Ολυμπιακός: Τα δεύτερα βιολιά του που πήραν τη... ρεβάνς τους και οι στατικές φάσεις (vid & polls)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα δεύτερα βιολιά του που πήραν τη... ρεβάνς τους και οι στατικές φάσεις (vid & polls)

bet365

To Gazzetta.gr γράφει για την επίδραση των Γκέρερο, Γιώργου Μασούρα και Μπουχαλάκη στο παιχνίδι πρόκρισης με τη Βικτόρια Πλζεν αλλά και τον ρόλο των στατικών φάσεων για τον Ολυμπιακό.

Μετά από μία τέτοια βραδιά πρόκρισης με τη Βικτόρια Πλζεν τα... φώτα στον Ολυμπιακό πέφτουν στα βαριά χαρτιά της ομάδας. Τον Γκιγιέρμε που ήταν μέσα στις δύο από τα τέσσερις φάσεις των γκολ, τον Βαλμπουενά με τις εκτελέσεις των στημένων του αλλά και παίκτες όπως ο Ομάρ που στάθηκαν στο ύψος τους. Φυσικά και στο εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Σεμέδο και Μεριά και ειδικά στον Πορτογάλο που αποδείχθηκε 'ογκόλιθος' ξανά στα μετόπισθεν αλλά και σκόραρε μετά από στατική φάση (σ.σ. όπως είχε κάνει και στο φιλικό με το Αμβούργο). Υπάρχουν όμως και τα δεύτερα... βιολιά που... καθάρισαν την πρόκριση. Ποδοσφαιριστές σαν τους Γκερέρο, Γιώργο Μασούρα και Μπουχαλάκη. Έχει την σημασία του να δούμε γιατί στεκόμαστε σε αυτούς:

1. Ο ΜΙΓΚΕΛ ΑΝΧΕΛ ΓΚΕΡΕΡΟ: Ίσως από τους πιο υποτιμημένους επιθετικούς στον Ολυμπιακό παρότι σε 37 επίσημους αγώνες με την φανέλα του έχει 11 γκολ και 3 ασίστ, αριθμοί που δεν περνάνε απαρατήρητοι για φορ που δεν αποκτήθηκε για βασικός και ενώ πέρυσι είχε και αρκετά σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός. Ο Ισπανός στη ρεβάνς με τη Βικτόρια Πλζεν ήταν μέσα στις δύο από τις τέσσερις φάσεις των γκολ. Όσο σημαντικό ήταν το 1-0 του Γκιγιέρμε σχεδόν άλλο τόσο ήταν και το 2-0 του Ισπανού που άλλαξε κατεύθυνση, ντρίμπλαρε εξαιρετικά δύο φορές τον αντίπαλό του και σούταρε στην κίνηση για να σκοράρει με τον αντίπαλο πορτιέρο να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα. Στο 3-0 επίσης είναι εκείνος που κρατάει 'στηλωμένο' δίπλα του τον Μπράμπετς με τον παίκτη της Βικτόρια να κάνει το λάθος και να σκοράρει με αυτογκόλ από το γύρισμα του Γκιγιέρμε.

2. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Είναι ίσως ο Έλληνας χαφ που έχει εισπράξει από πέρυσι την πιο μεγάλη... γκρίνια, παρότι είναι ένας παίκτης που πάντα παίζει όσο μπορεί και δίνει ότι καλύτερο και περισσότερο. Απέναντι στη Πλζεν ήταν σχεδόν το ίδιο καλός με τον Γκιγιέρμε στον άξονα. Με πολλά τρεξίματα, καλές μεταβιβάσεις και σπουδαία προσπάθεια να βοηθήσει αμυντικά, τακτικά αλλά και δημιουργικά - επιθετικά. Επίσης έχει κάνει ελάχιστα λάθη και ξεσήκωσε ακόμα και τον κόσμο με ενέργειές του όπως η πάσα με τακουνάκι που έκανε σε επίθεση των Πειραιωτών. Να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός - όπως και με τον Φορτούνη - επέλεξε να επενδύσει πάνω στον Κρητικό μέσο, δίνοντάς του νέο συμβόλαιο. Ο Μπουχαλάκης είναι δεδομένα βελτιωμένος και αποτυπώνει διαρκώς στο γήπεδο ότι δουλεύει και την... πονάει την φανέλα.

3. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Με διαφορά ο πιο σωστός τακτικά εξτρέμ του Ολυμπιακού και επίσης ένας ακόμα Έλληνας παίκτης που καταλαβαίνει καλά το που βρίσκεται και το βάρος της φανέλας. Δεν χάνει την θέση του, ξέρει να πρεσάρει πολύ τον αντίπαλο, τρέχει ασταμάτητα και σε αρκετές περιπτώσεις είναι μέσα στις φάσεις των γκολ. Ο Γιώργος Μασούρας στο 4-0 με την Πλζεν είχε δύο εκτελέσεις κόρνερ από τις οποίες βγήκαν γκολ. Και επειδή αναφερόμαστε σε Μασούρα και Γκερέρο να τονιστεί πως οι δυό τους έδειξαν ξανά την μεγάλη τους επίδραση στο επιθετικό παιχνίδι των Πειραιωτών. Το είχαν κάνει σε ένα μεγάλο μέρος των φιλικών προετοιμασίας τους και στο τελευταίο χρονικά φιλικό τεστ με την Φόρεστ στο Καραϊσκάκη και το έκαναν και στην Ευρώπη. Για αρχή ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο είχε γκολ στο 1-1 με την Λέγκια Γκντανσκ μετά από φάουλ του Βαλμπουενά. Επίσης στο 5-0 με την Γιαγκελόνια ο Γκερέρο είχε χατ τρικ και ο Μασούρας συμμετοχή σε τρία γκολ των ερυθρόλευκων, εκ των οποίων ήταν δύο ασίστ στον Ισπανό άσο! Με άλλα λόγια είχαν και εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους.

Ακόμα στο 1-1 με τη Ντιναμό Μόσχας η συνεργασία των Μασούρα - Γκερέρο έστειλε την μπάλα στον σκόρερ Μπουχαλάκη. Ουσιαστικά δηλαδή ο Γκερέρο είχε πριν από την αναμέτρηση με την Φόρεστ 4 γκολ και 1 ασίστ και ο Μασούρας 2 ασίστ και συμμετοχή σε άλλα 2 γκολ! Στο ματς με την Φόρεστ ο Ισπανός με τον Έλληνα άσο ήταν πάλι πρωταγωνιστές. Στο 3ο λεπτό σε φάση από κόρνερ, το οποίο είχε κερδίσει ο Γκερέρο με την πίεσή του προς τον πορτιέρο Μούριτς, ο Ισπανός προσπάθησε για το τέρμα αλλά εν τέλει η μπάλα πήγε στον Μασούρα που σκόραρε με σκαστό σουτ. Λίγα λεπτά μετά ο Γκερέρο βρήκε δίχτυα από κοντά πάλι μετά από κόρνερ (σ.σ. και τα δύο κόρνερ ήταν από εκτελέσεις του Βαλμπουενά). Στο 32' ο Γκερέρο με σουτάρα έκανε το 3-0 σε μία φάση όπου η μπάλα του... στρώθηκε μετά από σουτ του Μασούρα το οποίο ο Μούριτς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει χάνοντας έτσι την μπάλα.
Συνολικά ο Γκερέρο είχε φτάσει στα 6 γκολ στα φιλικά προετοιμασίας (σ.σ. είχε και την 1 ασίστ του) ενώ ο Μασούρας εκτός από το 1 τέρμα του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ είχε τις 2 ασίστ του και συμμετοχή σε τουλάχιστον άλλες 3 φάσεις με γκολ των ερυθρόλευκων. Επειδή πιάσαμε γενικά τους αριθμούς ο 28χρονος Ισπανός την περασμένη σεζόν είχε 35 ματς με 10 γκολ και 3 ασίστ στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μασούρας στην προηγούμενη χρονιά σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό κατέγραψε 32 εμφανίσεις με 11 τέρματα αλλά και 2 ασίστ.
ΟΙ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΙΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΤ
Απέναντι στην Φόρεστ με το 3-0 στο φιλικό του ματς στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός πόνταρε πολύ στις στατικές φάσεις και τον Βαλμπουενά και δικαιώθηκε.
Θυμίζουμε τα γκολ: στο 3' Βαλμπουενά έκανε το κόρνερ, ο Γκερέρο πήγε να μπει στην φάση και ο Μασούρας με σκαστό σουτ σκόραρε. Στο 7' πάλι από κόρνερ του Γάλλου άσου ο Γκερέρο βρήκε δίχτυα από κοντά και ενώ είχε προηγηθεί η κεφαλιά του Σεμέδο που αποκρούστηκε προσωρινά. Στο 32' πάλι από κόρνερ του Βαλμπουενά ο Μασούρας έκανε το σουτ, ο γκολκίπερ Μούριτς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Γκερέρο με σουτάρα από κοντά έκανε το 3-0. Τρία γκολ από τρία κόρνερ λοιπόν.
Με την Πλζεν τώρα. Στο 51' το 1-0 γίνεται από ένα πολύ καλό κόρνερ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Γκιγιέρμε. Στο 73' το 3-0 ήρθε από κόρνερ του Γιώργου Μασούρα, κεφαλιά του Γκιγιέρμε και αυτογκόλ του Μπράμπετς. Τέλος το 4-0 στο 82' βγαίνει μετά από νέο κόρνερ του Μασούρα, σουτ του Μεριά που αποκρούστηκε και γκολ από κοντά του Σεμέδο που πήρε το... ριμπάουντ. Σύνολο λοιπόν στα τέσσερα γκολ τα τρία ήταν από στατικές φάσεις. Προφανώς βέβαια και με την Φόρεστ και με την Πλζεν οι κίπερ των 2 αυτών ομάδων αλλά και οι άμυνές τους έκαναν σοβαρά λάθη, ωστόσο και αυτό το σκέλος μετράει. Να μπορείς να βρίσκεις το... τρωτό σημείο του αντιπάλου σου και να το... χτυπάς από κόρνερ ή φάουλ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα