Πογέτ: «Είμαστε συντετριμμένοι, δεν είναι η στιγμή να μιλήσω για το μέλλον»

Πογέτ: «Είμαστε συντετριμμένοι, δεν είναι η στιγμή να μιλήσω για το μέλλον»

Newsroom
ελλαδα
Για τον αποκλεισμό αλλά και το μέλλον του αναφέρθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ μετά το παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία.

Τελικά η ώρα για την επιστροφή της Εθνικής Ελλάδος μετά από 10 χρόνια δεν έφτασε ακόμα καθώς η χώρα μας αποκλείστηκε από τη Γεωργία στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για το παιχνίδι, τον αποκλεισμό αλλά και το μέλλον του στον πάγκο της Ελλάδας.

Αναλυτικά: «Τεράστια λύπη. Οι παίκτες είναι συντετριμμένοι. Δεν είχαμε τύχη για δύο χρόνια. Δεν είχαμε τύχη στις κληρώσεις, δεν κερδίσαμε κάποιο ματς από τύχη. Για τους παίκτες το μόνο που έχω να πω είναι ότι έκαναν τα πάντα. Παίξαμε δύο παιχνίδια, δεν δεχθήκαμε γκολ και κάπως δεν πήγαμε στο Euro. Τους ζήτησαμε να δώσουμε τα πάντα και το έκαναν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές να βοηθήσουμε την ομάδα. Υπήρξαν κίτρινες, τραυματισμοί, κράμπες. Οι τέσσερις αλλαγές έγιναν λόγω τραυματισμών. Ήταν κι αυτός ένας παράγοντας».

Για το μέλλον του: «Το μήνυμα είναι πώς ήταν προνόμιο να ήμουν σε αυτή την ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον. Πέντε μέρες. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε. Είναι η ώρα να αναλύσουμε, να δούμε τι συνέβη απόψε».

Για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κάνει πολλές αλλαγές, λόγω των τραυματισμών: «Μου αρέσει να έχω επίδραση στο παιχνίδι ως προπονητής. Σήμερα είχα τέσσερις από τις έξι αλλαγές μου. Ο Μαυροπάνος έπαιξε με τραυματισμό στο πόδι, ο Μάνταλος επίσης, ο Χατζηδιάκος επίσης. Αρκετοί είχαν θέμα τραυματισμών. Σήμερα δεν έκανα όσα ήθελα στις αλλαγές λόγω των τραυματισμών. Μας έκαναν δύο σουτ, δεν φάγαμε γκολ, αλλά δεν βάλαμε και γκολ. Δεν ήταν γραφτό.»

Για τον Τάσο Μπακασέτα: «Ο Μπακασέτας, ο αρχηγός μας, μας έφερε εδώ. Δεν φαντάζεστε πως είναι ο Τάσος αυτή τη στιγμή. Είναι ο τοπ σκόρερ μας και το να χάνει το πρώτο πέναλτι καταλαβαίνετε πως νιώθει. Του είπα: «Μπάκα, δεν είναι δικό σου το φταίξιμο, ο προπονητής ευθύνεται πάντα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, όπου πάτησε πάνω στα ίδια δεδομένα ενώ έκανε και μία αναφορά στο VAR.

Συγκεκριμένα: «Όταν φτάνει στη διαδικασία των πέναλτι, η μία ομάδα χαίρεται και η άλλη είναι απογοητευμένη. Ένα πολύ σημαντικό, είναι πως όταν παίζεις σωστό ποδόσφαιρο για τη χώρα σου, τότε δεν χρειάζεσαι το VAR».

Για το παιχνίδι και τι πήγε στραβά: «Είναι αρκετά δύσκολο να πω κάτι τώρα. Θα αναλύσω τον εαυτό μου, το παιχνίδι και την ομάδα. Για πρώτη φορά εδώ και καιρό αναγκάστηκα να κάνω τέσσερις αλλαγές για τραυματισμούς. Είναι περίεργο, παράξενο αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό. Θα απαντήσω στο μέλλον»

@Photo credits: eurokinissi
 

EURO Τελευταία Νέα