Βαλένθια - Λιλ 4-1: Τεσσάρα… πρόκρισης

Gazzetta team
Βαλένθια - Λιλ 4-1: Τεσσάρα… πρόκρισης

bet365

Η Βαλένθια γύρισε θριαμβευτικά το ματς κόντρα στη Λιλ με τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (4-1) και έπιασε στην ισοβαθμία Άγιαξ και Τσέλσι στον 8ο όμιλο, μπαίνοντας για τα… καλά στο κόλπο της πρόκρισης στους «16».

Απόλυτη κερδισμένη της 4ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο βγήκε η Βαλένθια.

Την ώρα που Τσέλσι και Άγιαξ συνέθεταν ένα έπος στο Στάμφορντ Μπριτζ αλλά μοιράζονταν από έναν βαθμό, οι «νυχτερίδες» έκαναν σπουδαίο άλμα πρόκρισης με περίσσεια στυλ στο «Μεστάγια», επικρατώντας της Λιλ με το επιβλητικό 4-1 χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Αλμπέρτ Θελάδες παγιδεύτηκε στην αρχή από τους ικανούς «λιλουά», οι οποίοι σκόραραν πρώτοι με τον Οσιμέν στο 25', όμως κρατούσε δυνάμεις και αποτελεσματικότητα για το δεύτερο ημίχρονο. Τότε, αφού πρώτα ο αρχηγός Ντάνι Παρέχο σκόραρε αλά Πανένκα από την άσπρη βούλα στο 66' σπάζοντας την «γκίνια» του με το πρώτο εύστοχο πέναλτι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από τρεις άστοχες εκτελέσεις, ακολούθησε κρεσέντο με φούρια από το 82' και μετά. Το αυτογκόλ του Σουμαόρο και ο «κεραυνός» από τα τριάντα περίπου μέτρα του Κοντογκμπιά διαμόρφωσαν την εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή για τη Βαλένθια, με τον Φεράν Τόρες στις καθυστερήσεις να δίνει διαστάσεις θριάμβου για το 4-1 και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ ισπανικής ομάδας γεννημένος μετά το 2000.

Πλέον, η Βαλένθια επωφελήθηκε από την ισοπαλία των έτερων μονομάχων του ομίλου στο Λονδίνο και τους έπιασε στους 7 βαθμούς, μειονεκτώντας προς το παρόν στην διαφορά τερμάτων και την επιθετική συγκομιδή. Οι Ισπανοί κρατούν όμως την τύχη στα χέρια τους από δω και στο εξής αφού την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την Τσέλσι σε ματς εν πολλοίς «do or die». Από την άλλη πλευρά, η Λιλ αποχαιρέτησε το Champions League κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μένοντας στον έναν βαθμό.

Βαλένθια (Μάρτιν Θελάδες): Σίλεσεν, Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Τσερίσεβ, Λι, Ροντρίγκο, Μάξι Γκόμες

Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μαϊνιάν, Φόντε, Σουμαόρο, Τσέλικ, Γκάμπριελ, Μπράνταριτς, Αντρέ, Σουμαρέ, Γιαζίτσι, Ρεμί, Οσιμέν.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Αγιαξ 7 (10-5)

2. Τσέλσι 7 (7-6)

3. Βαλένθια 7 (6-5)

4. Λιλ 1 (3-10)

Επόμενη αγωνιστική (27 Νοεμβρίου)

Βαλένθια – Τσέλσι

Λιλ - Αγιαξ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα