Ατρόμητος - Ντινάμο Μπρεστ 1-1

Ατρόμητος - Ντινάμο Μπρεστ 1-1

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Ντινάμο Μπρεστ 1-1

bet365

Η γκολάρα του Μανούσου φάνηκε να... λύτρωνε τον Ατρόμητο που όμως αποκλείστηκε με οδυνηρό τρόπο με γκολ που δέχτηκε σε «νεκρό χρόνο» αφού είχαν ολοκληρωθεί και οι καθυστερήσεις! Κοιμήθηκε η άμυνα, λάθος έξοδος από τον Μίρκοβιτς!

Απίθανη εξέλιξη κι αποκλεισμός για τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η ομάδα του Κάναντι κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 95' από την γκολάρα του Μανούσου στο 80', όμως μια τραγική έξοδος του Μίρκοβιτς και στιγμιαία αδράνεια της άμυνας, έδωσαν την ευκαιρία στον Νεχάιτσουκ με κεφαλιά να ισοφαρίσει και να δώσει την πρόκριση στη Ντινάμο. Κι όπως φαίνεται από το... τελικό ταμείο τα λάθη από το πρώτο ματς δεν έγιναν μάθημα στο Περιστέρι.

Έκπληξη με Κωτσόπουλο από Κάναντι

Ο Νταμίρ Κάναντι, άλλαξε αρκετά την ομάδα του σε σχέση με το παιχνίδι στη Λευκορωσία, όμως η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η επιλογή του Κωτσόπουλου. Ο Αυστριακός, έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό επιθετικό βάζοντάς τον δίπλα στον Κουλούρη. Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε σε σύστημα 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Ο Μίρκοβιτς ήταν στο τέρμα, με τον Κιβρακίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γιαννούλη στο αριστερό με τους Χατζηισαΐα και Ρισβάνη να βρίσκονται στα στόπερ. Αμυντικός μέσος ήταν ο Σάκιτς, μπροστά του ο Ούμπιδες με τον Μάντσον, ενώ ο Μούγιακιτς ήταν στην κορυφή του ρόμβου. Επιθετικό δίδυμο ήταν ο Κουλούρης, με τον Κωτσόπουλο όπως προείπαμε.

Μπήκε δυνατά, απείλησε με τον Ρισβάνη, έμεινε στο μηδέν

Η εμφάνιση του Ατρόμητου στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς με την Ντινάμο σε σχέση με αυτή στο Μπρεστ, ήταν πραγματικά η μέρα με τη νύχτα! Οι Περιστεριώτες μπήκαν με πολύ πάθος στο παιχνίδι, θέλοντας να κάνουν εκείνοι... κουμάντο στο γήπεδο και κατάφεραν να μην χάσουν καμία μονομαχία σε αντίθεση με ό,τι έγινε στη Λευκορωσία.

Αυτό έφερε και την πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Κάναντι, με τον Ρισβάνη στο 10' μετά από φάουλ του Ούμπιδες από κοντά να στέλνει την μπάλα άουτ. Επόμενη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν στο 23', όταν ο Κιβρακίδης με σέντρα βρήκε τον Κουλούρη κι αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γκουτόρ.

Δύο καλές φάσεις και η Ντινάμο

Τις δικές της καλές στιγμές είχε και η ομάδα της Λευκορωσίας. Αρχικά στο 28' ο Κομπλένκο έπιασε... στον ύπνο τον Γιαννούλη κι από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα λίγο έξω, ενώ στο 45' άουτ κατέληξε και η κεφαλιά του Κομπλένκο. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα, ένα αποτέλεσμα φυσικά που βόλευε την Ντινάμο.

Ακόμα καλύτερος και κυρίαρχος

Ήταν αποφασισμένος να περάσει και το έδειχνε! Ο Ατρόμητος μπήκε με την ίδια αποφασιστηκότητα και στην επανάληψη, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βρει την μία φάση που έψαχνε. Στο 49' το μακρινό σουτ του Ρισβάνη έφυγε άουτ, όπως κι αυτό του Νόγιοκ για την Ντινάμο στο 58'.

Από εκεί και πέρα όλο το παιχνίδι άνηκε στον Ατρόμητο. Αν μια ομάδα έπρεπε να προκριθεί βάση της εικόνας του αγώνα στο Περιστέρι, αυτή ήταν εκείνη του Κάναντι. Ο Βασιλακάκης ήταν εκείνος που προειδοποίησε στο 70', όταν μετά από γύρισμα του Ενσικουλού δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα κι αυτή απομακρύνθηκε.

Το έβαλε, του το ακύρωσε και ο Μανούσος τον... πέρναγε

Το παιχνίδι έδειχνε πως αργά ή γρήγορα θα έχει γκολ για τον Ατρόμητο. Αυτό ήρθε στο 74' με τον Κουλούρη να σκοράρει μετά από κόρνερ, αλλά τον Ισραηλινό ρέφερι λανθασμένα να το ακυρώνει για φάουλ του ΛΕ.

Τελικά το γκολ που έψαχνε ο Ατρόμητος για να πάρει εκείνος την πρόκριση ήρθε και δεν ακυρώθηκε στο 80'. Ο Μανούσος με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουτόρ και σήκωσε το Περιστέρι στο... πόδι!

Τον... κρέμασε ο Μίρκοβιτς

Κι εκεί που όλοι απλά περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα ώστε να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο, μια τραγική έξοδος του Μίρκοβιτς έδωσε την πρόκριση στην Ντινάμο! Σέντρα από τα δεξιά, ο Σέρβος βγήκε πολύ άστοχα, ο Νεχάιτσουκ πήρε την κεφαλιά και... ξέρανε τον Ατρόμητο.

Κάπως έτσι το ταξίδι των Περιστεριωτών προς τους ομίλους του Europa τελειώνει άδοξα κι άδικα, με τον Ατρόμητο ουσιαστικά να πληρώνει την τραγική του εικόνα στη Λευκορωσία...

MVP: Ο Ούμπιδες. Ο αρχηγός του Ατρόμητου... κατάπιε πολλά χιλιόμετρα για ακόμα ένα παιχνίδι, ήταν σχεδόν παντού στο γήπεδο ακούραστος, είχε και κάποιες καλές μπαλιές που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του. Γενικά ήταν ο άνθρωπος που ανέβαζε με κάθε ευκαιρία τους Περιστεριώτες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μίρκοβιτς. Αν ο Ατρόμητος είχε πανηγυρίσει την πρόκριση, εδώ θα βρίσκαμε τον Σαβίτσκι, που για 90 λεπτά δεν φάνηκε καθόλου στο γήπεδο. Όμως ο Μίρκοβιτς... κρέμασε την ομάδα του. Τραγική έξοδος στο 95' και η Ντινάμο το εκμεταλλεύτηκε με τον αμυντικό της σκόραρε και πήρε την πρόκριση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μανούσος. Ο επιθετικός του Ατρόμητου έκανε την δουλειά του! Μπήκε στο παιχνίδι για να δώσει στην ομάδα του αυτό που έλειπε, το γκολ της πρόκρισης, το έδωσε και μέχρι το 95' τον έστελνε στην Κύπρο. Όμως... Τα είπαμε παραπάνω!

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται φυσικά ο Μίρκοβιτς. Ένα παιχνίδι που το έχει βγάλει πολύ εύκολα, χωρίς μεγάλες απειλές, κατάφερε στο 95' με την έξοδο που έκανε να γίνει το αρνητικό πρόσωπο της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Απόλυτα εκνευριστικός ο διαιτητής της αναμέτρησης! Δεν σταμάτησε να σφυρίζει, να δίνει όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ των Λευκορώσων και φυσικά μπορεί πολύ εύκολα ο Ατρόμητος να του... χρεώσει και τον αποκλεισμό! Κανείς δεν ξέρει αν ο Μανούσος θα είχε μπει στο παιχνίδι και θα είχε σκοράρει με το σκορ στο 1-0, όμως έχει ακυρώσει πεντακάθαρο τέρμα του Κουλούρη για ανύπαρκτο φάουλ του Έλληνα επιθετικού. Θα μπορούσε να δώσει κι ένα πέναλτι στον Κιβρακίδη με το σκορ στο 0-0, ενώ το γκολ των Λευκορώσων είναι εκ πρόθεσμο! Ο Σμουέλεβιτς έχει δείξει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις, το τελευταίο φάουλ γίνεται στο 94' από εκεί έχουμε το πλάγιο που κερδίζει η Μπρεστ. Εκεί ο ρέφερι έπρεπε να σφυρίξει και την λήξη της αναμέτρησης! Δεν το έκανε με αποτέλεσμα στη συνέχεια να έρθει η άστοχη έξοδος του Μίρκοβιτς και στο 95' το 1-1 κι ο αποκλεισμός.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τι να πει κανείς για το σημερινό παιχνίδι. Η πρόκριση χάθηκε εκ του αποτελέσματος στη Λευκορωσία. Εκεί που εμφανίστηκε το... φάντασμα του Ατρόμητου και ναι μεν σημείωσε τρία τέρματα, αλλά δέχτηκε τέσσερα! Οι Περιστεριώτες σήμερα έπαιξαν όπως θα έπρεπε να παίξουν και πριν επτά βράδια. Όμως αυτό δεν αρκούσε τελικώς. Μια φάση, μια αδράνεια, ένα λάθος τους... κρέμασε κι απέδειξε πόσο ολέθρια ήταν η εμφάνιση στο Μπρεστ. Μέσα από αυτά όμως, οι Περιστεριώτες μαθαίνουν ή πιο σωστά, πρέπει να μάθουν και του... χρόνου να εμφανιστούν πιο διαβασμένοι για το επόμενο βήμα, ένα βήμα που η αλήθεια είναι ο κόσμος και η διοίκηση περιμένει πολλά χρόνια να έρθει!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Σάκιτς (75’ Μανούσος), Ουμπίντες, Κωτσόπουλος (60’ Ενσικουλού), Μούγιακιτς (60’ Βασιλακάκης), Κουλούρης.

Ντινάμο Μπρεστ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Γκούτορ, Βίτους, Κάργας, Νόγιοκ, Φαμέγε (46’ Νιβάλντο), Βερετίλο, Κομπλένκο (68’ Νεχάιτσικ), Φιλίποβιτς (82’ Μπαμπαβό), Γιούζεπτσουκ, Σαβίτσκι, Οσουτσουκούο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα