Την Τρίτη (16/10) μαθαίνουν πιθανές αντιπάλους οι Ελπίδες

Την Τρίτη (16/10) μαθαίνουν πιθανές αντιπάλους οι Ελπίδες

Δημήτρης Ρούσσος
Την Τρίτη (16/10) μαθαίνουν πιθανές αντιπάλους οι Ελπίδες

bet365

Η Εθνική Ελπίδων τερμάτισε δεύτερη στον 1ο όμιλο των προκριματικών για το EURO 2019 και περιμένει την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής για να μάθει τις πιθανές αντιπάλους της για τα μπαράζ. Την Παρασκευή (19/10) η κλήρωση, στις 12 & 20 Νοεμβρίου οι αγώνες.

Το τελευταίο «ζευγάρι» αγώνων για την ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη περιλάμβανε την ήττα από την Κροατία (2-0) την Παρασκευή (12/10) και τη νίκη απέναντι στη Λευκορωσία (2-0) σήμερα. Έτσι, έχασε την πρώτη θέση στον όμιλο και μαζί την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα έχασε όλα. Από τη δεύτερη θέση και τη διαδικασία των μπαράζ μεταξύ των καλύτερων δεύτερων όλων των ομίλων δίνεται μια ακόμα ευκαιρία στη «γαλανόλευκη» να δώσει το «παρών» στη διοργάνωση.

Η Ελλάδα θα είναι σίγουρα μεταξύ αυτών, έχοντας ως «προίκα» τους 19 βαθμούς που μάζεψε κόντρα στις αντιπάλους της, περισσότεροι από κάθε άλλη πιθανή δεύτερη. Σε αυτή την ειδική βαθμολογία δεν περιλαμβάνονται όσοι κατακτήθηκαν κόντρα στις τελευταίες.

Στη λίστα αυτή τη στιγμή βρίσκονται πλην της Εθνικής η Σουηδία, η Πολωνία και η Ρωσία. Μεταξύ αυτών και της Πορτογαλίας, της Σλοβακίας, της Ουκρανίας και της Σλοβενίας θα δοθεί «μάχη» για τρεις θέσεις, που θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική την Τρίτη (16/10).

Ωστόσο σε αρκετά γκρουπ δεν έχουν κριθεί ακόμα τα πράγματα, ωστόσο δεν αποκλείεται να βρεθούν άλλες ομάδες μεταξύ των πιθανών αντιπάλων, όπως για παράδειγμα αντί της Πορτογαλίας (19β.) η Ρουμανία (21β.).

Από τα παιχνίδια ξεχωρίζει οι κόντρες της Σουηδίας (20β) με το Βέλγιο (23β), της Βόρειας Ιρλανδίας (17β) με την Σλοβακία (18β), της Ολλανδίας (15β) με την Ουκρανία (17β) και της Αυστρίας (19β) με τη Ρωσία (19β). Σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια είναι που θα κριθεί η πρωτιά για τον κάθε όμιλο.

Αποκλεισμένη είναι σίγουρα η Νορβηγία, που θα αντιμετωπίσει το σίγουρα τελευταίο Αζερμπαϊτζάν κι έτσι οι βαθμοί που θα πάρει δεν θα προσμετρηθούν στην ειδική βαθμολογία μεταξύ των δεύτερων.

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή (19/10) και οι αγώνες στις 12 & 20 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι αγώνες (με bold οι ομάδες που έχουν ελπίδες για τη δεύτερη θέση):

Group 2

Βόρεια Ιρλανδία - Σλοβακία

Group 3

Πολωνία - Γεωργία

Δανία - Νησιά Φερόε

Group 4

Ολλανδία - Ουκρανία

Group 6

Σουηδία - Βέλγιο

Group 7

Αυστρία - Ρωσία

Group 8

Πορτογαλία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Group 9

Γαλλία - Σλοβενία

 

Τελευταία Νέα