Ολυμπιακός: Βαλμπουενά, ο μετρ των στατικών φάσεων! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Βαλμπουενά, ο μετρ των στατικών φάσεων! (vids & poll)

bet365

Ο πολύπειρος Γάλλος άσος για άλλη μία φορά πιστοποίησε ότι έχει τα πιο καλά στημένα στον Ολυμπιακό, συνεχίζοντας από εκεί που... σταμάτησε με την Πλζεν.

Ο έμπειρος Ματιέ Βαλμπουενά προφανώς και την εποχή που αποκτήθηκε δεν ήταν μία κίνηση εφεδρείας. Ήταν ένας παίκτης που έκλεισε για βασικός με την διαφορά ότι τότε υπολογιζόταν κυρίως για εξτρέμ λόγω της παρουσίας του Φορτούνη. Η μεγάλη ατυχία με τον τραυματισμό του Έλληνα άσου τον τοποθέτησε στον βασικό ρόλο του οργανωτή για τους ερυθρόλευκους, αποστολή αν μη τι άλλο ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο άλλοτε άσος των Φενέρ και Μαρσέιγ ακόμα και έτσι όμως βρήκε τον τρόπο του να δίνει τις απαντήσεις του. Τα στημένα του στον Ολυμπιακό είναι καλύτερα ακόμα και από του Φορτούνη και έχουν αποφέρει ήδη αρκετά γκολ στους Πειραιώτες. Η δε εν γένει ποιότητα του 35χρονου (σ.σ. τυπικά θα γίνει 35 στα τέλη Σεπτεμβρίου) και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά είναι υπέρ του δέοντως απαραίτητα για τους ερυθρόλευκους. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να μπει κανείς στα... παπούτσια του Φορτούνη - διότι έπαιζε τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό και ήταν άλλο το επίπεδο της προσαρμογής του - χρειάζεται ακόμα χρόνος.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά τον κερδίζει μία χαρά αυτόν τον χρόνο και ήδη αναγνωρίζεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού από την έφεσή του στις στατικές φάσεις. Όπως γενικά ο Ολυμπιακός έχει δείξει τεράστια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα.

Απέναντι στην Φόρεστ με το 3-0 στο φιλικό του ματς στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός πόνταρε πολύ στις στατικές φάσεις και τον Βαλμπουενά και δικαιώθηκε. Θυμίζουμε τα γκολ: στο 3' Βαλμπουενά έκανε το κόρνερ, ο Γκερέρο πήγε να μπει στην φάση και ο Μασούρας με σκαστό σουτ σκόραρε. Στο 7' πάλι από κόρνερ του Γάλλου άσου ο Γκερέρο βρήκε δίχτυα από κοντά και ενώ είχε προηγηθεί η κεφαλιά του Σεμέδο που αποκρούστηκε προσωρινά. Στο 32' πάλι από κόρνερ του Βαλμπουενά ο Μασούρας έκανε το σουτ, ο γκολκίπερ Μούριτς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Γκερέρο με σουτάρα από κοντά έκανε το 3-0. Τρία γκολ από τρία κόρνερ λοιπόν.
Με την Πλζεν τώρα στο νικηφόρο 4-0. Στο 51' το 1-0 έγινε από ένα πολύ καλό κόρνερ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Γκιγιέρμε. Επιπλέον από τα τέσσερα γκολ τα τρία ήταν από στημένα. Απέναντι με την Μπασακσεχίρ ο Βαλμπουενά είχε δύο στα δύο ενώ δική του ήταν η ασίστ στο γκολ του Μασούρα στο 0-1 της Πόλης! Από το δικό του φάουλ και την χαμένη κεφαλιά του Γκερέρο ο Σεμέδο στο 55' μπήκε δυνατά και εξαιρετικά στην φάση για να βρει δίχτυα στο 1-0. Και βέβαια το 2-0 έρχεται στο 78' με πολύ καλό χτύπημα πέναλτι του Γάλλου. Ένα πέναλτι το οποίο κέρδισε εξαιρετικά ο νεαρός Ραντζέλοβιτς. Σε επίπεδο δηλαδή επίσημων αγώνων ο Βαλμπουενά είχε συμμετοχή σε τρία τέρματα της ομάδας του αλλά και στις περισσότερες πετυχημένες στατικές φάσεις. Ήδη σε 4 ευρωπαϊκούς αγώνες στον Ολυμπιακό φέτος έχει 1 γκολ και 2 ασίστ.
- Θυμηθείτε ξανά πιο κάτω τα ματς με Πλζεν και Μπασακσεχίρ (το 4-0 και το 1-0 αλλά & το 2-0) και ψηφίστε στο poll.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα