Φάμπιο Σίλβα: Ο 17χρονος «δράκος» που... πετάει φωτιές στα δίχτυα (vids)

Φάμπιο Σίλβα: Ο 17χρονος «δράκος» που... πετάει φωτιές στα δίχτυα (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Φάμπιο Σίλβα: Ο 17χρονος «δράκος» που... πετάει φωτιές στα δίχτυα (vids)

bet365

Ο Φάμπιο Σίλβα είναι... πολυβόλο από τα λίγα μπροστά από την αντίπαλη εστία κι ας έκλεισε μόλις πριν από λίγο καιρό τα 17 του χρόνια. Πλέον, είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Πόρτο σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σηκώσει ήδη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και... κάνει ντόρο!

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 200+ αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr

Μετράει τέσσερις συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Παίρνει τις ευκαιρίες του και στην καθεμιά από αυτές «ψήνεται» όλο και περισσότερο στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού για να φτάσει στο σημείο που πρέπει ώστε να μπορεί να παραστεί επάξια σε καταστάσεις... ασφυκτικής ποδοσφαιρικής πίεσης.

Σε αυτά τα ματς που έχει αγωνιστεί στην Primeira Liga, δεν έχει μπει ποτέ βασικός. Έχει συμμετοχή σε τέσσερις αναμετρήσεις μέχρι και αυτή τη στιγμή και από το τελευταίο διάστημα το όνομά του «παίζει» πιο δυνατά από ποτέ. Και έχει λόγο που γίνεται.

Ο μικρός, σε ηλικία 17 ετών και 22 ημερών έγινε ο νεότερος στην ιστορία της Πόρτο που συμμετέχει σε με την πρώτη ομάδα σε επίσημο ματς. Κι όχι μόνο αυτό, αφού έγινε ο νεότερος σκόρερ σε ολόκληρη την ιστορία των «δράκων»! Στο Κύπελλο Πορτογαλίας, είχε ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα απέναντι στην Κοϊμπρόες και στο τελικό 5-0 είχε συνεισφορά με γκολ και ασίστ!

Πριν από λίγες μέρες, πήρε ξανά λίγο χρόνο στην Primeira Liga και... έκανε πάλι το θαύμα του.

Έχοντας μετρήσει μόλις δυο λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Φαμαλικάο, εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας και πλάσαρε ψύχραιμα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 για την ομάδα του στο 88ο λεπτό. Με αυτό το τέρμα, το οποίο το χάρηκαν όλοι μαζί του στο «Ντραγκάο», έγινε ο νεότερος που έχει βρει δίχτυα για τον σύλλογο και σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ο Φάμπιο Σίλβα είχε βοηθήσει το τμήμα κ-19 της Πόρτο να κατακτήσει το UEFA Youth League, με την πορτογαλική ομάδα να φτάνει στο 3-1 απέναντι στην Τσέλσι στον μεγάλο τελικό. Μόλις σε 9 παιχνίδια στη διοργάνωση, είχε σκοράρει 5 φορές και είχε δώσει και 4 γκολ σε συμπαίκτες του.

Συνολικά με το συγκεκριμένο τμήμα μέτρησε 33 γκολ σε 39 αναμετρήσεις, ενώ, όταν βρισκόταν στην ομάδα κ-17 είχε 31 γκολ σε 33 ματς. «Οπλοπολυβόλο»!

Εννοείται, πως έχει επιδείξει τις ποδοσφαιρικές του αρετές και το τρομερό ένστικτο του γκολ και στα μικρά κλιμάκια της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας, έχοντας μάλιστα πετύχει χατ-τρικ σε διάστημα 42 λεπτών σε πρόσφατη νίκη απέναντι στην Ιταλία με το τελικό 4-1.

Το... ποδοσφαιρικό γονίδιο το πήρε από τον πατέρα του, Ζόρζε, ο οποίος στη δική του καριέρα είχε καταφέρει να πανηγυρίσει έναν τίτλο πρωταθλήματος με τη Μποαβίστα.

 

Τελευταία Νέα