Οι δύο ενδεκάδες των τριών ομάδων μας στην Ευρώπη!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Οι δύο ενδεκάδες των τριών ομάδων μας στην Ευρώπη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει και σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta τις δύο ενδεκάδες που έχουν δηλώσει Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ στην ΟΥΕΦΑ για τις υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη.

Δήλωσαν λοιπόν κι οι τρεις εκπρόσωποι μας στην Ευρώπη τις λίστες τους στην ΟΥΕΦΑ για τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν οι μεν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, η δε ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Έχει ένα ενδιαφέρον νομίζω να δούμε τις δύο ενδεκάδες που ουσιαστικά δήλωσε η κάθε ομάδα. Να κρίνουμε ίσως και ποια είναι η πιο δυνατή λίστα κλπ, κλπ! Κι είναι πραγματικά δύο ενδεκάδες για τον κάθε σύλλογο, αφού περίπου 22 παίκτες έχουν στείλει στην ΟΥΕΦΑ.

Μπορούμε δε να τις παρουσιάσουμε ως εξής: τη μία ενδεκάδα που έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής οι τρεις προπονητές και την άλλη ενδεκάδα με τους παίκτες που έρχονται από πίσω. Ειδάλλως, είναι αυθαίρετο να σχηματίσουμε από μόνοι μας τις ιδανικές ενδεκάδες που ίσως έχουμε στο μυαλό μας. Σημασία έχει τι βάζουν οι προπονητές.

Στον Ολυμπιακό λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς βάζει Γιαννιώτη, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Λάζαρο, Γκερέρο, Ποντένσε. Κι έχει από πίσω άλλη μία ενδεκάδα: Σα (Χουτεσιώτης), Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Κούτρης, Γκιγέρμε, Τουρέ, Νάτχο, Φετφατζίδης, Χασάν, Ναουέλ (Βρουσάϊ). Δεν έχουν δηλωθεί οι Μασούρας, Μάνος, Ανδρούτσος, Νικολάου, Πάρντο.

Στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου βάζει περισσότερο Πασχαλάκη, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκα, Λημνιό, Πρίγιοβιτς, Ελ Καντουρί. Κι έχει από πίσω Ρέϊ (Σιαμπάνη), Κίτσιου, Χατσερίδη, Μαλεζά, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζάμπα, Ακπόμ (Καρέλη), Γουάρντα. Δεν έχουν δηλωθεί οι Γλύκος, Λεβέκ.

Στην ΑΕΚ ο Ουζουνίδης βάζει περισσότερο Μπάρκα, Μπακάκη, Οικονόμου, Λαμπρόπουλο, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Μπακασέτα, Μάνταλο, Λιβάγια, Κλωναρίδη. Κι έχει από πίσω Τσιντώτα, Γκάλο, Τσότσιτς, Τσιγκρίνσκι (Σβάρνας), Λόπες (Γιαννούτσος), Άλεφ, Μοράν, Γιαννιώτα, Πόνσε, Γιακουμάκη, Μπογέ. Δεν έχουν δηλωθεί Αϊντάρεβιτς, Αλμπάνης, Γιαννίκογλου.

Δείχνουν ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ να έχουν τις πιο δυνατές επιλογές, κάτι που αποτυπώνεται κι από την χρηματιστηριακή αξία των παικτών στις λίστες: του Ολυμπιακού είναι 56 εκ. Ευρώ και του ΠΑΟΚ 58 εκ. Ευρώ, με της ΑΕΚ να είναι 36,5 εκ. Ευρώ. Όμως, σημασία έχει τι θα αποτυπωθεί μέσα στο χορτάρι κατά τα έξι παιχνίδια της φάσης των ομίλων.

Επιμέρους ερωτηματικά σίγουρα μπορεί να υπάρξουν: για το βάθος του ΠΑΟΚ στα άκρα της άμυνας η, του Ολυμπιακού στα εξτρέμ η, της ΑΕΚ στον άξονα του κέντρου κλπ, κλπ.

Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι κι οι τρεις ομάδες, που αναμένεται και να διεκδικήσουν τον τίτλο, προσπάθησαν να φτιάξουν αρκετά δυνατά ρόστερ, με κάποια καλή ισορροπία. Ανάλογα φυσικά και με τα υλικά που χρησιμοποίησαν. Ο Ολυμπιακός είναι σαφές ότι έβαλε πολύ πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς άλλωστε άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ του. Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ λιγότερες κινήσεις, αλλά σε σχέση με τις κινήσεις της ΑΕΚ του κόστισαν πολύ περισσότερο.

Μπορεί κάποιος να διακρίνει μεγαλύτερη ποιότητα στον Ολυμπιακό, ακολούθως στον ΠΑΟΚ και λιγότερο στην ΑΕΚ, που έχει μία συγκεκριμένη οικονομική πολιτική. Ωστόσο, από μόνη της η ποιότητα δεν φτάνει, όπως έχουμε διαπιστώσει και στο παρελθόν. Γι΄ αυτό κι ας περιμένουμε το γήπεδο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.