Στέρλινγκ: «Είμαι περήφανος που είμαι μαύρος» (vid)

Gazzetta team
Στέρλινγκ: «Είμαι περήφανος που είμαι μαύρος» (vid)

bet365

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ για μια ακόμη φορά πήρε θέση στα κρούσματα ρατσισμού στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς Champions League με τη Τότεναμ.

Είναι από τα πολλά θύματα ρατσισμού το τελευταίο διάστημα. Ομως οι αντιδράσεις του Ραχίμ Στέρλινγκ μέσω των social media, των πράξεων του αλλά και των δηλώσεων του δείχνουν πόσο ξεχωριστή προσωπικότητα είναι, εκτός από την αγωνιστική του έκρηξη.

Ο επιθετικός της Σίτι αναφέρθηκε ξανά στο θέμα. Και μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Τότεναμ για το Champions League.

«Μεγαλώνοντας η μαμά μου πάντα μου έλεγε πόσο όμορφο μαύρο παιδί είμαι και το ξέρω. Οταν το ακούω δεν είναι κάτι καινούργιο για μένα. Ξέρω ότι είμαι μαύρος και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Είμαι περήφανος γι' αυτό. Εχω αυτοπεποίθηση με το κορμί μου και φυσικά δεν είναι σωστό να συμβαίνει αυτό (σ.σ. ρατσισμός), αλλά δεν πρέπει να τον αφήσεις να σε ρίξει. Κάποιοι δεν μπορούν να το ανεχτούν, αλλά όπως είπα μεγαλώνοντας ωριμάζεις»

Οταν ρωτήθηκε για το έζησε ρατσισμό από μικρό είπε. «Για να είμαι δίκαιος στο Λονδίνο δεν είχε συμβεί κάτι. Οταν πήγα στο Λίβερπουλ, τότε αντιμετώπισα κρούσματα σε καθημερινή βάση και στο σχολείο. Κάποιες λίγες φορές στην ακαδημία της Λίβερπουλ, αλλα περισσότερες τώρα που είμαι επαγγελματίας»

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα