Το καλοκαιρινό αήττητο 15 αγώνων του Ολυμπιακού και η πληγωμένη αρκούδα!

Το καλοκαιρινό αήττητο 15 αγώνων του Ολυμπιακού και η πληγωμένη αρκούδα!

Το καλοκαιρινό αήττητο 15 αγώνων του Ολυμπιακού και η πληγωμένη αρκούδα!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta την αποψινή κρίσιμη ρεβάνς του Ολυμπιακού στη Ρωσία.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Κράσνονταρ - Ολυμπιακός και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Μπήκαμε λοιπόν σε μία από τις πιο σημαντικές εβδομάδες για τον Ολυμπιακό-κι ας είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν! Γιατί θα ξέρουμε…

Απόψε αν επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Την Πέμπτη (η, Παρασκευή) τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην οποία θα μετάσχει.

Το Σάββατο τα μεσάνυχτα ποιες ακόμη μεταγραφές θα έχει κάνει, αλλά και ποιους παίκτες θα έχει δώσει.

Την Κυριακή το βράδυ τι θα έχει κάνει στην πρώτη έξοδο του στο νέο πρωτάθλημα και δη στην επαρχία (Λάρισα).

Νομίζω, όμως, ότι το πιο σημαντικό είναι εν τέλει το σημερινό: να επιβεβαιώσει ο Ολυμπιακός το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι συνθήκες είναι ιδανικές, με το 4-0 του πρώτου αγώνα, αλλά και τις απουσίες της Κράσνονταρ, με πιο σοβαρή του Καμπελά.

Στο ποδόσφαιρο ωστόσο γνωρίζουμε καλά ότι όλα μπορεί να γίνουν. Μόλις τις προάλλες ο Άρης έχοντας χάσει 0-3 στη Νορβηγία από τη Μόλντε πήγε τη ρεβάνς στο Χαριλάου στην παράταση και καθαρά από ατυχία δεν προκρίθηκε. Οι δε Ρώσοι ξέρετε πώς σκέφτονται; «Πήγαμε και βάλαμε τρία γκολ στην Πόρτο μέσα σε μισή ώρα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού μέσα στο γήπεδο τους και τους περάσαμε. Γιατί να μην κάνουμε το ίδιο στον Ολυμπιακό, όπως έκανε κι αυτός και μας έβαλε τρία γκολ μέσα σε 11 λεπτά στο τέλος του μεταξύ μας αγώνα;».

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία: η Κράσνονταρ είναι αυτή την στιγμή ένα πληγωμένο θηρίο. Έχει υποστεί μία ταπεινωτική ήττα, τη βαρύτερη γι΄ αυτήν εκτός εδρας στα Κύπελλα Ευρώπης και όλοι τους εκεί, με πρώτο τον πλούσιο πρόεδρο τους, αναζητάνε εκδίκηση. Κι ο προπονητής ξέρει ότι στον Πειραιά του πήρε την ταυτότητα ο Μαρτίνς και οι παίκτες ξέρουν ότι διασύρθηκαν και θα κυνηγήσουν με λύσσα τη ρεβάνς. Τον Μπεργκ τον περνάνε πριονοκορδέλα στα ΜΜΕ κι ο Σουηδός σίγουρα θα ψάχνει την ευκαιρία να δώσει μία απάντηση.

Οι Ρώσοι θα κάνουν ό,τι μπορούν! Και δεν είναι τυχαίο ότι έπαιζαν ντέρμπι το Σάββατο μέσα στο σπίτι τους με την Λοκομοτίβ Μόσχας (1-1) κι άφησαν έξω πέντε βασικούς, κάνοντας ό,τι κι ο Ολυμπιακός παίζοντας με τον Αστέρα Τρίπολης κι όχι π.χ. ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πρωτοπόρος πλέον στο πρωτάθλημα Ρωσίας την 7η αγωνιστική, αλλά μαζί με άλλες πέντε ομάδες (!), η Κράσνονταρ επέλεξε να ξεκουράσει πέντε βασικούς ενόψει της ρεβάνς ενός 0-4, παρά να τους βάλει στο ντέρμπι με την ομάδα με την οποία πέρσι ισοβάθμησε στη 2η θέση κι από την οποία έχασε έτσι το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…

Δεν είδατε και την προπαγάνδα που κάνουν με τη διαιτησία; Έχετε ξανακούσει προπονητή ομάδας σε επίσημη συνέντευξη Τύπου να λέει ότι το κλαμπ του έκανε επίσημο διάβημα στην ΟΥΕΦΑ για μία φάση (το χέρι του Γκιγέρμε) του πρώτου παιχνιδιού; «Κλίμα» θέλει να δημιουργήσει η Κράσνονταρ. Και μπορεί η ΟΥΕΦΑ να όρισε πολύ έμπειρο διαιτητή, τον Σλοβένο Σκόμινα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί διαιτητές VAR μπήκαν Ιταλοί! Μάλιστα ο ένας, ο Ντι Μπέλο, μόλις τον Ιούνιο ήταν πάλι στη Ρωσία κι είχε σφυρίξει το Ρωσία-Κύπρος.

Να ξέρετε ότι αυτές τις ημέρες «χρησιμοποιούν» στη Ρωσία, προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή την όποια ελπίδα τους, το περσινό παράδειγμα της Ζενίτ, που στα προκριματικά είχε χάσει 0-4 το πρώτο ματς από την Ντινάμο Μινσκ στη Λευκορωσία και στη ρεβάνς κέρδισε με 4-0 στο 90λεπτο και στην παράταση το έκανε 8-1 (!) και προκρίθηκε. Να υπενθυμίσω, όμως εγώ, πώς όταν η Μινσκ μείωσε σε 4-1 στην παράταση κι όλα έδειχναν ότι θα περάσει, ο διαιτητής έδωσε δύο συνεχόμενα πέναλτι στη Ζενίτ και το πήγε στο 6-1 το σκορ!

Τέλος πάντων, επί της ουσίας, ανατρέπεται ένα 4-0; Η απάντηση θεωρητικά πάντα είναι αρνητική. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στον Ολυμπιακό που βλέπουμε σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, με τις πέντε νίκες στα έξι πρώτα παιχνίδια του και το μηδέν παθητικό. Θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα απόψε στο πολύ ωραίο γήπεδο της Κράσνονταρ που θα γεμίσει από 35.000 κόσμο και θα είναι έδρα, όχι όπως τα γήπεδα της Πλζεν και της Μπασάκσεχιρ.

Για να μην γίνουν όμως «πράγματα και θαύματα», οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να είναι αποφασιστικοί, αλλά και ήρεμοι, δυναμικοί αλλά και ψύχραιμοι, και κυρίως να μην κάνουν λάθη, να μην δώσουν δικαιώματα. Άλλωστε, ναι μεν σημασία έχει πρωτίστως η πρόκριση, αλλά έχει σημασία και ο τρόπος. Όχι ότι θα μας χαλάσει μάι πρόκριση με οποιοδήποτε σκορ, όμως άλλο είναι να περάσεις με δεύτερο θετικό αποτέλεσμα κι άλλο είναι να περάσεις με μία βαριά ήττα. Και για την ψυχολογία της ομάδας και για τους βαθμούς που μαζεύει στην Ευρώπη. Ένα γκολ θα ήταν ό,τι έπρεπε, πάντοτε στη θεωρία. Όπως και να το κάνουμε, κόβει τα πόδια του αντίπαλου σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει πάει στη Ρωσία με ένα μεγάλο όπλο, στο οποίο και πρέπει να επενδύσει: είναι αήττητος και στα 15 τελευταία του καλοκαιρινά προκριματικά παιχνίδια, είτε Τσάμπιονς Λιγκ, είτε Γιουρόπα Λιγκ, εντός η, εκτός έδρας! Κι όχι απλά αήττητος, αλλά με 12 νίκες και τρεις ισοπαλίες, μετά από εκείνη την ήττα 0-1 από την Μπερ Σέβα στο Ισραήλ πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια. Ειδικά δε εκτός έδρας έχει πέντε νίκες (Αρούκα 1-0, Παρτίζαν 3-1, Ριέκα 1-0, Λουκέρνη 3-1, Μπασάκσεχιρ 1-0) και δύο ισοπαλίες, με την Μπέρνλι (1-1) και την Πλζεν (0-0), έχοντας σκοράρει σχεδόν σε όλα τα ματς έστω μία φορά, έχοντας κρατήσει το μηδέν πίσω σε τέσσερα παιχνίδια κι έχοντας δεχθεί από μόλις ένα γκολ σε άλλα τέσσερα παιχνίδια!

Κι έτσι πρέπει να κάνει και σήμερα ο Ολυμπιακός! Γερά αμυντικά και απειλώντας όσο μπορεί μπροστά. Η βραδιά μπορεί να είναι δύσκολη, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά πρέπει να έχει καλό φινάλε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.