Τελικός Conference League: Η αγάπη ενός γιου «στέλνει» ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Αθήνα σε ταξίδι με τρένο, πλοίο και αυτοκίνητο! (vid)

Το τρόπαιο του Conference League

bet365

Η ξεχωριστή ιστορία του Ρέντσο και της Ροσάνα που θα βρεθούν στην Αθήνα για το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα στις 29 Μαϊου όχι μόνο συγκινεί αλλά δείχνει και την αγάπη των παιδιών για τους γονείς.

Των Πολύδωρου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Τομαρά

Τα ιταλικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την ιστορία δύο αγνών και ηλικιωμένων φιλάθλων των Βιόλα. Ο 87χρονος Ρέντσο και η 83χρονη Ροσάνα, επί σειρά ετών φίλαθλοι της Φιορεντίνα θα κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι για να βρεθούν στον τελικό της 29ης Μαϊου στην OPAP Arena. Έναν τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Έναν τελικό που το ταξίδι ουσιαστικά δρομολόγησε και έκλεισε ο γιος τους ωθούμενος από την αγάπη για τους γονείς του και ενώ εκείνος έκλεισε τα εισιτήρια του αγώνα.

Το ζευγάρι θα ταξιδέψει πρώτα με τραίνο, μετά με καράβι και στο τέλος με αμάξι αλλά δεν προβληματίζεται καθόλου για αυτό. Εμπνευστής αλλά και ο άνθρωπος που έκλεισε τα εισιτήρια και το ταξίδι ο γιος τους.

Ο Ρέντσο Τασίνι θα γίνει 87 τον Ιούλιο έχοντας γεννηθεί το 1937 και η γυναίκα του Ροσάνα Λένζι έχει γεννηθεί το 1941. Είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της Φιορεντίνα εδώ και 44 χρόνια. Σημεία του ταξιδιού τους θα είναι το Μπρίντιζι απ' όπου θα πάρουν το καράβι για την Ελλάδα και η Ηγουμενίτσα απ' όπου θα αποβιβαστούν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους με αμάξι έως την Αθήνα.

«Ήταν πραγματικά μία ωραία έκπληξη (από τον γιο τους)», λέει ο Ρέντσο που είναι συνταξιούχος φυσικά και άλλοτε τραπεζικός υπάλληλος. «Ο γιος μου, Στέφανο, που μένει στο Καρμιτζάνο Ντι Πράτο (είναι η επαρχία του Πράτο, μέρος της Τοσκάνης) μας ρώτησε εάν θέλαμε να πάμε στην Αθήνα και είχε ήδη βρει εισιτήρια για τον τελικό. Φυσικά είπαμε ναι και έτσι θα πάμε και οι 3 μαζί και θα δούμε και τα αξιοθέατα της Αθήνας», εξηγεί ενώ το ζευγάρι δεν χάνει κανένα εντός έδρας ματς της Φιορεντίνα. Ακόμα και όταν είχαν τα παιδιά μαζί εάν χρειαζόταν έκαναν μία στάση να ξεκουραστούν.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα φιλικό το 1980 όπου είχαμε πάει όλη η οικογένεια. Οι δυο μας και τα τρία μας παιδιά. Η εικόνα ενός γεμάτου σταδίου και η ατμόσφαιρα μας συνεπήρε. Σκεφτείτε η κόρη μου που ήταν φίλαθλος της Γιουβέντους, έγινε Φιορεντίνα!», συμπληρώνει. Και εκείνος και η γυναίκα του θυμούνται όλους τους σπουδαίους παίκτες των Βιόλα (όπως τους Μπατιστούτα και Μπάτζιο).

Η... βάση του ζευγαριού είναι η περιοχή της Φολόνικα. Ο Ρέντσο τονίζει ακόμα ότι «η Ροσάνα μπορεί και καταλαβαίνει παραπάνω από εμένα στο γήπεδο και ειδικά τις κινήσεις των χαφ και τις τακτικές των ομάδων. Δεν κριτικάρει όμως ποτέ και δεν μιλά άσχημα για παίκτες των Βιόλα.

Τώρα ελπίζουμε η Φιορεντίνα να τα καταφέρει και να πάρει το Κύπελλο. Θα έχουμε αντίπαλο μία ιστορική και μεγάλη ομάδα, τον Ολυμπιακό από τον Πειραιά».

Όπως το έχουν υπολογίσει θα διανύσουν 1.254 χιλιόμετρα για το ταξίδι αυτό. Ανάμεσα στα άλλα και κλείνοντας ο Ρέντσο υπογραμμίζει ότι «από τους δύο μας είμαι ο πιο λογικός και η γυναίκα μου η πιο συναισθηματική. Όταν δεν είμαστε στο γήπεδο, δεν μπορεί να δει τα ματς γιατί συγκινείται πολύ. Μετά τον αγώνα με τη Μπριζ είχε φτάσει στο σπίτι την ώρα που ο γιος μου έκλεινε τα εισιτήρια και απάντησε στο τηλέφωνο στην κόρη μας, που μας είχε τηλεφωνήσει ταυτόχρονα για σχολιάσουμε το αποτέλεσμα μαζί με τον εγγονό μας».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα