Oριστικά φεύγει από το Καραϊσκάκη η Εθνική! (vid)

Oριστικά φεύγει από το Καραϊσκάκη η Εθνική! (vid)

Gazzetta team
Oριστικά φεύγει από το Καραϊσκάκη η Εθνική! (vid)

bet365

Mιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος επιβεβαίωσε ότι η Εθνική ομάδα, αφήνει από έδρα της το γήπεδο Καραϊσκάκη και θα παίζει αλλού!

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος με ειδική προσφορά* (21+ *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στην Θεσσαλονίκη έγινε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου, ενημερώνοντας τόσο για την παραμονή του Σκίμπε, όσο και για την αλλαγή έδρας της Εθνικής:

«Η εθνική ομάδα θα πρέπει να βγει έξω από τα τείχη του λεκανοπεδίου. Είναι κάτι που θέλει η φίλαθλη κοινή γνώμη. Τόσα χρόνια κάποιοι δεν είχαν δικαίωμα να δουν την εθνική ομάδα της χώρας μας. Θα πάμε εκτός Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει γήπεδο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές», είπε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ που απάντησε και εάν η Εθνική θα παίζει στη Θεσσαλονίκη: «Μπορεί να είναι ένα η Τούμπα, το Καυτανζόλγειο ή το Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν ξέρω ποιο γήπεδο θα πληροί τα κριτήρια. Θα παίξουμε και στο λεκανοπέδιο και το ΟΑΚΑ πληροί τις προδιαγραφές. Θα δοκιμάσουμε και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, θα κριθούμε γι' αυτό. Δεν θα πάμε σε δέκα γήπεδα, θα γίνει επιλογή. Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Παγκρήτιο, τα τρία μεγάλα γήπεδα της Θεσσαλονίκης θα ελεγχθούν. Η εκτίμηση θα γίνει από τους ειδικούς, από τα στελέχη της Ομοσπονδίας. Τώρα έχουμε γενική εικόνα, είναι και θέματα διεθνών κανονισμών όχι μόνο δικής μας κρίσης. Πρέπει να είμαστε συμβατοί, στην προκειμένη περίπτωση, με τα κριτήρια της UEFA».

Eπίσης ο Βαγγέλης Γραμμένος αναφέρθηκε:

Στο γεγονός ότι η συνεδρίαση έγινε στη Θεσσαλονίκη: «Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έγινε σήμερα εκτός Αθηνών. Έχουμε πάρει την απόφαση η ομοσπονδία να βγει από την εσωστρέφεια. Ήταν ένα κλειστό κλαμπ. Η πρώτη εκτός Αθηνών συνεδρίαση θα έπρεπε να γίνει στη Θεσσαλονίκη, ως η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη. Θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδριάσεις σε άλλα σημεία. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κάθε άλλο παρά ρόδινα ήταν τα πράγματα. Όλη η εκτελεστική επιτροπή είναι καθημερινά στις επάλξεις. Είναι πολλά τα προβλήματα, προσπαθούμε να βάλουμε σειρά ώστε να αρχίσουμε και το κομμάτι του δημιουργικού έργου, όπως το είχαμε εξαγγείλει».

Στην παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή και ξένου ομοσπονδιακού τεχνικού: «Το γεγονός ότι υπάρχει ξένος αρχιδιαιτητής έχει να κάνει με παρέμβαση της FIFA, η οποία διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, το ζητούμενο είναι αν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Έχει αλλάξει συμπεριφορά ο Έλληνας διαιτητής και η ΚΕΔ; Σήμερα εισήχθη θέμα και συζητήθηκε στη βάση ενός στρατηγικού πλάνου και ανάπτυξης και συγκροτήθηκε όργανο το οποίο θα φέρει προτάσεις. Θα υπάρξει πρωτοβουλία για να δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε το θέμα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και προπονητών. Για το θέμα της μη επιλογής Έλληνα προπονητή για την εθνική ομάδα, ας συμφωνήσουμε ότι το διακύβευμα της πρόκρισης στο επόμενο EURO είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ένα ρίσκο επιλέγοντας άλλο προπονητή, Έλληνα ή ξένο. Μακροπρόθεσμα, μπορούμε να συζητήσουμε για το ελληνικό στοιχείο».


Στον Μίχαελ Σκίμπε: «Πριν από λίγη ώρα τελείωσε το ΔΣ. Η απόφαση που ελήφθη κατόπιν εισήγησής μου είναι η παραμονή του κ.Σκίμπε, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις τις οποίες θα κάνω με σχετική εξουσιοδότηση. Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση κατόπιν ώριμης σκέψης, διότι θεωρούμε ότι ο Σκίμπε, παρά το γεγονός ότι δεν επετεύχθη η πρόκριση στο Μουντιάλ, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη θετική συνεισφορά του. Η κατάσταση πριν από δύο χρόνια δεν θύμιζε σε τίποτα ομάδα. Ήταν ένα σκορποχώρι. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι κοινή παραδοχή. Η εθνική ομάδα έγινε οικογένεια και υπάρχει αρμονία στις σχέσεις προπονητή και παικτών. Λάβαμε υπόψη και την εισήγηση της τεχνικής επιτροπής, του κ.Βρύζα και των παικτών. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Σκίμπε εν όψει και του EURO. Πρέπει να κλείσει σύντομα το θέμα του προπονητή, δεν μπορεί να αιωρείται.


Στην τιμωρία του Μανωλά: «Είναι πολύ αυστηρή η FIFA με τέτοια ζητήματα. Υπήρξε ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Είδαν το οπτικό υλικό και τις εκθέσεις και επέβαλαν την τιμωρία. Όλοι στεναχωρηθήκαμε με την απουσία του».

Στις σχέσεις ΚΕΔ-ΕΠΟ: «Η ΚΕΔ αναφέρεται μόνο στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν υπάρχει το προηγούμενο κανονιστικό πλαίσιο. Συνομιλώ με την ΚΕΔ, η συνεργασία είναι αγαστή και το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα όσων κάνει η ΚΕΔ. Είμαστε σήμερα ευχαριστημένοι με όσα συμβαίνουν στην ελληνική διαιτησία; Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουμε πάρει το σωστό δρόμο, παρά τα λάθη τα οποία γίνονται; Συγκριτικά με το παρελθόν είναι καλύτερη η εικόνα; Η υποκειμενική κρίση μου είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, το πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Σαφώς γίνονται και λάθη. Τόσα χρόνια υπήρχε αξιοκρατία στη συγκρότηση των πινάκων διαιτησίας. Αν μου απαντήσει κάποιος θετικά, θα διαφωνήσω μαζί του. Σήμερα προωθούνται διαιτητές και παίζουν όπως αξιολογούνται. Πρέπει να έρθει νέο αίμα με όρους ισότητας, ισονομίας και αξιοκρατίας. Η εκτίμησή μου είναι ότι φέτος η διαιτησία είναι καλύτερη».

Στις φημολογούμενες προσλήψεις στην ΕΠΟ το τελευταίο διάστημα: «Είναι ψέμα της πιο αχρείας μορφής. Να κάνετε όλοι το αυτονόητο, να διασταυρώνετε την πληροφορία. Έγιναν έντεκα προσλήψεις, αλλά ουδείς ρώτησε πόσοι αποχώρησαν. Ουδείς ρώτησε τι όφελος οικονομικό είχε η ομοσπονδία με την αποχώρηση κάποιων στελεχών. Θα έπρεπε οι στενοί συνεργάτες να είναι δική μου επιλογή και δεν υπαναχωρώ από αυτή τη θέση. Αν θέλετε στοιχεία, θα δοθούν τις επόμενες πληροφορίες για να αποκαταστήσουμε τα ψεύδη με κεφαλαία γράμματα».

Στο πλάνο που υπάρχει για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δεν βρήκαμε κανένα πλάνο. Καμία προοπτική. Κάτι έπρεπε να δημιουργήσουμε. Βρήκαμε πράγματα για τα οποία όχι απλά εκπλαγήκαμε, αλλά σοκαριστήκαμε. Είναι γνωστές οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διαπιστώνουμε ότι χρειαζόμαστε μια νέα κατεύθυνση. Αν δεν το κάνουμε, είμαστε απλά διαχειριστές και εμείς ήρθαμε για να δημιουργήσουμε. Να δούμε τι γίνεται σε επίπεδο παικτών και προπονητών. Για παράδειγμα τι γίνεται με τις σχολές προπονητών. Να δούμε πως είναι διαρθρωμένες οι υποδομές, τι κάνουν οι Ενώσεις και πως αυτό συνδέεται με τις μικρές εθνικές ομάδες και στη συνέχεια με την εθνική ομάδα των ανδρών. Η ίδια η Επιτροπή θα εξετάσει τις προδιαγραφές για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου για την εθνική ομάδα. Πρόκειται για πρωτοβουλία την οποία γενικά ενισχύει η UEFA. Εμείς απλά επαναπαυθήκαμε στον Άγιο Κοσμά».

Στην επιτροπή εποπτείας και για τα κακώς κείμενα που βρήκε η παράταξή του αναλαμβάνοντας την ΕΠΟ: «Δεν θέλω να αναφέρομαι στο παρελθόν, αλλά βρήκαμε πολλά. Από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι ένα σωρό άλλα. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας και η Ομοσπονδία δεν λειτουργούσε από τους αιρετούς, αλλά από τρεις - τέσσερις ανθρώπους. Μακάρι να έκαναν καλό οι αποφάσεις τους, αλλά αυτό δεν ίσχυε. Ακόμα και σήμερα ψάχνουμε τα πατήματά μας και δεν θα ήταν έτσι αν η Ομοσπονδία λειτουργούσε ήδη με κανόνες. Δουλεύουμε πολλές ώρες. Φιλοδοξία μας είναι να αναχωρήσει η επιτροπή εποπτείας πιο σύντομα. Υπάρχει αγαστή συνεργασία. Ρόλος της είναι να δει αν τηρείται το Καταστατικό. Δεν μπορεί να υπαγορεύσει αποφάσεις. Είναι παρούσα και στα διοικητικά συμβούλια. Όταν η ΠΔΕ έβγαλε στο φως τι γινόταν, ήταν λογικό να ανησυχήσουν. Είμαστε σίγουροι ότι θα φύγει νωρίτερα».

Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για τις επιχορηγήσεις των Ενώσεων: «Οι Ενώσεις είναι σε δύσκολη κατάσταση διότι ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Οι επιχορηγήσεις των Ενώσεων γίνονταν με πολύ πρόχειρο και μη αξιοκρατικό τρόπο. Κάποιες Ενώσεις ήταν μονίμως αποκλεισμένες, μεταξύ αυτών και αυτή της Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο είχα καταγγείλει. Χρειάζεται μια υγιής μονάδα. Μίλησα νωρίτερα για ανάπτυξη και προφανώς αυτή πρέπει να ξεκινήσει από την κοιτίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο σήμερα αργοπεθαίνει. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας. Πρέπει κάθε Ένωση να έχει ως σκοπό να προάγει το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνδέσουμε την κοιτίδα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν θα γίνουν όλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, αλλά θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Θα πρέπει να δοθεί ένας μπούσουλας από την Ομοσπονδία. Δεν υπήρχε μέχρι σήμερα διασύνδεση με τις μικρές εθνικές ομάδες. Πόσες φορές είχαν πάει οι ομοσπονδιακοί προπονητές σε παιχνίδια των Ενώσεων; Πόσες φορές τα τεχνικά κλιμάκια έχουν μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις τους; Είναι τεράστια η ευθύνη. Υπάρχει μεγάλη προσδοκία. Δεν λέω ότι θα τα κάνουμε όλα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους;».

Στο καθεστώς αδειοδότησης: «Δεν έχει αλλάξει κάτι και όσα γράφονται είναι σχόλια ανεύθυνα. Το συγκεκριμένο άρθρο (52) είχε ανασταλεί με απόφαση της ΠΔΕ. Αναφερόταν το άρθρο σε καθαρή μηδενική θέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρωστάς ούτε ένα ευρώ. Δεν ισχύει. Αυτό το άρθρο ανεστάλη και στη θέση του μπήκε η βελτίωσης της καθαρής αρνητικής θέσης μιας ΠΑΕ. Αυτό υιοθέτησε και η δική μας διοίκηση. Δεν αντιλαμβάνομαι τον θόρυβο που προκλήθηκε. Σήμερα ζητήσαμε και πήραμε προθεσμία από τη FIFA και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έρθει ο κανονισμός αδειοδότησης σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι αναληθές ότι δεν θα υπάρχει υποβιβασμός. Η διάταξη υπάρχει και δεν ανακαλείται».

Στις αποζημιώσεις των διαιτητών: «Τελείωσε αυτό το ζήτημα. Θα καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα. Θα βάλει πλάτη η ΕΠΟ και θα μπούμε σε μια άλλη λογική αποπληρωμής. Τέλος το πανηγύρι με τις οφειλές των διαιτητών. Θα πληρώνονται και σε όποιον αρέσει».

Στο γεγονός ότι δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα του Παναθηναϊκός-ΑΕΚ η χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ: «Γι' αυτό είναι τα πειθαρχικά όργανα. Έχουν γίνει τέρατα και σημεία στα ελληνικά γήπεδα. Η δική μας παράταξη φώναζε υπέρ των τακτικών δικαστών και το πετύχαμε με τη συνδρομή της Πολιτείας. Αυτός που έχει πειθαρχικά ελεγκτέα συμπεριφορά θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα. Έχουν γίνει πολύ χειρότερα πράγματα στα γήπεδα. Στο παρελθόν υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Στις υποθέσεις που εκκρεμούν δικαστικά: «Ευθύνεται το θεσμικό πλαίσιο για καθυστερήσεις. Χρειάζεται μια βάση, ένας νόμος, μια διάταξη. Όσον αφορά τα βουλεύματα, δεν υπάρχει καθυστέρηση. Είναι θέμα της δικαιοσύνης».

Στο αν υπάρχουν ακόμα κατάλοιπα του παρελθόντος: «Βρήκαμε δυσκολίες, υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να διορθωθούν, αλλά βήμα-βήμα θα γίνουν. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμη. Θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Αν υπάρξει συγκροτημένη αντιπολίτευση, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει εποικοδομητικός διάλογος».

Στο VAR: «Έχουμε κάνει την ανάλυση των δεδομένων, έγιναν παρουσιάσεις και τώρα είμαστε στο στάδιο του τι απαιτείται. Είναι και θέμα της Πολιτείας και των δυνατοτήτων των γηπέδων. Κινούμαστε στην κατεύθυνση της καθιέρωσης του VAR. Θα δεχθούμε και τους επιπρόσθετους εφόσον τους εγκρίνει η Σούπερ Λίγκα».

Στο αν ενοχλείται από τα δημοσιεύματα ότι ο ίδιος καθοδηγείται από επιχειρηματίες: «Μάλλον έχω καταστεί στερεότυπος απαντώντας περί χαλίφηδων. Και ο Γιώργος Σπανός του Ατρόμητου είναι χαλίφης; Γιατί δεν λένε και γι' αυτόν που η ομάδα του είναι στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας; Ούτε χαλίφηδες θέλουμε, ούτε χαλιφάτα».

Στη βία στα γήπεδα: «Αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν με την πρόληψη, θα υπάρξει καταστολή. Έχετε δει πυρσούς στην Premier League; Όλοι θέλουμε το κοινώς αποδεκτά καλό ποδόσφαιρο».

Στις σχέσεις με το υφυπουργείο Αθλητισμού: «Υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία. Οι σχέσεις δοκιμάζονται στην πράξη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα