Το θαύμα, η… Άρσεναλ και η «δύσκολη» πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη!

Το θαύμα, η… Άρσεναλ και η «δύσκολη» πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το θαύμα, η… Άρσεναλ και η «δύσκολη» πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει τη δική του προσέγγιση μέσα από το blog του στο gazzetta για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ.

Ολυμπιακός – Μίλαν με προσφορά ημέρας! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Για να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού: η Μίλαν τουλάχιστον από το 2000 κι έπειτα που το έψαξα δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και παλιότερα Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ…

Πάμε παρακάτω: λένε όλοι ότι η Μίλαν δεν είναι η παλιά Μίλαν. Συμφωνώ. Με τη διαφορά ότι η φετινή Μίλαν είναι η καλύτερη Μίλαν της τελευταίας εξαετίας. Κι έτσι βρίσκεται για πρώτη φορά μετά το 2012-13 στη ζώνη του Τσάμπιονς Λιγκ στο ιταλικό πρωτάθλημα, στην 4η θέση, πάνω από τη Λάτσιο, τη Ρόμα και τη Φιορεντίνα…Η Μίλαν το 2014 τερμάτισε 8η, το 2015 ήταν 10η, το 2016 ήταν 7η, το 2017 ήταν 6η και το 2018 επίσης 6η, πάντοτε πολύ μακριά από τις θέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Πιο κάτω: ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά για να αποκλείσει τη Μίλαν. Η μοναδική ομάδα φέτος που σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη νίκησε τη Μίλαν με δύο γκολ διαφορά είναι η Γιουβέντους, ομάδα άλλης κατηγορίας, μίας εκ των τεσσάρων κορυφαίων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ποιες ομάδες έχουν κερδίσει τη Μίλαν με δύο και πάνω γκολ διαφορά; Εδώ και 15 χρόνια, πάντως, μόνο η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο, η Άρσεναλ κι η Γιουνάϊτεντ…

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και ίσως τίποτα. Μπάλα είναι, όλα γίνονται. Μόνο που για να γίνουν όλα, ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει ένα παιχνίδι που θα αγγίξει το τέλειο, η Μίλαν να μην είναι πολύ καλή, αλλά και η διαιτησία κι η τύχη να μην πάνε κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός έχει την πείρα την ευρωπαϊκή, παίζει μπροστά στον κόσμο του που θα είναι ο 12ος παίκτης του και πρέπει με αποφασιστικότητα κι εξυπνάδα να εξαντλήσει τις λίγες πιθανότητες που έχει, κάπου 20% τις υπολογίζω εγώ, προκειμένου να κάνει ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα.

Σίγουρα δεν πάει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη αποστολή του. Υποτίθεται ότι η επιθετική του τριπλέτα είναι Ποντένσε, Χασάν (Γκερέρο), Λάζαρος (Ναουέλ). Κι από αυτούς τους πέντε, οι τρεις είναι εκτός μάχης, ο Γκερέρο έχει γυρίσει πολύ επηρεασμένος από τον τραυματισμό του εξαιτίας του οποίου έλειψε ένα μήνα κι ο Ποντένσε παίζει με μισό πόδι, στα όρια της θλάσης. Κι ακόμη κι ο Κούτρης, που μπορεί να βοηθήσει και σαν αριστερός εξτρέμ, με τον Τσιμίκα αριστερό μπακ, κι αυτός έχει τραυματισμό, έστω όχι σοβαρό, από το παιχνίδι στην Ξάνθη. Από την άλλη δε βλέπεις τη Μίλαν να έχει αμφίβολο τον Σούσο και να υπάρχει πίσω του έτοιμος να μπει ο Καστιγέχο…

Και πάλι, όμως, ισχύουν τα ίδια: ο Ολυμπιακός μέσα στο σπίτι του είναι πάντα σκληρό καρύδι. Κι αν τον «πάει» το παιχνίδι, όλα μπορεί να γίνουν.

Πριν μόλις λίγα χρόνια, ο Ολυμπιακός έπαιζε πάλι τελευταία αγωνιστική, πάλι στο Καραϊσκάκη, την πρόκριση του από τη φάση των ομίλων και δη του Τσάμπιονς Λιγκ. Φιλοξενούσε την Άρσεναλ και του αρκούσε να χάσει με ένα γκολ διαφορά για να περάσει. Και τελικά έχασε 0-3 κι έμεινε έξω. Θα μου πείτε, μα δεν πέρασε τότε, που και να έχανε 0-1 κι 1-2 θα περνούσε, θα περάσει τώρα που πρέπει να κερδίσει με 2-0 και 3-1; Ποιος ξέρει, μπορεί τώρα που θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά να του έρθει!

Ας πούμε ότι είναι κάτι καλό κι ότι η Μίλαν δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας ελληνική ομάδα. Έχει δύο ήττες από την ΑΕΚ και τρεις ισοπαλίες με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό.

Ο δε Πέδρο Μαρτίνς στα 17 παιχνίδια εντός έδρας που έχει δώσει στην Ευρώπη, με Ολυμπιακό, Γκιμαράες, Ρίο Άβε και Μαρίτιμο, έχει χάσει μόνο ένα, από την Ντινάμο Κιέβου (0-3). Στα υπόλοιπα 16 έχει οκτώ νίκες (μεταξύ άλλων 1-0 τη Μαρσέϊγ) κι οκτώ ισοπαλίες.

Άντε να δούμε, μήπως επιβεβαιωθεί ότι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το Καραϊσκάκη μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα συνήθως είναι γι΄ αυτήν πολύ δύσκολη. Έχουν χάσει στην πρώτη τους εκεί μέσα οι Λίβερπουλ (1-0), Ρεάλ (2-1), Μπενφίκα (5-1), Γιουνάϊτεντ (2-0), Άρσεναλ (1-0), Γιουβέντους (1-0), Ατλέτικο (3-2), Ντόρτμουντ (3-1). Μόνο η Μπάγερν (0-3) κι η Παρί (1-4) την γλίτωσαν από τα μεγάλα ονόματα. Κι η Μπαρτσελόνα και Τσέλσι με 0-0.

Κι η Μίλαν έρχεται πρώτη φορά στο καινούργιο Καραϊσκάκη…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.