Εθνική Ελλάδας: Έκανε το χρέος της και τώρα είναι μία ανάσα από την εκπλήρωση του μεγάλου ονείρου!

Εθνική Ελλάδας: Έκανε το χρέος της και τώρα είναι μία ανάσα από την εκπλήρωση του μεγάλου ονείρου!
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το καθήκον του απέναντι στο Καζακστάν και τώρα έχει μπροστά του τον... τελικό της δεκαετίας με φόντο την πρόκρισή του στα τελικά του EURO! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Πάντα πριν από έναν αγώνα υπάρχει και το άγχος και η πίεση και ενδεχομένως και η αμφιβολία. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με φοβερά σημαντικούς αγώνες.

Και πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως αυτό που ήταν για την Ελλάδα με το Καζακστάν. Σε αυτές τις ποδοσφαιρικές ιστορίες το τέλος πάντα έχει 2 εκδοχές: την καλή και την κακή. Η Ελλάδα με την προσπάθειά της και την εμφάνισή της οδηγήθηκε στην πρώτη περίπτωση.

Απόλυτα δίκαια, ξεκάθαρα και με μεγάλη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και ειδικά στο α' ημίχρονο όπου έβαλε 4 γκολ. Πήρε λοιπόν το τέλος με την καλή εκδοχή και την πολύ καλή περίπτωση, κάνοντας αυτό που έπρεπε και όφειλε και αυτό που άξιζε και ως σύνολο, χαροποιώντας φυσικά και τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της OPAP Arena.

Εφόσον δεχόμαστε πώς αυτό ήταν το ματς της δεκαετίας για τη χώρα μας με το Καζακστάν το ίδιο ισχύει και για τη... μάχη της 26ης Μαρτίου, που θα είναι εκτός έδρας. Ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς... επιστροφή και δίχως αύριο.

Ένα ακόμα ματς της δεκαετίας. Ένας αγώνας που οδηγεί στο απόλυτο όνειρο και δίνει το έπαθλο της πρόκρισης στα τελικά του EURO. Μία πρόκριση που εφόσον έρθει θα έχει και μεγάλη και ιστορική σημασία. Θα ανοίξει ένα σπουδαιότατο κεφάλαιο για την Εθνική μας. Και θα είναι και η απόλυτη εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου και ενός μεγάλου ονείρου των παικτών που απαρτίζουν αυτήν την ομάδα.

Με 4-0 σε 41 λεπτά η Ελλάδα το... καθάρισε το ματς

Η Ελλάδα κατάφερε να σκοράρει πολύ νωρίς στο ματς χάρις σε 3 παίκτες: Πέλκα, Μπακασέτα και Μασούρα. Ο πρώτος είχε σουτ στο δοκάρι και μετά κερδισμένο πέναλτι και γκολ και κεφαλιά, ο αρχηγός της Εθνικής το πέναλτι για το 1-0 και ο Μασούρας τη μπαλιά στο 2ο τέρμα.

Εάν θέλουμε να δούμε τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο MVP ήταν ο Πέλκας παρότι δεν είναι ένας παίκτης που έχει κάνει μεγάλα ματς με τη φανέλα της Ελλάδας. Το έκανε τώρα όμως. Στο καλύτερο δυνατό timing.

Στο 37' ήρθε και το 3-0 διά ποδός Μασούρα για να σκοράρει από κοντά ο Ιωαννίδης. Και κάπου εκεί το Καζακστάν που πήγε να αντιδράσει και είχε και δοκάρι στο α' μέρος ήταν πια πολύ μα πολύ δύσκολο να αντιδράσει σθεναρά. Και στη συνέχεια με το 4-0 από τη μπαλιά του Τσιμίκα και την προσπάθεια του Κουρμπέλη από κοντά στο 41' όλα τελείωσαν.

Στο β' μέρος ο Πογέτ και η Εθνική μας έκαναν απλώς διαχείριση

Στο 2ο 45λεπτο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας άρχισε να κάνει τη δική του διαχείριση βγάζοντας εκτός όσο περισσότερους βασικούς του γινόταν. Και για να τους ξεκουράσει αλλά για να μην ρισκάρει με τραυματισμούς.

Η Ελλάδα

Εξάλλου παίκτες όπως οι Χατζηδιάκος και Κουρμπέλης προερχόταν από προβλήματα τραυματισμών το προηγούμενο διάστημα. Φτάνοντας στο 74' και από τους βασικούς της Ελλάδας στο γήπεδο ήταν οι Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος και Μασούρας. Άρα 6 στους 11 που ξεκίνησαν τον αγώνα. Το τελικό 5-0 ήταν απόρροια της αδυναμίας των αμυντικών των φιλοξενούμενων να διώξουν και εν τέλει να βάλουν αυτογκόλ.

Η Γεωργία δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι... Καζακστάν

Προσωπικά περίμενα το Καζακστάν αρκετά καλύτερο ως σύνολο. Μπορεί να έπαιξε ρόλο πώς η Ελλάδα ήταν τόσο καλή και πειστική ειδικά στο πρώτο 45λεπτο αλλά και πώς βρήκε δίχτυα τόσο νωρίς. Όπως και να έχει το Καζακστάν εάν εξαιρέσουμε κάποια πολύ μικρά διαστήματα αντίδρασης ή προσπάθειας αντίδρασης δεν έδειξε παρά ελάχιστα πράγματα ως ομάδα.

Παρόλα αυτά η Γεωργία ως σύνολο και γενικότερα ομάδα αλλά και από μεριάς ποιότητας μονάδων δεν είναι... Καζακστάν και δεν θα είναι Καζακστάν. Θα χρειαστεί από τους παίκτες και το τεχνικό staff της Εθνικής μας - πιθανώς - μία άλλη προσέγγιση για το ματς αυτό. Εκείνοι ξέρουν πιο καλά και θα δουν όλα όσα χρειάζονται. Και φυσικά θα απαιτηθεί πιο μεγάλη προσοχή απέναντι σε μία πιο τεχνική και ικανή ομάδα συγκριτικά με το Καζακστάν. Στο τέλος βέβαια δεν θα μετράει το πώς. Θα μετράει το να τα έχουμε καταφέρει και να βρισκόμαστε στο EURO μετά τον αγώνα της Τιφλίδας. Το να έχει έρθει αυτή η μεγάλη και κομβικότατη πρόκριση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.