ΑΕΚ: Το Μπράιτον που περιμένει την Ένωση και την Ευρώπη

Δημήτρης Βέργος
Το Brighton Pier, η προβλήτα στην παραλία της πόλης

bet365

Η πόλη είναι «ντυμένη» στα χρώματα της ομάδας και περιμένει την ΑΕΚ και την πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία των «γλάρων». Η παμπ που θα αποτελέσει σημείο συγκέντρωσης για τους οπαδούς της Ένωσης και το κλίμα από τη Νότια Ακτή του Νησιού. Αποστολή στο Μπράιτον: Δημήτρης Βέργος

Στα 122 χρόνια της ιστορίας της η Μπράιτον δεν είχε ζήσει ούτε μια φορά κάποια ευρωπαϊκή παρουσία. Γι' αυτό και η φετινή συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League μετά από την εντυπωσιακή της περσινή πορεία που την έφερε στην 6η θέση της τελικής κατάταξης της Premier League υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι είναι ένα όνειρο που βιώνουν άπαντες στον σύλλογο της Νότιας Ακτής. Όλοι ζουν και αναπνέουν για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα των «γλάρων» απέναντι στην ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης στο Amex και η πόλη είναι «ντυμένη» στα χρώματα της ομάδας.

Τα σημαιάκια της Μπράιτον

Το μπλε, το λευκό και οι γλάροι στην πόλη

Το Μπράιτον περιμένει την ΑΕΚ και τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη, με τα μπλε και λευκά σημαιάκια να τραβούν το βλέμμα με την άφιξη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Αντίστοιχος σημαιοστολισμός υπάρχει και στο εμπορικό κέντρο και στα σοκάκια όπου περπατώντας παίρνεις αυτό το κλίμα της προσμονής. Οι γλάροι, το σήμα της Μπράιτον, αποτελούν και σήμα κατατεθέν της περιοχής καθώς όπου και να περπατήσεις ίπτανται πάνω από το κεφάλι σου βγάζοντας τους χαρακτηριστικούς ήχους πάνω από τα κύματα του Ατλαντικού.

Οι γλάροι πάνω από τα κύματα

Η μεγάλη σε πλάτος και μήκος παραλία του Μπράιτον με την χαρακτηριστική και πασίγνωστη προβλήτα να δεσπόζει, ενδείκνυται για περπάτημα ή για ένα pint σε μια από τις πολλές pubs που μπορεί να βρει κανείς παραλιακά. Ο δυνατός άνεμος βέβαια με τα μεγάλα κύματα δεν ευνοούσε και πολύ έναν χαλαρό περίπατο, ωστόσο μια βόλτα στην ακτογραμμή ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες είναι αρκετή για να γεμίσεις με θάλασσα μέσα σου. Το ίδιο γεμάτη θέλουν στην Μπράιτον να είναι και η ευρωπαϊκή τους παρουσία στο Europa Legaue καθώς παρότι «πρωτάρα», οι βλέψεις είναι υψηλές. Γι' αυτό άλλωστε στοχεύουν εδώ και μέρες το εναρκτήριο τους παιχνίδι με την ΑΕΚ στον όμιλο.

Η παραλία του Μπράιτον

«Πονοκέφαλος» στην άμυνα για την ΑΕΚ στο Μπράιτον

Η Ένωση φτάνει σήμερα το μεσημέρι στην Αγγλία με μεγάλα προβλήματα στο κέντρο της αμυντικής της γραμμής καθώς μετά τον Βίντα με το πρόβλημα στα πλευρά, νοκ-άουτ τέθηκε και ο Μουκουντί που έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο με λοίμωξη προκειμένου να υποβληθεί σε έναν κύκλο εξετάσεων. Και οι δύο βασικοί στόπερ του Αλμέιδα αποκλείστηκαν από την αποστολή, στην οποία όμως κατάφερε να μπει ο Λιβάι Γκαρσία ο οποίος προπονήθηκε και είναι ξανά διαθέσιμος, σε μια ομολογουμένως σημαντική επιστροφή. Μένει να φανεί πλέον η διαχείριση του «Πελάδο» ο οποίος έχει πλέον ξανά αρκετές λύσεις μεσοεπιθετικά, όμως έχει να αντιμετωπίσει αυτές τις σημαντικές απώλειες που προέκυψαν αμυντικά, αλλά και το ότι η ΑΕΚ προέρχεται από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ακολουθεί την ερχόμενη Δευτέρα ακόμα ένα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο Μουκουντί πανηγυρίζει με τον Βίντα

Η παμπ που θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης των οπαδών της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα έχει στο Μπράιτον τον κόσμο στο πλευρό της καθώς 1.529 φίλοι της Ένωσης θα βρίσκονται στις εξέδρες του Amex. Ήδη από την Τρίτη οι πρώτοι οπαδοί της ΑΕΚ από την Ελλάδα ταξίδεψαν για το Νησί, ενώ θα υπάρχουν και αρκετοί οπαδοί των κιτρινόμαυρων από διάφορα μέρη της Αγγλίας που θα βρεθούν στο Μπράιτον με την Original 21 Λονδίνου να δίνει δυναμικό «παρών». Το Gazzetta πέρασε και από την pub “The King and Queen” που θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης των φίλων της ΑΕΚ από τις 12:00 ως τις 17:45 όταν και θα αρχίσουν να αναχωρούν τα πούλμαν για το Amex. Μια sports pub σε κεντρικό σημείο απέναντι από τη μεγάλη πλατεία της Victoria Gardens που θα εξυπηρετήσει απόλυτα τους Ενωσίτες στο pre-game για να μπουν στο κλίμα του ματς.

Η παμπ όπου θα συγκεντρωθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα