Τα δεδομένα είναι όλα καλά για τον Ολυμπιακό, αλλά το ματς ύπουλο…

Τα δεδομένα είναι όλα καλά για τον Ολυμπιακό, αλλά το ματς ύπουλο…

Τα δεδομένα είναι όλα καλά για τον Ολυμπιακό, αλλά το ματς ύπουλο…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την αποψινή κρίσιμη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τους Τούρκους.

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Πάντοτε σέβομαι τα δεδομένα του κάθε αγώνα. Και το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τα δεδομένα της ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Μπασάκσεχιρ.

Για παράδειγμα είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ στο Καραϊσκάκη και γενικά εντός έδρας σε καλοκαιρινό προκριματικό αγώνα του! Ιστορικά έχει σε 14 τέτοια παιχνίδια 12 νίκες και δύο ισοπαλίες (με Μπερ Σέβα 0-0 και Παρτίζαν 2-2), αγγίζοντας το τέλειο! Κι έχει κερδίσει είτε ομάδες από την Αγγλία (Μπέρνλι 3-1) η, την Πορτογαλία (Αρούκα 2-1, έστω στην παράταση), την Τσεχία (Πλζεν 4-0), είτε ομάδες από την Κροατία (Ριέκα 2-1), την Ελβετία (Λουκέρνη 4-0), την Κύπρο (Ανόρθωση 2-1 κι 1-0), το Ισραήλ (Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1), τη Λευκορωσία (Μοζίρ 5-0), την Σλοβακία (Σλόβαν 2-0), την Μολδαβία (Σερίφ 1-0), την Αλβανία (Μπέσα 6-1).

Όπως είναι δεδομένο ότι η Μπασάκσεχιρ στα εννιά εκτός έδρας παιχνίδια της γενικά στα Κύπελλα Ευρώπης αυτή την πενταετία στην οποία έχει καθιερωθεί σα δύναμη στην Τουρκία έχει μόλις ένα διπλό (2-1 στη Βουλγαρία τη Λούντογκορετς). Κατά τα άλλα, έχει τρεις ισοπαλίες (Σεβίλλη 2-2, Κλαμπ Μπριζ 3-3 και Ριέκα 0-0) και πέντε ήττες (από Μπέρνλι 0-1 στην παράταση, Χόφενχαϊμ 1-3, Μπράγκα 1-2, Σαχτάρ 0-2, Άλκμααρ 0-2).

Όπως είναι δεδομένο ότι ενώ ο Οκάν Μπουρούκ σαν προπονητής έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εφτά προκρίσεις (δύο με Μαρίτιμο, δύο με Ρίο Άβε και τρεις με Ολυμπιακό) στις εφτά παρτίδες του σε καλοκαιρινά προκριματικά, με ειδικά εντός έδρας πολύ καλή παρουσία γενικότερα στα αποτελέσματα του στην Ευρώπη, καθώς σε 19 παιχνίδια έχει χάσει μόλις ένα (από την Ντινάμο Κιέβου, με τη Ρίο Άβε).

Δεδομένο είναι κι ότι ο Ολυμπιακός μετράει έξι σερί προκρίσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο (με Αρούκα, Παρτίζαν, Ριέκα, Λουκέρνη, Μπέρνλι, Πλζεν) και δη έχοντας είτε δύο νίκες (με τις τρεις), είτε από μία ισοπαλία και μία νίκη (με τις άλλες τρεις), άρα σήμερα και…μαθηματικά πρέπει να περιμένουμε νίκη η, ισοπαλία-για την ακρίβεια νίκη, αφού κάθε καλοκαίρι έχει και μία πρόκριση με δύο νίκες, ενώ φέτος η πρώτη πρόκριση ήταν με νίκη κι ισοπαλία!

Τα δεδομένα λοιπόν, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, μας οδηγούν σε…ευχάριστα νέα απόψε για τον Ολυμπιακό, έχοντας και το 1-0 του πρώτου αγώνα μέσα στην Τουρκία, άρα τη δυνατότητα να παίξει για δύο αποτελέσματα (νίκη κι ισοπαλία, χωρίς να αποκλείεται σίγουρα ούτε καν με 0-1 εις βάρος του!). Η δε Μπασάκσεχιρ θα έχει και τρεις ελλείψεις σε σχέση με το πρώτο ματς, τους δύο κεντρικούς μέσους της και τον ένα της στόπερ.

Μόνο που η πραγματικότητα λέει ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Κι όλα μπορεί να γίνουν, ακόμη κι όταν μπαίνεις προηγούμενος 1-0. Διότι π.χ. πολλές φορές δεν ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το διαχειριστείς. Προφανώς, δεν είναι τυχαίο ότι στην ιστορία του ο Ολυμπιακός εφτά φορές στην Ευρώπη κέρδισε 1-0 εκτός έδρας σε πρώτο ματς και τις εφτά οι ρεβάνς εξελίχθηκαν σε θρίλερ, όπως ανέλυσα πριν λίγες ημέρες, με αποτελέσματα μεν έξι προκρίσεις, αλλά όλα τα παιχνίδια στην τσίτα έως το τελευταίο λεπτό (από τις ισοπαλίες με τη Μονακό 0-0, την Ομόνοια 1-1 και τη Γιάνγκ Μπόϊς 1-1, έως τις νίκες με την Ρούμπιν 1-0, την Αρούκα 2-1 στην παράταση και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-1 στο 93’ ), αλλά και τον αποκλεισμό με τη Μέταλιστ, με τις απίστευτες ομοιότητες με το αποψινό ματς, όπως τις περιέγραψα χθες-παρεμπιπτόντως, μέχρι που και τότε η αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε εκτός από την αποβολή ενός παίκτη της (Έντμαρ), είχε και δυο απουσίες λόγω τραυματισμών στη ρεβάνς (ενός άλλου Βραζιλιάνου, του Φινίνιο και του Αργεντίνου φορ Κριστάλδο).

Για να είμαι ειλικρινής, εμένα δεν θα με χάλαγε μία ισοπαλία απόψε, ανεξαρτήτως μάλιστα εμφάνισης, καλής, μέτριας η, κακής! Δεν λέω ότι δεν θα προτιμούσα μία νίκη και δη εμφατική, όπως αυτές στις οποίες μας έχει καλοσυνηθίσει ο Ολυμπιακός επί Μαρτίνς, με τριάρες, τεσσάρες και πεντάρες (Λουκέρνη 4-0, Μπέρνλι 3-1, Ντουντελάνζ 5-1, Μίλαν 3-1, Πλζεν 4-0), αλλά σε αυτά τα παιχνίδια σημασία έχει σχεδόν αποκλειστικά η πρόκριση. Να πας να παίξεις στα πλέϊ οφς τα ρέστα σου με την Πόρτο (η, την Κράσνονταρ, αν και δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αποκλειστεί η Πόρτο) στις 21 και στις 27 του μήνα.

Όλα τα άλλα θα είναι...λεπτομέρειες για να τις σχολιάζουμε εμείς. Το θέμα είναι να περάσεις από το αποψινό κωλοπαίχνιδο, απέναντι σε μία ομάδα που όποιος διαβάσει τα ρεπορτάζ στην Τουρκία καταλαβαίνει εύκολα ότι έχει έρθει ορκισμένη να κτυπήσει την πρόκριση μέσα στον Πειραιά.

Οι Τούρκοι έχουν καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Και έχουν ξεκινήσει από το πρώτο παιχνίδι «επίθεση» για τη διαιτησία, με κάθε τρόπο: είτε φωνάζοντας, ακόμη και μπουκάροντας κατά του Ισραηλινού, είτε κάνοντας διπλωματία για το σημερινό ματς με τον Τούρκο προπονητή να δηλώνει χθες, «τώρα θα έχουμε ρέφερι υψηλής ποιότητας κι όχι όπως στο πρώτο ματς»…

Ο Ολυμπιακός για να περάσει πρέπει να είναι αποφασιστικός, έξυπνος, να περιορίσει τα λάθη και να έχει την υποστήριξη του κόσμου του από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και δη στα κρίσιμα κι ίσως δύσκολα σημεία του αγώνα…

Άσχετο: Δύο δοκιμές ενδεκάδας έκανε ο Μαρτίνς-το Σάββατο είχε έξω δεξιά τον Ραντζέλοβιτς και χθες Δευτέρα τον Μπρούνο! Όμως, θα περιμένει μέχρι το απόγευμα σήμερα τον Ποντένσε κι αν ο κοντός του πει ότι είναι 100% έτοιμος, θα τον βάλει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.