Ξανά πρώτη στα social media η Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)

Κώστας Ζάλιαρης
Ξανά πρώτη στα social media η Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)

bet365

Οι ισπανικοί ποδοσφαιρικοί... κολοσσοί βρίσκονται ακόμα αρκετά επίπεδα πάνω από τους υπόλοιπους σε θέμα απήχησης μέσω social media, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παραμένει κυρίαρχη και για τον πρώτο μήνα του 2019!

Η «βασίλισσα» μπορεί να ταλανίζεται από τεράστια αγωνιστικά προβλήματα, ο κόσμος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» να γιουχάρει, ο Σαντιάγο Σολάρι να καλείται ν' αντιμετωπίσει τα ζητήματα που για κάποιο διάστημα είχαν φανεί να υποχωρούν, αλλά σίγουρα, μόνο ήρεμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα στο εσωτερικό του κλαμπ τη δεδομένη χρονική περίοδο κι ας ήρθε νίκη (3-0) επί της Λεγανές το βράδυ της Τετάρτης για τους «16» του Κυπέλλου.

Παρ' όλα αυτά, ο αντίκτυπος του συλλόγου σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω των social media είναι τέτοιος που διατηρεί τη Ρεάλ στην κορυφή ολόκληρο του ποδοσφαιρικού πλανήτη αναφορικά με την απήχηση στον κόσμο μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, στο κομμάτι των Followers.

Δεύτερη έρχεται η Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι με ελάχιστη διαφορά, αλλά με ανάγκη να βρει... 2 εκατ. ακόλουθους για να πιάσει τους «μερένγκες», ενώ πρώτη από πλευράς Αγγλίας, αναφορικά με τους εκπροσώπους της Premier League, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εντός αγωνιστικού χώρου, σίγουρα δεν έχει την αίγλη της εποχής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το στάτους της ομάδας έχει «τσαλακωθεί», όμως ουδείς έχει σβήσει την ιστορία, η οποία πλέον συνεχίζεται με ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά των οπαδών του συλλόγου και μεγάλο πρωταγωνιστή του δραματικού τελικού του Champions League το 1999 στη Βαρκελώνη, τον Σόλσκιερ.

Μέσα στην πρώτη 10άδα, όπως αποτυπώνονται οι αριθμοί για τον Ιανουάριο του 2019 από την Παγκόσμια Αθλητική Πλατφόρμα των social media, Result Sports, βρίσκονται πέντε αγγλικοί σύλλογοι, αφού πέρα από τη Γιουνάιτεντ υπάρχουν επίσης οι Τσέλσι, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, ενώ, η Παρί Σεν Ζερμέν της αραβικής δύναμης του Νασέρ Αλ Κελαΐφι, απλά συμπληρώνει το Top-10. Όσο για τη γειτονική μας Ιταλία, αυτή έχει μέσα στη δεκάδα τη Γιουβέντους και ακριβώς έξω από αυτή κάνει την παρουσία της η Μίλαν που επίσης δυσκολεύεται στη σύγχρονη εποχή της.

Η πρώτη ομάδα που συναντά κανείς εκτός Ευρώπης στη λίστα που δημοσιοποιήθηκε για τον τρέχον μήνα, είναι η Κορίνθιανς, που βρίσκεται στη 15η θέση με σύνολο 21 εκατομμυρίων Followers...

 

Τελευταία Νέα