Μπιλμπάο: Η συγκινητική ιστορία ενός οπαδού της που τίμησε τον αποθανόντα φίλο του

Μπιλμπάο: Η συγκινητική ιστορία ενός οπαδού της που τίμησε τον αποθανόντα φίλο του

ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

bet365

Πίσω από την ερυθρόλευκη λαοθάλασσα που έπιασε πόστο κατά μήκος του ποταμού Νερβιόν για να παρακολουθήσει τη φιέστα της Μπιλμπάο για το πρώτο της κύπελλο μετά από 40 χρόνια, κρύβονται δεκάδες ιστορίες που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να φτιάξει. Μια από αυτές αφορά δύο αδερφικούς φίλους, τον Μανού και τον Μάριο...

Κάποιοι μιλούν για το λαοφιλέστερο άθλημα του κόσμου. Άλλοι το αποκαλούν το «πιο όμορφο παιχνίδι». Οι επικριτές του, δεν βλέπουν τίποτα άλλο πέρα από 22 παίκτες που κλωτσάνε μια μπάλα. Τι είναι όμως το ποδόσφαιρο; Αν όχι οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα εκατομμύρια ζευγάρια μάτια στις κερκίδες της Γης. Αν δεν είναι ο Μανού και ο Μάριο. Δύο παιδικοί φίλοι, υποστηρικτές της Αθλέτικ Μπιλμπάο, που είχαν δώσει μια υπόσχεση. Να πηγαίνουν μαζί σε κάθε τελικό της ομάδας των Βάσκων. Να βιώνουν δίπλα - δίπλα την προσμονή, την αγωνία, τις χαρές και τις πίκρες.

Ο Μανού και ο Μάριο θα έφερναν τον κόσμο τούμπα για να βρεθούν στο «Estadio de La Cartuja» την 6η μέρα του Απρίλη, στον τελικό του Copa del Rey με τη Μαγιόρκα. Θα ήταν σίγουρα πιστοί στο ραντεβού με την Ιστορία. Θα τα'λεγαν δεδομένα ξανά την Πέμπτη, στους προγραμματισμένους πανηγυρίσμους. Μια κουκίδα στον ερυθρόλευκο καμβά της φιέστας, στριμωγμένοι σε κάποια γωνιά στις όχθες του ποταμού Νερβιόν, αυτόπτες μάρτυρες της αναβίωσης μια ξεχωριστής παράδοσης της Μπιλμπάο, με τη «Gabarra» να πλέει ξανά πανηγυρίζοντας μαζί με όλη την πόλη!

Όμως ο Μανού έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο και άφησε ένα «φορτίο» στον αδερφικό του φίλο. Να βρει τον τρόπο να είναι παρών κι αυτός. Η «El Día Después», εκπομπή του Movistar Plus, αποκάλυψε τον φόρο τιμής που απέτισε ο Μάριο στον φίλο του, με τον ίδιο να αφηγείται πώς οι δύο φίλοι παρέμειναν -με έναν τρόπο- μαζί σε αυτή την επιτυχία της ομάδας τους.

«Ο φίλος μου πέθανε τον Ιανουάριο και αυτό, είναι γι' αυτόν. Ήταν πολύ Αθλέτικ,, όπως και εγώ, πηγαίναμε πάντα μαζί στο San Mamés, από παιδιά. Είχαμε αυτό το μικρό δέσιμο μεταξύ εκείνου και εμένα, που λέγαμε "αν η Αθλέτικ φτάσει σε έναν τελικό, θα πάμε μαζί"».

Ε λοιπόν ο Μανού ήταν παρών στο «Estadio de La Cartuja». Φρόντισε ο Μάριο γι' αυτό, φορώντας ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία των δύο τους και ένα σύνθημα που έγραφε: «Πάμε στον τελικό. Πάντα μαζί».

«Αυτός είναι ο μικρός μου φόρος τιμής σε εκείνον», εξήγησε στις κάμερες τις εκπομπής αδυνατώντας να κρύψει την συγκίνησή του.

Σε μια ακόμα απόδειξη προς όσους απορούν. Εκείνους που δεν καταλαβαίνουν την ξεχωριστή δυναμική του ποδοσφαίρου. Πως η αγάπη για μια ομάδα, είναι σπόρος που φυτεύεται μέσα στον καθένα από παιδί και μεγαλώνει και θεριεύει χρόνο με τον χρόνο. Ορίζει τα συναισθήματα, τον τρόπο που βιώνονται, το πώς μοιράζονται. Είναι ένα διαρκές μάθημα για το πώς η χαρά πολλαπλασιάζεται και η λύπη διαιρείται όταν είστε «μαζί».

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα