Κόλβιντσον στον gazzetta.gr: «Παίζουμε με καθηγητές και αστυνομικούς, η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί την ταυτότητα της»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Κόλβιντσον στον gazzetta.gr: «Παίζουμε με καθηγητές και αστυνομικούς, η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί την ταυτότητα της»

bet365

Ο προπονητής του Λίχτενσταϊν, Χέλγκι Κόλβιντσον μίλησε στο gazzetta.gr για την εθνική Ελλάδας, σημειώνοντας πως «διαθέτει φανταστικούς παίκτες αλλά έχει χάσει την ταυτότητα της». Τι δήλωσε για την αναπάντεχη ισοπαλία της ομάδας του.

Το Λίχτενσταϊν έγραψε ιστορία αποσπώντας έπειτα από πέντε σερί ήττες, δίχως μάλιστα να σκοράρει, ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ από την Εθνική. Η ομάδα του πριγκιπάτου των 38.000 κατοίκων με τους ημιεπαγγελματίες ποδοσφαιριστές ταπείνωσε την Εθνική με το γκολ του Σαλάνοβιτς στο 85.

Ο Ισλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός του Λίχτενσταϊν, Χέλγκι Κόλβιντσον λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής μίλησε στο gazzetta.gr για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, καταθέτοντας παράλληλα την άποψη του για την Εθνική.

«Δεν μπορώ να πω πως η ισοπαλία υπήρχε στο μυαλό μου πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά είχαμε αγωνιστικό πλάνο το οποίο υλοποιήσαμε. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα κάτι που δείξαμε στο ματς με την Ελλάδα. Αμυνθήκαμε σωστά και καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Κάναμε ότι και στο ματς με την Βοσνία, απλά εκεί αντέξαμε για 80 λεπτά, ενώ στην Αθήνα βρήκαμε τις λύσεις μέχρι το τέλος. Υπήρχε σωστή συνεργασία στην άμυνα».

Ο πρώην ασίσταντ της εθνικής Ισλανδίας τόνισε πως το Λιχτενστάιν άξιζε τον βαθμό της ισοπαλίας βάσει της εικόνας που έδειξε στο ΟΑΚΑ.

«Ναι, νομίζω πως αξίζαμε αυτή την ισοπαλία βάσει της εικόνας μας στην άμυνα. Μάλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Η Ελλάδα ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά τηρουμένων των αναλογιών τα καταφέραμε περίφημα. Μην ξεχνάτε πως η ομάδα μας δεν απαρτίζεται από 100% επαγγελματίες. Βρίσκονται στο ρόστερ μας διεθνείς που εργάζονται ως αστυνομικοί και καθηγητές, ενώ η Ελλάδα έχει ποδοσφαιριστές στην Premier League και την Serie A.

Aυτό σημαίνει πως θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές μας να κάνουν έξτρα προπονήσεις για να φτάνουν στο επιθυμητό επίπεδο από άποψη φυσικής κατάστασης και να αντέξουν και στα 90 λεπτά. Ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο ελπίζω να μας δώσει ώθηση στο μέλλον».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Κόλβιντσον για την Ελλάδα δίνοντας την δική του εξήγηση για την αγωνιστική καθίζηση των Ελλήνων διεθνών.

«Η Ελλάδα είναι μια ομάδα με φανταστικούς ποδοσφαιριστές. Διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Δείτε πόσοι αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Νομίζω πως η αγωνιστική ταυτότητα κάθε ομάδας είναι το πιο σημαντικό. Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα την οποία έχει χάσει. Το θέμα είναι να την ξαναβρεί και να επιστρέψει εκεί που ανήκει γιατί όπως προανέφερα διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα