Ολυμπιακός: Ομοιότητες και διαφορές της Φενέρμπαχτσε με Φέρεντσβαρος και Μακάμπι!

Ολυμπιακός: Ομοιότητες και διαφορές της Φενέρμπαχτσε με Φέρεντσβαρος και Μακάμπι!

Ολυμπιακός: Ομοιότητες και διαφορές της Φενέρμπαχτσε με Φέρεντσβαρος και Μακάμπι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog gazzetta μία πρώτη προσέγγιση της κλήρωσης του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε.

Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι οι προκρίσεις του Ολυμπιακού επί της Φέρεντσβαρος και της Μακάμπι Τελ Αβίν ήταν ένα καθήκον για το σύλλογο-κι ότι μία πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε απαιτεί να ανέβουν οι «ερυθρόλευκοι» ένα πιο ψηλό σκαλοπάτι. Δεν θα είναι μακριά από την πραγματικότητα ένας τέτοιος ισχυρισμός, υπό την έννοια ότι η χρηματιστηριακή αξία του Ολυμπιακού είναι περίπου 111 εκ. Ευρώ, της Φέρεντσβαρος 52,5 εκ. Ευρώ, της Μακάμπι 20 εκ. Ευρώ, ενώ της Φενέρ 202 εκ. Ευρώ!

Από την άλλη, τα πράγματα στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν είναι τόσο απλά. Και δεν εννοώ απλά ότι ο Ολυμπιακός σε τέσσερις προηγούμενες παρτίδες με ισραηλινές ομάδες είχε μόνο αποκλεισμούς στην Ευρώπη! Η, ότι και με τη μόνιμη τα τελευταία χρόνια πρωταθλήτρια Ουγγαρίας είχε αποκλειστεί τη μοναδική φορά που την είχε αντιμετωπίσει στη σύγχρονη ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ας καταγράψουμε μία πραγματικότητα, από το ίδιο το ranking της ΟΥΕΦΑ: οι διαφορές του Ολυμπιακού από τις δύο ομάδες με τις οποίες προκρίθηκε στα νοκ άουτ είναι πάρα πολύ μικρές.

Τώρα, που ο Ολυμπιακός τις απέκλεισε, είναι Νο 49 στο ranking, η δε Μακάμπι Νο 52 κι η Φέρεντσβαρος Νο 53…Κάπου εκεί μπορούμε να βρούμε την πρώτη ομοιότητα της κλήρωσης των «ερυθρόλευκων» με τη Φενέρμπαχτσε-η τουρκική ομάδα είναι στο Νο 55! Κάτω από αυτή την παράμετρο, ο Ολυμπιακός μπορεί σαφώς να έχει τύχη για να περάσει και τους Τούρκους, τους οποίους σημειωτέον είχε αφήσει πίσω του (με δύο νίκες, 3-0 κι 1-0) στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2021-22. Μία διαφορά: τότε οι Πειραιώτες ήταν στο Νο 40 του ranking και οι τούρκοι στο Νο 107…

Από πλευράς ψυχολογίας, είναι καλό για τον Ολυμπιακό που έχει κατανικήσει τη Φενέρ και δη πριν μόλις τρία χρόνια. Όπως κι ότι έχει αποκλείσει σε νοκ άουτ δύο τουρκικές ομάδες, έστω όχι ίδιας εμβέλειας με τη Φενέρ, τόσο την Μπασάκσεχιρ, όσο και την Οσμάνλισπορ. Από την άλλη, κακά τα ψέματα, η Φενέρ, Νο 2 ομάδα στο τουρκικό ποδόσφαιρο εδώ και μία διετία, πίσω από τη Γαλατασαράι, σίγουρα θα θέλει να πάρει εκδίκηση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι στο τουρκικό πρωτάθλημα πρώτος σκόρερ είναι παίκτης της Φενέρ, ο Ντζέκο, με 18 γκολ. όπως είναι στο πρωτάθλημα στο Ισραήλ πρώτος σκόρερ παίκτης της Μακάμπι, ο Ζαχάβι, με 14 γκολ. Όπως είναι στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας πρώτος σκόρερ παίκτης της Φέρεντσβαρος, ο Βάργκα με 17 γκολ!!! Θα ήταν δε ένα καλό βήμα, αν οι «κόκκινοι» του Μεντιλίμπαρ απέφευγαν να τους βάλει γκολ ο Ντζέκο, όπως το είχαν αποφύγει με τον Βάργκα, εξ ου, σε ένα μεγάλο βαθμό, κι οι δύο νίκες με 1-0 επί των Ούγγρων. Αντίθετα, με ό,τι είχε συμβεί με τον Ζαχάβι, που έκανε τρία γκολ στον Ολυμπιακό, εξ ου, σε ένα μεγάλο βαθμό, και ότι η οπρόκριση παίχρηκε στην παράταση (1-4, 4-1 και 6-1)…

Γενικά, υπάρχει η παραδοχή ότι οι Τούρκοι έχουν σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ τους από τους ισραηλινούς και τους Ούγγρους, κάτι που εύλογα δυσκολεύει το έργο του Ολυμπιακού. Μπορούμε, πάντως, να σταθούμε στην ηλικία των πρωτοκλασάτων παικτών της: ο Ντζέκο στα 38, ο Τάντιτς στα 35, ο Μπονούτσι στα 36, ο Σερντάρ Αζίζ στα 34, ο Φρεντ 31, ο Κινγκ 32, ο Ντουρσούν 32. Έστω με την υποσημείωση ότι δεν παίζουν όλοι βασικοί, υπάρχει μία αίσθηση ότι αν η ομάδα του Μεντιλίμπαρ τους τρέξει, μπορεί να τα καταφέρει.

Γενικά, πάντως, δεν είναι μικρό πράγμα όλο αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός στο Κόνφερενς Λιγκ. Βλέπετε, η Μακάμπι είναι 1η στο +7 στο πρωτάθλημα Ισραήλ, η Φέρεντσβαρος 1η στο +2 στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας κι η Φενέρ 2η στο -2 από τη Γαλατά στο πρωτάθλημα Τουρκίας!

Άσχετο: Πριν την κλήρωση, είχα πει στο ραδιόφωνο ότι έβλεπε Φενέρ η, Φιορεντίνα! Από μία…βλακεία είχα αυτή την αίσθηση-επειδή ο Ολυμπιακός φέτος κληρώνονταν συνεχώς με ομάδες από…Φ!!! Φράιμπουργκ, Φέρεντσβαρος…Και να που ήρθε κι η Φενέρμπαχτσε!

Κατά τα άλλα…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Τρεις παίκτες της Φενέρ έπαιξαν στο τελευταίο παιχνίδι της Τουρκίας, με την Ουγγαρία, προχθές. Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ Ιρφάν Τσαν Καβεχτσί, ο δεξιός μπακ Μερτ Μουλντούρ κι ο αμυντικός μέσος Ισμαήλ Γιουκτσέκ.

Να θυμίσω ότι άλλοι δύο πάικτες της αποσύρθηκαν, λόγω τραυματισμών, την τελευταία στιγμή από την Εθνική Τουρκίας, ο εξτρέμ Ουντέρ κι ο αριστερός μπακ Φερντί Καδίογλου. Μιλάμε δηλαδή για πέντε εν ενεργεία Τούρκους διεθνείς. Χώρια δηλαδή από το Βέλγο Μπατσουαγί και τους Βαλκάνιους Ντζέκο και Κρούνιτς (Βοσνία), Λιβάκοβιτς (Κροατία).

ολυ

Με τον δε Ιρφάν συμβαίνει το φοβερό ότι είχε παίξει και με την Μπασάκ εναντίον του Ολυμπιακού έχοντας κι εκεί δύο ήττες (0-1, 0-2). Μάλιστα, στο πρώτο παιχνίδι είχε αποβληθεί κιόλας!

Και κάτι για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.