ΑΠΟΕΛ - Ντουντελάνζ 3-4: Τρελή ήττα (vids)

Gazzetta team
ΑΠΟΕΛ - Ντουντελάνζ 3-4: Τρελή ήττα (vids)

bet365

Σε ένα ματς με ανατροπές και κόντρα ανατροπές, οι Κύπριοι έχασαν τελικά από την ομάδα του Λουξεμβούργου. Περίπατος της Αρσεναλ στη Φρανκφούρτη (3-0 την Αϊντραχτ).

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Τρελό ματς στη Λάρνακα, με πίκρα τελικά για τους Κύπριους και... χαμόγελα για τους Ελληνες, σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία της UEFA. Ο ΑΠΟΕΛ θεωρητικά ήταν το φαβορί υποδεχόμενο την Ντουντελάνζ αλλά τα λάθη στην άμυνα ήταν μεγάλα και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 από τα γκολ των Σινάνι (36') και Μπέρνιερ (51'). Κάπου εκεί, όμως, άρχισε η παράνοια... Ο ΑΠΟΕΛ μείωσε σε 1-2 στο 54' με τον Πάβλοβιτς, ισοφάρισε σε 2-2 στο 56' με πέναλτι του Ντε Βιντσέντι και πέρασε μπροστά με 3-2 στο 58' από το δεύτερο γκολ του Πάβλοβιτς! Κι όμως, το ματς άλλαξε και πάλι χέρια στη συνέχεια, αφού στο 72' η Ντουντελάνζ έκανε το 3-3 με τον Στολτς και στο 82' ο Σινάνι σκόραρε ξανά γράφοντας το τελικό 3-4! Οσο για το άλλο ματς του ομίλου, η Σεβίλλη δεν είχε πρόβλημα κόντρα στην Καραμπάχ εκτός έδρας και με την γκολάρα του Τσιτσαρίτο με φάουλ στο 62' και τα... απλά γκολ των Μουνίρ (78') και Τόρες (85') έφτασε εύκολα στο 0-3.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Με το δεξί ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι στον όμιλο. Η Ντινάμο Κιέβου επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Μάλμε. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπουγιάλσκι στο 84’, λυτρώνοντας τους Ουκρανούς, που προέρχονταν από σερί 6 αγώνων χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και η Κοπεγχάγη της Λουγκάνο. Το γκολ της νίκης για τους Δανούς πέτυχε στο 50’ ο Σάντος.
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Βασιλεία έκανε την εμφάνιση της ημέρας, καθώς διέλυσε με 5-0 την Κρασνοντάρ στην Ελβετία. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπούα, που στο 9’ έκανε το 1-0 και στο 40’ το 2-0, τη στιγμή που οι Ρώσοι πίεζαν. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν απίθανα λάθη στην άμυνα και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και το σκορ ξέφυγε. Ο Τσούφι έκανε το 3-0 στο 52’, ενώ στο 54’ ο Βιλένα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0 με αυτογκόλ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Οκαφόρ στο 79’! Με το δεξί ξεκίνησε και η Χετάφε, που επιβλήθηκε δίκαια με 1-0 της Τράμπζονσπορ. Το μοανδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ροδρίγκεθ στο 18’.
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Στο Αϊντχόφεν έγινε το ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα σε PSV και Σπόρτινγκ, με τους Ολλανδούς να παίρνουν το τρίποντο με το τελικό 3-2. Οι γηπεδούχοι έβαλαν από νωρίς τις βάσεις με το γκολ του Μάλεν (19') και το αυτογκόλ του Κοάτες (25'), αλλά το πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 39' έβαλε ξανά στο ματς τους Πορτογάλους (2-1). Στο 48', όμως, η Αϊντχόφεν σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τον Μπάουμγκαρτλ, για το 3-1, με την Σπόρτινγκ απλά να μειώνει σε 3-2 στο 82' με τον Μέντες. Την ίδια ώρα, στην Αυστρία, το γκολ του Χόλαντ στο 45ο λεπτό έκανε τη διαφορά στο ΛΑΣΚ Λίντσερ - Ρόζενμποργκ, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με το δεξί στον όμιλο (1-0).


5ος ΟΜΙΛΟΣ
Εκπληξη στη Ρουμανία, όπου η Κλουζ φιλοξένησε τη Λάτσιο και επικράτησε με 2-1! Οι Ρουμάνοι έκαναν ανατροπή μάλιστα, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 25ο λεπτό από το γκολ του Μπάστος, αλλά ισοφάρισαν στο 41' με το πέναλτι του Ντέακ και πήραν το τρίποντο με το γκολ του Ομρανί στο 75', έπειτα από... εντυπωσιακό λάθος του Στρακόσια και των αμυντικών της ιταλικής ομάδας. Οσο για το άλλο ματς του ομίλου, αυτό ανάμεσα σε Ρεν και Σέλτικ, έληξε χωρίς νικητή, αφού οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 38' με πέναλτι του Νιανγκ και οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν στο 59' με πέναλτι (κι αυτοί) του Κρίστι.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς. Οι κανονιέρηδες μπορεί να παρατάχθηκαν με αλλαγές στην ενδεκάδα, όμως έφυγαν με νίκη 3-0 από την Φρανκφούρτη επί της Άιντραχτ. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, με τον Γουίλοκ να ανοίγει το σκορ με δόση τύχης στο 38’ και τον Σακά να τελειώνει τα πάντα για το 0-2 στο 85’. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν ήδη με 10 παίκτες από το 79’, όταν ο Κορ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, και ανοίχτηκαν πολύ στο τέλος, με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει το τελικό 0-3 στην αντεπίθεση στο 87’. Στο άλλο ματς του ομίλου η Σταντάρ Λιέγης επιβλήθηκε με 2-0 της Γκιμαράες και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Το σκορ άνοιξε στο 66’ με αυτογκόλ του Χανίν, πριν ο Μποκού κάνει το τελικό 2-0 στο 1’ των καθυστερήσεων.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα