Η Ιταλία ζητάει να μην γίνει ο τελικός του Champions League στην Κωνσταντινούπολη

Gazzetta team
Η Ιταλία ζητάει να μην γίνει ο τελικός του Champions League στην Κωνσταντινούπολη

bet365

Επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν έστειλε ο Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα ζητώντας να αφαιρεθεί από την Κωνσταντινούπολη η διεξαγωγή του τελικού του Champions League.

Η εισβολή στη Συρία, η οποία πανηγυρίστηκε με στρατιωτικό χαιρετισμό από τους Τούρκους διεθνείς στο ματς με την Αλβανία, αλλά και στο χθεσινό με τη Γαλλία, έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως. Μάλιστα, η UEFA φέρεται να εξετάζει την τιμωρία των Τούρκων για την κίνησή τους αυτή να υποστηρίξουν τον πόλεμο.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, η Ιταλία έχει ήδη παρέμβει ζητώντας μέσω του Ιταλού Υπουργού Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα να αφαιρεθεί ο τελικός του Champions Leagie τον προσεχή Μάιο από την Κωνταντινούπολη.

Ο Σπανταφόρα έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν προκειμένου να πάρει αυτό το μέτρο. «Ξέρουμε ότι το δράμα που λαμβάνει χώρα στη Συρία δεν θα τελειώσει με αυτήν την κίνηση, αλλά γνωρίζουμε όλοι τη σπουδαιότητα ενός εκ των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων παγκοσμίως. Ελπίζω ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα πάρει την πιο γενναία απόφαση και θα αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι ο αθλητισμός είναι ένα όργανο ειρήνης», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Πάντως, από τη μεριά της, η UEFA μέσω του αντιπροέδρου Μικέλε Ούβα με δηλώσεις του στο Radio Uno, ανέφερε πως: «Όλα εξετάζονται και συζητιούνται εντός της εκτελεστικής επιτροπής και η αφαίρεση ενός τελικού συνιστά μία σοβαρή πράξη και δεν πιστεύω πως σήμερα είμαστε σε θέση να μιλάμε και να συζητάμε κάτι τέτοιο. Με τον πρόεδρο Τσέφεριν θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά μοιάζει πρόωρο να μιλάμε για κυρώσεις σε αυτό το επίπεδο», ενώ όσον αφορά την τιμωρία της τουρκικής εθνικής ομάδας για τον στρατιωτικό χαιρετισμό, πρόσθεσε: «Το είδος των κυρώσεων εξαρτάται από τις αναφορές των διαιτητών και των παρατηρητών της UEFA, αλλά είναι σαφείς οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα