Αντίπαλος ΠΑΟΚ: Ποια είναι η Μπριζ που θα βρεθεί στον δρόμο των «ασπρόμαυρων»

club_brugge

bet365

Η βέλγικη Μπριζ είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League με τη ρεβάνς να είναι στη Τούμπα. Στην 3η θέση αλλά με 18 βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα της χώρας τους οι Βέλγοι.

Μόνο δυσαρεστημένοι δεν μπορούν να είναι στον ΠΑΟΚ όσον αφορά την κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Conference League. Η κληρωτίδα ήταν καλή με τους «ασπρόμαυρους» καθώς τους έφερε απέναντι στην Μπριζ από το Βέλγιο. Μια ομάδα που σίγουρα μόνο φόβητρο δεν μπορεί να είναι για τους Ευρωπαίους Θεσσαλονικείς.

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπριζ θα γίνει στο Βέλγιο στις 11 Απριλίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Τούμπα στις 18 Απριλίου με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Νορβηγός οδηγός των Βέλγων

Στον πάγκο της Μπριζ κάθεται από πέρσι ο Ρόνι Ντέιλα. Ο 48χρονος προπονητής θεωρείται από τους ανερχόμενους στην χώρα του. Ως ποδοσφαιριστής δεν έχει κάνει κάτι το εξαιρετικό παίζοντας σε ομάδες της Νορβηγίας με την θέση του να είναι κεντρικός αμυντικός. Ως προπονητής ήταν για 2 χρόνια στην Σέλτικ, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και την Βαλερένγκα. (είχε ξεκινήσει από την Στρόμγκοτσετ). Στην συνέχεια πήγε για δύο χρόνια στην Αμερική και το MLS και συγκεκριμένα στον πάγκο της New York City, ενώ από το 2023 είναι στο Βέλγιο. Αρχικά την πρώτη χρονιά στην Σταντάρ Λιέγης με την οποία τερμάτισε στην 6η θέση και πλέον είναι στον πάγκο της Μπριζ.

deila

Ο Δανός Όλσεν την οδηγεί

Η Μπριζ όπως οι περισσότερες ομάδες του Βελγίου στηρίζεται στο σύνολο, ωστόσο είναι λογικό να ξεχωρίζουν παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο Αντρέας Σκοβ Όλσεν. Ο 24χρονος Δανός εξτρέμ που είναι και διεθνής με την χώρα του έχοντας 8 συμμετοχές, είναι ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε 2 γκολ στο 3-0 επί της Μόλτε συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση. Ο νεαρός Δανός σύμφωνα με το transfermarkt κοστολογείται στα 18.000.000, τα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της ομάδας του. Κομβικός και ο άλλος εξτρέμ Αντόνιο Μούσα, με τον μόλις 18 ετών Νορβηγό να έχει ήδη πωληθεί στην Μπρέντφορντ για 30.000.000. ευρώ. Στην Μπριζ αγωνίζεται και ο γνωστός μας από το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, Φιλίπ Ζινκερνάγκελ.

olsen

Μεγάλο για τα δεδομένα του Βελγίου το Γιαν Μπρέιντελ

Για τα δεδομένα του Βελγίου όπου οι έδρες συνολικά είναι πιο μικρές, η Μπριζ διαθέτει ένα γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θεατών. Το Γιαν Μπριντέλ εγκαινιάστηκε το 1975 και παραμένει η έδρα της ομάδας. Στο συγκεκριμένο γήπεδο είχαν διεξαχθεί και οι αναμετρήσεις Γαλλία – Δανία 3-0 (4ος όμιλος), Τσεχία – Γαλλία 1-2 (4ος όμιλος), Γιουγκοσλαβία – Ισπανία 3-4 (3ος όμιλος), Ισπανία – Γαλλία 1-2 (προημιτελικά) για το Euro 2000.

breydel

Ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό του Conference League

Η Μπριζ ξεκίνησε την φετινή της πορεία στο Conference League από τον 2ο προκριματικό. Η πρώτη αντίπαλος ήταν η Άαρχους με τους Βέλγους να νικάνε με 3-0 εντός έδρας, να χάνουν με 1-0 εκτός και να παίρνουν την πρόκριση για τον 3ο. Εκεί βρέθηκαν απέναντι στην Ακουρέιρι, την οποία διέλυσε επικρατώντας τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας με 5-1 για να πάρει την πρόκριση για τα play off. Στο τελευταίο της βήμα πριν τους ομίλους, η Μπριζ πέρασε το εμπόδιο της Οσασούνα από την Ισπανία επικρατώντας εκτός με 2-1, ενώ στο Βέλγιο αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 και έτσι μπήκε στους ομίλους.

Εκεί με αντιπάλους τις Μπόντο Γκλιμτ, Μπεσίκτας (την οποία και διέλυσε στην Τουρκία επικρατώντας με 5-0) και Λουγκάνο κατάφερε να πάρει την πρωτιά με 16 βαθμούς έχοντας 5 νίκες και 1 ισοπαλία, κάνοντας δηλαδή ότι και ο ΠΑΟΚ στην φάση των ομίλων. Στην φάση των νοκ άουτ η Μπριζ απέκλεισε την Μόλντε. Αρχική ηττήθηκε στη Νορβηγία με 2-1, αλλά μέσα στο Βέλγιο επικράτησε με 3-0 και έτσι θα βρεθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Τρίτη αλλά με μεγάλη διαφορά από την πρώτη στο πρωτάθλημα

Όσον αφορά το πρωτάθλημα Βελγίου, η Μπριζ ναι μεν βρίσκεται στην 3η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες, ωστόσο βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω από την 2η Άντερλεχτ και 18 από την 1η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα