Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 4-2: Κακός δαίμονας της Βασίλισσας οι Ροχιμπλάνκος! (vid)

bet365

Σε ένα ακόμα φανταστικό παιχνίδι, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε την Ρεάλ με 4-2 στην παράταση και την πέταξε έξω από το Κύπελλο, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά – Δύο ήττες φέτος η Βασίλισσα σε όλες τις διοργανώσεις και οι δύο στο «σπίτι» των Ροχιμπλάνκος.

Μόλις δύο ήττες μετράει φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφότερες σημειώθηκαν στο «Μετροπολιτάνο», έδρα της Ατλέτικο, η οποία πήρε ρεβάνς από την ήττα στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ, παίρνοντας επική νίκη – πρόκριση στην παράταση με 4-2 στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας, μην επιτρέποντας στην Βασίλισσα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι.

Ο Άξελ Βίτσελ συνέθεσε την τριάδα της άμυνας μαζί με Χοσέ Μαρία Χιμένες και Μάριο Ερμόσο, παίρνοντας την θέση του Στέφαν Σάβιτς, στην μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε σε σχέση με το προ εβδομάδας ντέρμπι για το Σούπερ Καπ.

Δύο αλλαγές, αντίθετα, έκανε ο Κάρλο Αντσελότι, με τον Αντρέι Λούνιν να ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια αντί του Κέπα και τον Εντουάρντο Καμαβινγκά να παίζει σε ρόλο αμυντικού χαφ στην θέση του Ορελιέν Τσουαμενί.

Από ωραίος… μοιραίος ο Όμπλακ

Καλός ρυθμός εκατέρωθεν, αλλά αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με τον «Τσόλο» να χρησιμοποιεί ως «κρυφό όπλο» τις προωθήσεις του Σαούλ ως τρίτου επιθετικού και τον «Καρλέτο» να ποντάρει στην δουλειά των μέσων του.

Ο κορυφαίος εξ’ αυτών, ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, άγγιξε το γκολ στο ενδέκατο λεπτό, όταν ξέφυγε από Κόκε, Βίτσελ και Ροντρίγκο ντε Πολ, το σουτ του από το ύψος του πέναλτι κόντραρε στον Χιμένες και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Βινίσιους Ζούνιορ να παίρνει το ριμπάουντ, αλλά να σουτάρει ψηλά άουτ.

Ο Βραζιλιάνος, μεγάλος πρωταγωνιστής στον τελικό του Σούπερ Καπ με το χατ – τρικ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, είχε να αντιμετωπίσει έντονες αποδοκιμασίες κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, ενώ τα… άκουσε και έξω από το γήπεδο, κατά την άφιξη της αποστολής.

Η Βασίλισσα έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, όταν ο Γιάν Όμπλακ έκανε μαζεμένες δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε τετ – α – τετ των Ροντρίγκο και Βινίσιους.

Οι Ροχιμπλάνκος δεν απειλούσαν τόσο ξεκάθαρα την εστία του Λούνιν, η Ρεάλ έδινε πολύ μεγαλύτερη αίθηση κινδύνου αλλά, όπως συμβαίνει συνήθως στο ποδόσφαιρο, αυτή δέχθηκε εν τέλει το γκολ (39’). Σέντρα του Ντε Πολ που ακουμπάει στον Γκριεζμάν, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ διώχνει την μπάλα προς τα πίσω και ο Σαμουέλ Λίνο, μπαίνοντας από πίσω στο δεύτερο δοκάρι, νικάει με κοντινό πλασέ τον Λούνιν για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι βάσει της εικόνας του παιχνιδιού δεν άξιζαν να βρεθούν πίσω στο σκορ, ευτύχησαν να ισοφαρίσουν πριν από την ανάπαυλα, με απρόσμενη «γκάφα» του Όμπλακ (45’+1’). Σέντρα – γέμισμα του Λούκα Μόντριτς, ο Σλοβένος τερματοφύλακας κάνει έξοδο για να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά πιεσμένος από συμπαίκτες και αντιπάλους, την στέλνει στο βάθος της εστίας του για το 1-1.

Μια σου και μια μου (ξανά!)

Η Ρεάλ θέλησε να «παίξει»με την ψυχολογία του Όμπλακ και τον πίεσε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με τον Σλοβένο να ανταποκρίνεται άψογα, βγάζοντας ένα πολύ επικίνδυνο σουτ του Ροντρίγκο και προλαβαίνοντας τον Βινίσιους Ζούνιορ προτού αυτός γίνει απειλητικός για την εστία του.

Ο Λούνιν, ο οποίος ενδεχομένως φέρει (μικρή) ευθύνη στο γκολ του Λίνο, φαίνεται πως… ζήλεψε τον Όμπλακ και «χάρισε» στην Ατλέτικο το δεύτερό της τέρμα. Η μπάλα μετά από δύο κόντρες φτάνει στην περιοχή της Ρεάλ, ο Ρούντιγκερ καλύπτει με το σώμα ώστε να την μπλοκάρει ο Ουκρανός τερματοφύλακας, ο οποίος όμως την σπρώχνει πάνω στον Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος μπαίνει με αυτή μέσα στα δίχτυα για το 2-1 (57’).

Το τέταρτο γκολ του Μοράτα εις βάρος της άλλοτε ομάδας του και 18ο συνολικά φέτος (πρώτος σκόρερ της Ατλέτικο) έδινε σημαντικό αγωνιστικό και ψυχολογικό προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον Αντσελότι να τα παίζει όλα για όλα και να βάζει σταδιακά Τόνι Κρόος, Μπραΐμ Ντίαθ, Τσουαμενί και Χοσέλου, αναζητώντας φρεσκάδα στην κυκλοφορία και μεγαλύτερο κίνδυνο στην επίθεση.

Οι αλλαγές απέδωσαν καρπούς. Αφού πρώτα ο Ροντρίγκο είχε δεύτερο για την ομάδα του σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, ο Χοσέλου ισοφάρισε με ωραία γυριστή κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από συνδυασμό Βινίσιους – Μπέλινγκχαμ και σέντρα «πάρε βάλε» του εξαιρετικού και πάλι Άγγλου (82’).

Ακριβώς πριν από το 2-2 ο Λούνιν με τρομερή απόκρουση σε εξ’ επαφής προσπάθεια του Μοράτα στο δεύτερο δοκάρι κράτησε όρθια την ομάδα του, η οποία απείλησε στο φινάλε με ολική ανατροπή με τον Βινίσιους και, εν τέλει, κατάφερε να οδηγήσει σε έξτρα ημίωρο το πέμπτο σερί μαδριλένικο ντέρμπι που έγινε στο πλαίσιο διοργανώσεων με νοκ άουτ παιχνίδια (!), δύο για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο για το Κύπελλο και ένα για το Σούπερ Καπ Ευρώπης, στο μοναδικό που είχε νικήσει (μέχρι τώρα) η Ατλέτικο.

Γκολάρα του Γκριεζμάν και σφραγίδα του Ρικέλμε!

Η Ρεάλ, με την ψυχολογική ώθηση της ισοφάρισης, πατούσε καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο της παράτασης, χωρίς πάντως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Όμπλακ. Η Ατλέτικο, για άλλη μια φορά ήταν πιο αποτελεσματική.

Ο Γκριεζμάν, ο οποίος πριν από τον αγώνα τιμήθηκε για το γεγονός ότι είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, το γιόρτασε με μια γκολάρα (100’). Ο Γάλλος έκλεψε την μπάλα από τον Βινίσιους, μπούκαρε στην περιοχή από τα αριστερά με τον Βραζιλιάνο να τον κυνηγάει χωρίς αποτέλεσμα, νικώντας τον Λούνιν από δύσκολη θέση για το 3-2.

Η Ρεάλ, όπως συνηθίζει άλλωστε, δεν τα παράτησε και άγγιξε την τρίτη ισοφάριση σε κεφαλιά του Μπέλινγκχαμ που μπλόκαρε ο Όμπλακ (109’), ενώ γκολ του Ντάνι Θεμπάγιος δύο λεπτά αργότερα ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές ψάχνοντας το 3-3, άφησαν πολλούς κενούς χώρους και οι γηπεδούχοι τους εκμεταλλεύτηκαν στο 119’, όταν ο Μέμφις Ντεπάι βρήκε τον επερχόμενο Ροδρίγο Ρικέλμε και ο 23χρονος νίκησε τον Λούνιν με σουτ μέσα από την περιοχή για το 4-2 που σφράγισε την πρόκριση των Ροχιμπλάνκος στα προημιτελικά.

Το φινάλε βρήκε τους παίκτες του Σιμεόνε να κάνουν τον γύρο του θριάμβου και αυτούς του Αντσελότι να σκέφτονται με προβληματισμό το επόμενο αντάμωμα με την Ατλέτικο, στις αρχές Ιανουαρίου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για το πρωτάθλημα. Έχει εξελιχθεί, άλλωστε, στον κακό τους δαίμονα...

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βίτσελ, Χιμένες, Ερμόσο – Γιορέντε (98’ Μπάριος), Ντε Πολ (106’ Αθπιλικουέτα – 116’ λ. τρ. Σάβιτς), Κόκε, Σαούλ (56’ Μολίνα), Λίνο (90’+1’ Ρικέλμε) – Μοράτα (98’ Ντεπάι), Γκριεζμάν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο (106’ Ντάνι Θεμπάγιος), Μεντί (66’ Μπραΐμ Ντίαθ) – Βαλβέρδε (74’ Τσουαμενί), Καμαβινγκά (106’ Φραν Γκαρθία), Μόντριτς (66’ Κρόος) – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (81’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ.

Κύπελλο Ισπανίας – Φάση των «16»

Τρίτη (16/01)

Χετάφε – Σεβίλλη 1-3
(23’ Μάτα – 8’ Σέρχιο Ράμος, 48’, 55’ Ισαάκ Ρομέρο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλαβές 2-0
(28’, 60’ Βιγιαλίμπρε)

Τενερίφη – Μαγιόρκα 0-1 (παρ.)
(120’ Λάριν)

Τετάρτη (17/01)

Βαλένθια – Θέλτα 1-3
(29’ πέν. Πεπέλου – 13’ Ντε λα Τόρε, 18’ πέν., 80’ Δουβίκας)

Οσασούνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2
(57’ πέν. Ογιαρθάμπαλ, 90’+7’ Μερίνο)

Τζιρόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο 3-1
(15’, 19’ πέν. Στουάνι, 26’ Μπλιντ – 36’ Ντεκά)

Πέμπτη (18/01)

Ουνιονίστας ντε Σαλαμάνκα – Μπαρτσελόνα 1-3
(31’ Άλβαρο Γκόμεθ – 45’ Φεράν Τόρες, 69’ Κούντε, 73’ Μπάλντε)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 4-2 (παρ.)
(39’ Λίνο, 57’ Μοράτα, 100’ Γκριεζμάν, 119’ Ρικέλμε – 45’+1’ αυτ. Όμπλακ, 82’ Χοσέλου)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα