Το 11 Ολυμπιακός, 10 όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη και η Τούμπα ανάμεσα στο Europa League

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το 11 Ολυμπιακός, 10 όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη και η Τούμπα ανάμεσα στο Europa League

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την νέα μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Ατυχώς οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια με τη δική τους ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης, σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές.

Από τη σεζόν 2007-08 έως και τη φετινή (2019-20), ο Ολυμπιακός συνεχίζει μετά τον Δεκέμβρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις περισσότερες φορές απ΄ όσες όλες οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες μαζί!!! Έντεκα προκρίσεις έχει ο ίδιος φτάνοντας να παίζει μπάλα στην Ευρώπη μέχρι, μίνιμουμ, και τον Φλεβάρη, δέκα προκρίσεις έχουν μαζί ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ κι Άρης!

Ο Ολυμπιακός σε αυτές τις 13 σεζόν δεν έχει προκριθεί μόνο στην μεταβατική πρώτη σεζόν του Μαρινάκη (2009-10) και πρόπερσι που ήταν στον όμιλο με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ. Στις άλλες 11 σεζόν έπαιξε με Τσέλσι το 2008, Σεντ Ετιέν το 2009, Μπορντό το 2010, Ρούμπιν και Μέταλιστ το 2012, Λεβάντε το 2013, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ το 2014, Ντνίπρο το 2015, Άντερλεχτ το 2016, Οσμάνλισπορ και Μπεσίκτας το 2017, Ντινάμο Κιέβου το 2019 και περιμένει τον επόμενο αντίπαλο του για το 2020.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις προκρίσεις, παίζοντας με ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2011, Ουντινέζε το 2012, Μπενφίκα το 2014 και Σάλκε το 2017. Ο Παναθηναϊκός τρεις, παίζοντας με Ρέϊντζερς το 2008, Βιγιαρεάλ το 2009 και Ρόμα και Σταντάρ Λιέγης το 2010. Η ΑΕΚ έχει δύο προκρίσεις παίζοντας με Χετάφε το 2008 και Ντινάμο Κιέβου το 2018. Κι ο Άρης μία πρόκριση παίζοντας με Μάντσεστερ Σίτι το 2011.

Βεβαίως μπορεί κάποιος να προσέξει ότι ο Ολυμπιακός τρεις φορές σε αυτό το διάστημα πέρασε και στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που άλλη ελληνική ομάδα σε αυτές τις 13 σεζόν πέτυχε μόλις μία φορά, ο Παναθηναϊκός το 2009. Γενικά για να βρεις άλλη ελληνική ομάδα εκτός του Ολυμπιακού να πάρει πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να πάμε πίσω 18 χρόνια, το 2002, στον Παναθηναϊκό.

Γενικά αποτελεί μία πραγματικότητα ότι στο σύγχρονο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάρα πολύ δύσκολο ακόμη και μία νίκη να κάνει μία ελληνική ομάδα, ακόμη κι αν αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, βλέπουμε ότι οι δύο τελευταίες νίκες της Ελλάδας στη φάση ομίλων της διοργάνωσης ήταν οι πολύ δύσκολες του Ολυμπιακού και δη επί δύο βαλκανικών ομάδων, της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2-1 το Νοέμβριο του 2015 με γκολ του Πάρντο στις καθυστερήσεις) και επί του Ερυθρού Αστέρα (1-0 χθες, με το γκολ στο 87’) κι ενώ είχε προηγηθεί, τον Σεπτέμβρη του 2015 η υπέρβαση της υπέρβασης με το 3-2 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει, οι άλλες ομάδες μας όταν έπαιξαν τελευταία φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έκαναν καν νίκη. Ούτε η ΑΕΚ πέρσι (δεν πήρε πόντο σε όμιλο με Μπάγερν, Άγιαξ, Μπενφίκα), ούτε ο Παναθηναϊκός το 2010 (έσωσε δύο ισοπαλίες σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Ρούμπιν και Κοπεγχάγη)…Ο δε Ολυμπιακός ακόμη και στη χειρότερη του σεζόν σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, πρόπερσι, έφερε τουλάχιστον την ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα…

Κι ενώ ο Ολυμπιακός παλεύει, κατά κοινή ομολογία, μόνος του για να σώσει ό,τι μπορεί και για την πάρτη του και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι λαμβάνει από το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πολύ απλά, σήμερα που η Λίγκα θα ανακοινώσει το πρόγραμμα του β΄ γύρου του πρωταθλήματος, θα βάλει…ωραιότατα το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ανάμεσα στα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ! Δηλαδή, Πέμπτη Γιουρόπα Λιγκ, Κυριακή ΠΑΟΚ και Πέμπτη πάλι Γιουρόπα Λιγκ. Με εκτός έδρας τα δύο από τα τρία παιχνίδια (της Τούμπας και η ρεβάνς) μέσα σε οκτώ ημέρες. Όπως σε ένα βαθμό και πέρσι, που το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είχε γίνει τέσσερις ημέρες πριν το Ολυμπιακός-Ντινάμο Κιέβου.

Γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να υποβάλλει αίτημα αλλαγής ημερομηνιών στη Λίγκα. Κι ας του το απορρίψει η Λίγκα, δηλαδή οι ομάδες. Οι ομάδες που κι αυτές θα επωφεληθούν αν πάει καλά ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ. Τουλάχιστον ας τους εκθέσει ο Ολυμπιακός. Για να αντιληφθεί κι ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει.

Άσχετο: του τη φύλαγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού του Μάριν από εκείνο το αισχρό κτύπημα του πάνω στον Τσιμίκα στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα, στο Βελιγράδι. Και έφαγε δύο άγρια τάκλιν από τον Καμαρά και τον Ποντένσε και δη από το α΄ ημίχρονο…

Τέλος πάντων, ο Γερμανός τις…έφαγε, αλλά έδειξε κιόλας ότι είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Και πέναλτι κέρδισε και σε όλες τις επικίνδυνες επιθέσεις κι αντεπιθέσεις του Ερυθρού Αστέρα μέσα ήταν. Κι ασφαλώς χωρούσε ακόμη στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Με τη διαφορά ότι ο Μάριν δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στην σκιά του Φορτούνη, αφού θέλει να είναι αυτός η πρώτη βεντέτα της ομάδας και η θέση στην οποία επιθυμεί να παίζει είναι αυτή, του πλέϊ μέϊκερ.

Άρα η επιλογή του Ολυμπιακού ουσιαστικά ήταν η, Φορτούνης η, Μάριν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.