Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα δεν είναι πλέον υπέρ του Πογέτ

Εθνική Ελλάδας: Τα δεδομένα δεν είναι πλέον υπέρ του Πογέτ

Ο Πογέτ
Ο αποκλεισμός της Εθνικής μας ομάδας από τη Γεωργία στην Τιφλίδα (με 4-2 στα πέναλτι) θα οδηγήσει σε εξελίξεις για το θέμα του προπονητή με τον Γκουστάβο Πογέτ να μην έχει σαφείς πιθανότητες παραμονής πια. 

Μετά την ήττα - αποκλεισμό με 4-2 στα πέναλτι από τη Γεωργία τα πράγματα δείχνουν αλλά και είναι πιο δύσκολα από ποτέ ως προς το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας. Άλλωστε ο έμπειρος τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας γνώριζε καιρό τώρα το τι θα ίσχυε με το ζήτημα του συμβολαίου του. Ο ίδιος μάλιστα όταν είχε μιλήσει στην AS τον Μάρτιο, είχε τονίσει: «Είμαι ρεαλιστής. Στο ποδόσφαιρο όταν τελειώνει το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή ή προπονητή που έχει τονίσει ότι θέλει να συνεχίσει, κανονικά του προσφέρεις ένα νέο συμβόλαιο ή έστω διαπραγματεύεσαι μαζί του. Δεν θέλω να πω ότι δεν με αγαπούν αλλά στην Ελλάδα βλέπουν διαφορετικά το μέλλον. Είναι μια άβολη στιγμή για εμένα, το τεχνικό μου επιτελείο αλλά και τους ποδοσφαιριστές μου; Υπάρχει περίπτωση να προκριθούμε στο Euro και να μην είμαι εκεί;

Φυσικά. Υπάρχει ωστόσο και το άλλο ζήτημα. Αν προκριθούμε θα μου προσφέρουν νέο συμβόλαιο και αν όχι δεν θα μου προσφέρουν. Νομίζω ότι η κατάσταση εξαρτάται από το EURO. Ο χρόνος θα δείξει. Η ιδέα μου είναι να ανανεώσουμε για δύο χρόνια. Να πάμε μέχρι το Μουντιάλ. Φαντάσου να σου ανανεώνουν το συμβόλαιο για μερικούς μήνες. Θέλω να μείνω, είμαι χαρούμενος και μου αρέσει το μέρος εδώ. Θέλω να πάω στο EURO και στο Μουντιάλ με την Ελλάδα».

Με τον τρόπο του λοιπόν το είχε... προβλέψει ο Πογέτ και ενώ ήδη περίμενε για αρκετό καιρό για ένα νέο συμβόλαιό του με την Εθνική (ανέμενε δηλαδή για επαφές νωρίτερα από τα ματς με το Καζακστάν και τη Γεωργία).

Το προεδρείο της ΕΠΟ είχε την πρόθεση από τη στιγμή που η Ελλάδα θα πήγαινε στο EURO να μπει στη διαδικασία ενός νέο συμβολαίου για τον Ουρουγουανό τεχνικό. Τώρα τα πράγματα δείχνουν αλλά και είναι πολύ δύσκολα και οδεύουν προς την αντίθεση κατεύθυνση. Μην ξεχνάμε πώς η Εθνική δεν έχει άλλες άμεσες υποχρεώσεις τώρα και με δεδομένο πώς υπάρχουν εκλογές τον Ιούνιο (λογικά) στην ΕΠΟ θα είναι από δύσκολο έως απίθανο η νυν διοίκηση να δεσμεύσει την επόμενη.

Η εκτίμηση των διεθνών παικτών προς τον Πογέτ είναι μεγάλη και σίγουρα παίζει τον ρόλο της όμως από τη στιγμή που η Γεωργία απέκλεισε την Ελλάδα το status του Πογέτ τον φέρνει πιο κοντά στο... αντίο παρά στην παραμονή.

Ο ίδιος πάντως μιλώντας για το μέλλον του είπε: «Ηταν προνόμιο το ότι ήμουν σε αυτή την ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον. Είναι πέντε οι μέρες (εννοεί που υπολείπονται του συμβολαίου). Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε. Είναι η ώρα να αναλύσουμε και να δούμε τι συνέβη απόψε». Να τονιστεί βέβαια πώς υπάρχει και ένα κλεισμένο φιλικό με τη Γερμανία εκτός έδρας στις 7 Ιουνίου, που είχε κλειστεί βέβαια στη λογική του ότι η ομάδα θα βρισκόταν στο EURO.

@Photo credits: eurokinissi
 

EURO Τελευταία Νέα