Βαθμολογία UEFA: Bαρέλι δίχως πάτο για την Ελλάδα

Αντώνης Σαούλης
Βαθμολογία UEFA: Bαρέλι δίχως πάτο για την Ελλάδα

bet365

Οι πιθανότητες όχι μόνο δεν είναι μαζί μας για να κρατήσουμε τη 15η θέση αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταλήξουμε μέχρι και στη19η! Κύπριοι, Σέρβοι, Κροάτες και Σκωτσέζοι ελπίζουν σε άνοδο.

Επιστροφή στοιχήματος* στο Europa League League και 2500+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

ΟΚ, προφανώς και δεν περιμέναμε από τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου να σώσει την Ελλάδα στην βαθμολογία της UEFA. Ομως μία ακόμα εβδομάδα περνάει και η Ελλάδα δεν αυξάνει την βαθμολογία της με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα. Πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε στο τέλος της 3ης ευρωπαϊκής εβδομάδας όμως η ισοπαλία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (η οποία κρατούσε διπλό μέσα στην Ουκρανία μέχρι το 75') μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε (λογικές) υποθέσεις για την συνέχεια.

Αυτήν την στιγμή η βαθμολογία έχει ως εξής μετά και τα αποτελέσματα και της Τετάρτης
13η Τσεχία 27.100 (1/5)
14η Δανία 26.500 (1/4)
15η Ελλάδα 25.300 (1/5)
16η Κύπρος 25.000 (1/4)
17η Σερβία 24.750 (2/4)
18η Κροατία 24.625 (1/4)
19η Σκωτία 23.875 (2/4)

Οι Κροάτες με την ισοπαλία μας μείωσαν κι άλλοι, οι Σέρβοι με τον Ερυθρό Αστέρα δεν πήραν βαθμούς και περιμένουμε το τι θα γίνει την Πέμπτη στο Europa League.

Η Παρτιζάν φιλοξενεί την Γιουνάιτεντ, ο ΑΠΟΕΛ παίζει μέσα στην έδρα της Καραμπάκ και έτσι όπως τα έχουμε καταφέρει θα πρέπει να κοιτάμε τι θα κάνουν και οι Σκωτσέζοι. Η Σέλτικ θα υποδεχτεί την Λάτσιο και η Ρέιντζερς θα παίξει μέσα στην Πόρτο.

Ο Ολυμπιακός έχει την επόμενη αγωνιστική να πάει στο Μόναχο για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν και την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να παίξει με την Τότεναμ.

Το μεγάλο μειονέκτημα που έχουμε όμως είναι πως οι πιθανότητες να συνεχίσει ο Ολυμπιακός και μετά τον Δεκέμβρη στην Ευρώπη είναι λιγότερες από τις ομάδες-χώρες που μας απειλούν.

Κύπρος
Ο ΑΠΟΕΛ θα έχει την ευκαιρία του την Πέμπτη να μπει δυνατά στην πρόκριση. Με διπλό στην Καραμπάκ θα γίνει ουσιαστικά το φαβορί για την δεύτερη θέση. Μπορεί ακόμα να μην έχει πάρει βαθμό στον όμιλο (και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο παραμένουμε πάνω από την Κύπρο) αλλά ο ΑΠΟΕΛ έχει δύο ματς με την Καραμπάκ κι ένα με τη Ντουντελάνζ (εκτός έδρας).

Σερβία
Οι Σέρβοι δεν έχουν μόνο τον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος είναι στον όμιλο του Ολυμπιακού αλλά έχουν και την Παρτιζάν στο Europa League. Μια Παρτιζάν η οποία είναι πρώτη στον όμιλό της! Βέβαια έχει δύο κολλητά ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ακόμα κι αν χάσει σε αυτά θα έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης με Αλκμάαρ (εκτός) κι Αστάνα (εντός). Δε συζητάμε φυσικά καν το ενδεχόμενο ο Ερυθρός Αστέρας να τερματίσει πάνω από τον Ολυμπιακό. Σε αυτή τη περίπτωση είναι σίγουρο πως οι Σέρβοι θα μας βάλουν από κάτω.

Κροατία
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει πάρει από το χεράκι τους Κροάτες και τους οδηγεί ψηλά στην βαθμολογία. Και στους ομίλους προκρίθηκε και είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Οχι για Europa League αλλά για τους 16 του Champions League. Εάν νικήσει μάλιστα την Σαχτάρ την επόμενη αγωνιστική στην Κροατία τότε θα είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση ως δεύτερη από τον όμιλό της ενώ θα έχει εξασφαλίσει κατά 90% και την πρόκριση στο Europa League! Τι σημαίνει αυτό; Πως αν τα καταφέρει η Ντιναμό τότε και η Κροατία θα μας βάλει από κάτω.

Σκωτία
Κι όμως υπάρχει και πιο κάτω για την Ελλάδα. Να μας περάσει μέχρι και η Σκωτία! Μπορεί οι 1.425 βαθμοί που μας χωρίζουν να φαντάζουν πολλοί όμως τόσο η Σέλτικ όσο και η Ρέιντζερς έχουν σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Η Σέλτικ είναι πρώτη στον δικό της όμιλο (θα δώσει δύο σερί ματς με την Λάτσιο) και η Ρέιντζερς είναι σε όμιλο που και οι τέσσερις ομάδες έχουν από μία νίκη! Καταλαβαίνετε πως αν προκριθούν και οι 2 δεδομένα θα μας περάσει και η Σκωτία...

H ελπίδα της 3ης θέσης για τον Ολυμπιακό
Φυσικά υπάρχουν πιθανότητες ο Ολυμπιακός να σώσει την χρονιά. Οπως δηλαδή μας κρατάει μόνος του φέτος στην 15η θέση να συνεχίσει να το κάνει. Προαπαιτούμενο; Να τερματίσει τουλάχιστον τρίτος και να αφήσει από κάτω του τον Ερυθρό Αστέρα. Εκτός του ότι θα μειώσει τις πιθανότητες των Σέρβων να μας περάσουν θα έχει και μίνιμουμ 2 παιχνίδια στο Europa League (δεν θα έχει κάποιο επιπλέον μπόνους). Φυσικά έχει ακόμα κάποιες πιθανότητες και για τη 2η θέση... Λίγες, αλλά υπάρχουν.

Αν δεν τα καταφέρει θα ελπίζουμε σε ήττες των ομάδων που μας ενδιαφέρουν διαφορετικά θα μετράμε τους... ορόφους που θα κατεβαίνουμε στην βαθμολογία της UEFA.

Οπως έχουμε γράψει αρκετές φορές ή 16η ή 17η θέση σημαίνει πως θα χάσουμε μία ομάδα στην Ευρώπη. Οι πέντε θα γίνουν τέσσερις. Θα έχουμε μόνο μία για τα προκριματικά του Champions League (θα ξεκινάει από τον δεύτερο γύρο ο πρωταθλητής), δεν θα έχουμε ομάδα στο Europa League και οι άλλες τρεις θα παίζουν στα προκριματικά του Europa Conference League.

Ομως όπως εξελίσσεται η ευρωπαϊκή χρονιά υπάρχουν και τα χειρότερα. Η 18η θέση και κάτω. Η διαφορά σε σχέση με τις θέσεις 16 και 17 είναι πως ο πρωταθλητής θα ξεκινάει τα προκριματικά για το Champions League από τον πρώτο προκριματικό γύρο...

Τι σημαίνει η κάθε θέση για την σεζόν 2021/2022
Η 11η και η 12η θέση
Ο πρωταθλητής στα play off του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στα play off του Europa League
Ο τέταρτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
Ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 13η και η 14η θέση
Ο πρωταθλητής στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League
O τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 15η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Η 18η θέση και κάτω (μέχρι την 28η δεν αλλάζει κάτι)
Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

 

Τελευταία Νέα