Ολυμπιακός: H παρτίδα που έσωσε και οι δύσκολες αποφάσεις ενόψει ΠΑΟΚ

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: H παρτίδα που έσωσε και οι δύσκολες αποφάσεις ενόψει ΠΑΟΚ

bet365

Για τον Ολυμπιακό αυτό το 0-0 με τη Καραμπάγκ είναι περισσότερο μία ψυχολογική τόνωση αλλά ταυτόχρονα και μια ελπίδα για θετικό κλείσιμο του ευρωπαϊκού του ομίλου. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτό το 0-3 με τη Καραμπάγκ στο Καραϊσκάκη ήταν ένα σκληρό ποδοσφαιρικό μάθημα για τον Ολυμπιακό. Ένα δύσκολο βράδυ για εκείνον το προηγούμενο διάστημα.

Και πως πήγαινε σε αυτόν τον αγώνα με τη Καραμπάγκ εκτός έδρας με δεδομένες δυσκολίες. Φαίνεται πως τουλάχιστον στο τακτικό και το αμυντικό σκέλος ο Ολυμπιακός το πήρε το μάθημά του με βάση τη βελτιωμένη εικόνα που είδαμε για ένα διάστημα και βέβαια με το τελικό 0-0, που του έδωσε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλό του για το Europa. Ήταν σίγουρα πιο σοβαρός, συγκροτημένος και αποφασισμένος για το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός πήγαινε στην έδρα της Καραμπάγκ για την τελευταία του... ζαριά, όπως είχαμε σημειώσει σχετικά. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έπρεπε να βγάλει μία αντίδραση. Έπρεπε να αφήσει μία έστω διαφορετική... γεύση.

Η 11άδα του κόουτς Μίτσελ ήταν ξανά... πειραματική και με ορισμένα ρίσκα όπως του Ντόι ως στόπερ αλλά και με δίδυμο Ουί Τζο και Αμπουμπακάρ Καμαρά που ακόμα δεν έχουν βρει δίχτυα στον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ έδειξε πως και αυτός... έμαθε από εκείνη τη βραδιά στο Φάληρο με τη Καραμπάγκ.

ΜΙΤΣΕΛ3

Πήγε σε μία άλλη λογική και με στόχευση να βρει το έστω ένα γκολ για να πάρει το ματς. Αυτό δεν βγήκε, ωστόσο σταμάτησε αυτό το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων με τρεις ήττες τη μία πίσω από την άλλη και βέβαια υπάρχει ακόμα ελπίδα για το Conference League. Ήταν δηλαδή μία σημαντική ψυχολογική τόνωση. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κάτι σούπερ, όμως όταν έχουμε δει τόσο κακό Ολυμπιακό φέτος στην Ευρώπη είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, ακόμα και έτσι (και ενώ στα τελευταία πέντε λεπτά έπαιζε χωρίς τον τραυματία Βρσάλικο).

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ2

Ο Ουί Τζο που πετάει διαρκώς τις ευκαιρίες του, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ο Πασχαλάκης

Από τη μέση και μπροστά κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός δεν έχει να κρατήσει και πάρα πολλά από το παιχνίδι με τη Καραμπάγκ. Ο Μπουχαλάκης ήταν πιο θετικός από άλλα ματς και με σημαντικές επεμβάσεις, ο Κούντε δεν δίστασε να δοκιμάσει τα πόδια του, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν πιο κινητικός από τον Ουί Τζο όμως ο Ολυμπιακός ήθελε αυτό το κάτι παραπάνω.

Είχε το δοκάρι του Αμπουμπακάρ (μετά από πάσα του Κούντε) και κάποιες άλλες προσπάθειες αλλά σε τέτοια παιχνίδια δεν φτάνει αυτό. Ο Ουί Τζο είχε αποκτηθεί ως βασικός φορ και αγωνιστικά απογοητεύει διαρκώς. Είναι σαν να πετάει τις ευκαιρίες του τη μία πίσω από την άλλη.

Προσωπικά σε επίπεδο προσώπων στέκομαι εκτός από τον Μπουχαλάκη στο καλό πρόσημο του Βρουσάι και την προσπάθεια που έκανε στο πιο μεγάλο μέρος του ματς αλλά και στον Πασχαλάκη. Ο άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν, ενέπνευσε σιγουριά και γενικά έδειξε μία προοπτική για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός είχε και αυτό το αγωνιστικό κέρδος καθώς τον Πασχαλάκη θα τον χρειαστεί στη συνέχεια. Και ο Κούντε προσπάθησε αρκετά, όμως δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το ματς και είχε αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Γενικά ο Αφρικανός θα πρέπει να σταθεροποιήσει περισσότερο την απόδοσή του.

Τώρα η απόφαση για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολη για το εάν πρέπει να χριστεί βασικός ο Τζολάκης ή ο Πασχαλάκης. Είναι μία από τις σημαντικές αποφάσεις που θα έχει να πάρει ο Μίτσελ που έχει και τα προβλήματα τραυματισμών των Βρσάλικο και Εμβιλά.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα είναι άλλη υπόθεση από την Ευρώπη. Είναι ένα παιχνίδι - κλειδί που για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Κάτι που το ξέρουν πολύ καλά στον Οργανισμό του Ολυμπιακού.

Υ.Γ. Δεν λειτούργησε σωστά σε ορισμένες φάσεις ο Άγγλος Πόουσον απέναντι στον Ολυμπιακό. Και φάουλ δεν του έδωσε και το σκληρό παιχνίδι της Καραμπάγκ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν το τιμώρησε στον προσδοκώμενο βαθμό (όπως με τον Ρομαό στο μαρκάρισμα του Εμβιλά).

Υ.Γ. 2 Πολύ ωραία η δήλωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ο οποίος είπε στον Ντόι πως εάν γίνει κάποιο λάθος, θα φταίει ο ίδιος. Ένας Ντόι που φαίνεται πως ο Μίτσελ θέλει να τον στηρίξει περισσότερο. Επίσης στο αμυντικό σκέλος θα πρέπει να τονιστεί το πόση μεγάλη πίεση είχαν οι Βρουσάι και Ρέαμπτσιουκ, οι οποίοι σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα