχαν στο τέρμα, άμυνα με Χάρβι, Τζόνστον, Μαγκουάιρ και Μπράντον, κέντρο με τριάδα Γκίλμουρ, Κάμπελ (αρχηγός) και Φέργκιουσον και μπροστά τους Χολσγκρόουβ, Χόρνμπι και Κέλι. Η Εθνική προσπάθησε να απειλήσει στο ξεκίνημα του ματς με τακουνάκι του Παπανικολάου. Δεν του βγήκε η φάση. Το ματς ήταν αρκετά σκληρό και στην συνέχεια οι Σκωτσέζοι απείλησαν αρκετά. Στο 36' ακυρώθηκε σωστά γκολ της Σκωτίας ως οφσάιντ.
Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Στο 63ο λεπτό ο αρχηγός της Εθνικής, Παναγιώτης Ρέτσος, είδε 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γκίλμουρ και αποβλήθηκε. Από εκεί και πέρα σαφώς και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Εθνική μας. Η Σκωτία πίεσε πολύ, όμως η Ελλάδα κράτησε το 0-0. Εκτός αυτού όμως κέρδισε πέναλτι από το χέρι του Χάρβι για να σκοράρει από την άσπρη βούλα στο 91' ο Νικολάου. Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε προσωρινά μία ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.
ΣΚΩΤΙΑ: Ντούχαν, Χάρβι, Μαγκουάιρ, Τζόνστον, Κάμπελ, Κέλι (70' Μίντλεντον), Γκίλμουρ, Χόρνμπι, Χόλσγκροουβ (85' ΜακΛέναν), Φέργκιουσον και Μπράντον.
ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Νάτσος, κατράνης, Νικολάου, Ευαγγέλου, Ρέτσος, Νταβιώτης, Μπαλογιάννης (30' Οικονομίδης), Καμπετσής (54' Ιωαννίδης), Μπουζούκης (77' Διαμαντής) και Παπανικολάου.
- Πιο κάτω τα δεδομένα της πρόκρισης:
* Προκριματική Φάση (53 Ομάδες)
Συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες 53 Ομοσπονδιών, οι οποίες χωρίζονται σε 9 ομίλους των 5 ή 6 ομάδων ο κάθε ένας.
Στην τελική φάση προκρίνονται οι επικεφαλής των ομίλων και η μία καλύτερη δεύτερη ομάδα από τις βαθμολογίες όλων των προκριματικών γκρουπ.
* Play-Offs (8 ομάδες)
Συμμετέχουν οι οκτώ ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους και δεν συγκέντρωσαν τις βαθμολογικές προϋποθέσεις απευθείας πρόκρισης στα τελικά.
* Στην τελική φάση προκρίνονται τέσσερις ομάδες.
* Τελική Φάση (16 Ομάδες)
Συμμετέχουν οι διοργανώτριες Ουγγαρία - Σλοβακία, οι 10 ομάδες που πέρασαν από την Προκριματική Φάση και οι 4 από τα Play-Offs..
Δείτε αναλυτικά τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων 2019-21, στον οποίο περιλαμβάνονται και τα κριτήρια πρόκρισης σε περίπτωση ισοβαθμιών (άρθρο 14).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα