Ολυμπιακός: Ευλογία να έχει προπονητή που ξέρει τους στόχους του και τη σωστή διαδρομή

Ολυμπιακός: Ευλογία να έχει προπονητή που ξέρει τους στόχους του και τη σωστή διαδρομή

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για την αύρα που συνεχίζει να φέρνει στον Ολυμπιακό ο Βάσκος τεχνικός αλλά και για το κλίμα έπαρσης που υπάρχει γύρω από τη Φενέρ και πριν το 2ο παιχνίδι των 2 ομάδων.

Κωνσταντινούπολη λοιπόν. Ένα ακόμα ευρωπαϊκό ταξίδι για τον Ολυμπιακό και ένα ακόμα ιστορικό φετινό ματς. Απέναντι στη Φενέρ στον επαναληπτικό του 3-2 για τα προημιτελικά του Conference League οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους μία τεράστια πρόκληση. Μία πρόκληση άνευ προηγουμένου.

Αλλά και συνάμα μία μεγάλη ευκαιρία. Το... ψιθύρισαν - ή το είπαν με τον τρόπο τους - φίλοι του Ολυμπιακού στον κόουτς Μεντιλίμπαρ στο αεροδρόμιο πριν την αναχώρηση της αποστολής: «Κόουτς δεν έχουμε φτάσει ποτέ στους '4'. Είναι κάτι που το περιμένουμε και το θέλουμε τόσο πολύ». Ο δε Ισπανός ήταν συγκρατημένος και συγκροτημένος αλλά την ένιωσε ξανά την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου.

Ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πολύ καλά το που ήρθε. Ο έμπειρος κόουτς αποτελεί μία ευλογία για τον Ολυμπιακό. Πραγματική ευλογία. Ξέρει το background, τις απαιτήσεις, τους στόχους αλλά και τον σωστό δρόμο για να τους πετύχει. Χωρίς... φανφάρες, εντυπωσιασμούς ή κλισέ. Με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και πλάνο. Ένα σαφές πλάνο.

Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα θετικά στοιχεία τα είχε εντοπίσει προφανώς πριν από εμάς και για αυτό έσπευσε να... κλειδώσει με νέο συμβόλαιο τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και πολύ καλά έκανε.

Όσο για τον αγώνα με τη Φενέρ; Ο κόουτς ανέδειξε μέσα από τις δηλώσεις του πώς δεν θα έχει πολλές αλλαγές αναφορικά με τον πρώτο αγώνα του 3-2 και έθιξε το στοιχείο της συγκέντρωσης που χρειάζεται. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι παίκτες του που η αλήθεια είναι πώς το θέλουν πολύ αυτό το παιχνίδι. Μα πάρα πολύ.

Πάντα πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου αλλά το περιβάλλον γύρω από τη Φενέρ εκπέμπει... έπαρση

Τα τουρκικά ΜΜΕ και οι εκπρόσωποί τους κατέκλυσαν και τις 2 συνεντεύξεις Τύπου των προπονητών (Καρτάλ και Μεντιλίμπαρ). Έκαναν δε και αρκετές ερωτήσεις και στον τεχνικό των Πειραιωτών. Κάποιες από αυτές (τις ερωτήσεις των Τούρκων δηλαδή) φάνηκε πώς εξέπληξαν τον ίδιο τον Μεντιλίμπαρ και με τον τρόπο που έγιναν.

Το περιβάλλον πάντως που βρίσκεται γύρω και κοντά στη Φενέρ δεν βγάζει απλά μία υπερβολική σιγουριά. Βγάζει μία έπαρση που δεν έχει σημασία το εάν δικαιολογείται ή όχι αλλά δεν δίνει και την πιο καλή εικόνα. Βέβαια σε κάθε περίσταση και περίπτωση ο καθένας κοιτάζει το ποδόσφαιρο και τους αγώνες από τη δική του σκοπιά.

Οι Τούρκοι πάντως τον Ποντένσε τον... φοβούνται πολύ. Φοβούνται πώς η παρουσία του στο αρχικό σχήμα των Πειραιωτών θα αλλάξει τα δεδομένα. Ο Μεντιλίμπαρ το έθεσε πάντως με τον τρόπο του. Το πώς σέβεται τη Φενέρ αλλά πάνω απ' όλα θέλει η ομάδα του να πετύχει το ζητούμενό της. Τη νίκη - πρόκριση και ιδανικά αυτή να συνοδευτεί με αγωνιστική κυριαρχία. Αργά το βράδυ της Πέμπτης θα ξέρουμε το τι θα έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός που το σίγουρο είναι πώς θα τα δώσει όλα για αυτήν την πρόκριση. Όπως ακριβώς αρμόζει και πρέπει για έναν μεγάλο σύλλογο, όπως ο Ολυμπιακός.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.