Φούλαμ - Λίβερπουλ 1-1: Τελείωσε τη δουλειά κι έκλεισε... ραντεβού με την Τσέλσι στον τελικό (vid)

Ιάσονας Θεριός
liverpool_carabao

bet365

Μπορεί στο τέλος να... αγχώθηκε, ωστόσο η Λίβερπουλ με το 1-1 στην έδρα της Φούλαμ (και 3-2 συνολικό σκορ) πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του League Cup (25/02), εκεί όπου θα «ξιφομαχήσει» με την Τσέλσι για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Έκλεισε θέση στο «Γουέμπλεϊ» η Λίβερπουλ για την επανάληψη του τελικού του League Cup του 2022 κόντρα στην Τσέλσι. Οι Ρεντς εκμεταλλεύτηκαν τη νίκη τους στο «Άνφιλντ» και με το 1-1 στην έδρα της Φούλαμ (συνολικό σκορ 3-2) εξασφάλισαν την παρουσία τους στη «μάχη» για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στις 25 Φεβρουαρίου. Το... πάλεψε στο τέλος η ομάδα του Σίλβα, αλλά, παρ΄ότι άγχωσε σχετικά τους Ρεντς, ήταν ήδη πολύ αργά.

Οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που έγιναν επικίνδυνοι πρώτοι, ωστόσο στο 8' το τελείωμα του Παλίνια από καλή θέση πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους λίγο μετά να το... πληρώνουν. Κι αυτό διότι στο 11ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ και να βάλουν γερά θεμέλια πρόκρισης. Ο Ντίας υποδέχθηκε τη μακρινή μεταβίβαση του Κουάνσα, συνέκλινε και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Λένο για το 1-0.

Οι Ρεντς δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τον Νούνιες να σημαδεύει το δοκάρι στο 28' και τον Ντίας να σκοράρει στην επαναφορά, αλλά το τέρμα του να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος πάντως, η ομάδα του Σίλβα, δίχως να έχει άλλη επιλογή, αναγκάστηκε να ανεβάσει στροφές και κυνήγησε τις πιθανότητές της. Στο 53' ο Περέιρα είδε το δοκάρι να τον σταματά από πλάγια θέση και ένα λεπτό μετά ο Λένο είπε «όχι» στην προσπάθεια του Έλιοτ, αφού η Λίβερπουλ παρέμεινε απειλητική.

Στο 63΄ το φοβερό σουτ του Νούνιες πέρασε λίγο άουτ και η Φούλαμ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έμεινε «ζωντανή» στο ματς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (και μειώνοντας σε 3-2 στο συνολικό σκορ) με κοντινό τελείωμα του Ντιόπ στο 77'. Οι Λονδρέζοι γέμισαν πίστη και ενέτειναν την πίεσή τους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και είδαν την ανώτερη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EFL CUP Τελευταία Νέα