Οι Legends του 2004 έγιναν... footgolfers: «Είκοσι χρόνια μετά, είμαστε ακόμα μια παρέα» (vid)

Οι Legends του 2004 έγιναν... footgolfers: «Είκοσι χρόνια μετά, είμαστε ακόμα μια παρέα» (vid)

footgolf1
Το Gazzetta βρέθηκε στο Porto Carras στη Χαλκιδική, εκεί όπου οι Φύσσας, Μπασινάς, Τσιάρτας, Xαλκιάς και Λυμπερόπουλος «μυήθηκαν» στον κόσμο του γκολφ και του… Footgolf.

Είκοσι χρόνια αφού έγραψαν την πιο «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδόσφαιρου, οι Legends του 2004 εξακολουθούν να είναι το ίδιο δεμένοι, το ίδιο «παρέα» και «οικογένεια». Όχι ότι υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία αλλά αυτό ακριβώς… βγήκε προς το έξω στη Χαλκιδική, στο Porto Carras. Το πολυτελές resort σε συνεργασία με την Aegean διοργάνωσαν το Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour 2024, λανσάροντας για πρώτη φορά ένα τουρνουά γκολφ στη Βόρρεια Ελλάδα. Σε αυτό έλαβαν μέρος τόσο επαγγελματίες, όσο και ερασιτέχνες γκόλφερ, ενώ στο πλευρό τους για ένα διασκεδαστικό side-event βρέθηκαν και μερικοί θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Τάκης Φύσσας, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Κώστας Χαλκιάς από τους Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, αλλά και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, άφησαν πίσω τους τις… τέσσερις γραμμές και εξαπλώθηκαν στο γήπεδο γκολφ του Porto Carras, παίζοντας όμως με τα πόδια. Παίζοντας δηλαδή Footgolf.

Footgolf - Legends

Κάθε παλαίμαχος διεθνής συνεργάστηκε με έναν γκόλφερ, σχηματίζοντας ομάδες των δύο ατόμων. Το παιχνίδι ήταν απλό και θύμιζε πολύ το γκολφ: Κάθε ομάδα είχε στόχο, κλωτσώντας την μπάλα εναλλάξ, να τη βάλει στην τρύπα με τα λιγότερα δυνατά χτυπήματα.

Για την ιστορία, η ομάδα του Φύσσα ήταν αυτή που πήρε την πρωτιά, με αυτή του Μπασινά να έρχεται δεύτερη και την αντίστοιχη του Λυμπερόπουλου να ακολουθεί.

Φύσσας: «Ήταν πολύ διασκεδαστικό, η ατμόσφαιρα μεταξύ μας είναι πάντα η ίδια»

Φυσικά, η πλάκα δεν έλειψε από το παιχνίδι με τον Τάκη Φύσσα να πρωταγωνιστεί στα αστεία. Ο ακραίος οπισθοφύλακάς μας στο EURO της Πορτογαλίας αστειεύτηκε για την πιθανότητα θλάσης και αντάλλαξε πειράγματα με τον Μπασινά σχετικά με την… εύνοια αυτών που κρατούσαν τις σημειώσεις για τα χτυπήματα της κάθε ομάδας.

«Ήταν μια πολύ ωραία δράση, συνδυάσαμε το ποδόσφαιρο με το γκολφ και ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικό. Δικαιωματικά πήραμε την πρωτιά. Ήταν λίγο απίστευτο να κινείται μια μπάλα ποδοσφαίρου σε τέτοιο γήπεδο. Το πόδι είναι μια χαρά ευτυχώς, κράτησε καλά. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, ίσως να μπορούσε να σταθεί ως δραστηριότητα.

Το καλό κλίμα μεταξύ μας είναι ξεκάθαρο, κάθε φορά που βρισκόμαστε είναι το ίδιο, παραμένει. Για αυτό έχουμε κάνει τη ΜΚΟ μας, την “Champions For Life”, για να μπορούμε να επιστρέφουμε την αγάπη που έχουμε πάρει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κάνουμε αυτό και θυμόμαστε κι εμείς τα παλιά», είπε στο Gazzetta ο Φύσσας μετά το τέλος του παιχνιδιού του Footgolf.

Μπασινάς: «Είκοσι χρόνια μετά, δεν αλλάζει το ότι είμαστε παρέα»

Και ο Άγγελος Μπασινάς στάθηκε στη fun πτυχή αυτής της δραστηριότητας, τονίζοντας κι αυτός με τη σειρά του το δέσιμο μεταξύ των παλαίμαχων διεθνών.

«Είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό, περνάς ωραία, το διασκεδάζεις, αν και δεν είναι εύκολο. Ευχαριστούμε πολύ για αυτή την πρόσκληση. Τα πόδια μας ευτυχώς κρατάνε ακόμα και όσ κρατάνε θα βρισκόμαστε σε τέτοια event.

Το ότι είμαστε μια πραγματική παρέα δεν αλλάζει, παρ’ότι έχουν περάσει 20 χρόνια. Αναμένουμε τώρα πώς και πώς το επετειακό παιχνίδι στο Έσσεν στις 11 Ιούλιου για να το γιορτάσουμε όλοι μαζί», δήλωσε στο Gazzetta ο Μπασινάς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα