Μπάγερν - Λίβερπουλ 1-3

Gazzetta team
Μπάγερν - Λίβερπουλ 1-3

bet365

Ο Μανέ ήταν... σίφουνας στο Μόναχο, παρέσυρε του Βαυαρούς με δυο γκολ και η Λίβερπουλ με το εμφατικό 3-1 επί της Μπάγερν πέρασε εύκολα στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Μανέ ήταν εντυπωσιακός, η Λίβερπουλ επιβλητική και οι Reds πέρασαν... εύκολα από το Μόναχο επικρατώντας 3-1 της Μπάγερν. Ο Σενεγαλέζος έστησε πάρτι με δυο γκολ και οι Κόκκινοι έγιναν η τέταρτη αγγλική ομάδα που θα βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League.


Η Μπάγερν πήρε με το... καλημέρα την κατοχή, πίεσε τους Κόκκινους και στο 11ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε πέσιμο του Λεβαντόφσκι από τον Φαν Ντάικ. Τα πλάνα του Κλοπ άλλαξαν στο τέταρτο, όταν ο Χέντερσον αποχώρησε και τη θέση του πήρε Φαμπίνιο. Η κατοχή για τους Βαυαρούς άγγιζε το 65%, αλλά οι Reds είχαν τον τρόπο να κλείσουν τους χώρους και να κρατάνε εύκολα το μηδέν. Μάλιστα, στο 25' είχαν την πρώτη καλή φάση, όταν η σουτάρα του Φιρμίνο πέρασε μόλις άουτ. Οι Κόκκινοι είχαν τον Μανέ σε εξαιρετική κατάσταση και στο 26' τον είδαν να σκοράρει. Ο Σενεγαλέζος έκανε άνω - κάτω τον Νόιερ και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0. Η Λίβερπουλ βρήκε χώρους, είχε αυτοπεποίθηση και στο 36' πλησίασε το δεύτερο γκολ, όταν ο Ρόμπερτσον βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το σουτ έδιωξε ο Νόιερ. Ωστόσο, μια στιγμή αδράνειας στην αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων έφερε την ισοφάριση. Ο Γκνάμπρι έκανε τη σέντρα και ο Μάτιπ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ετσι, έγινε ο 4ος παίκτης των Κόκκινων που σημειώνει αυτογκόλ στο Champions League, μετά τους Χίπια, Ρίισε και Μίλνερ.


Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, οι Reds προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις και στο 49' πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Νόιερ με γροθιές έδιωξε στο σουτ του Σαλάχ. Η Μπάγερν απάντησε δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Γκνάμπρι βγήκε εξαιρετικά από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Λεβαντόφσκι έβαλε σε λάθος χρόνο το πόδι του χάνοντας τεράστια ευκαιρία. Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, αλλά είχαν και σε κακή μέρα τον Χάμες, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη, κάτι που στοίχισε δημιουργικά στην ομάδα του. Αντίθετα, οι Reds είχαν λύσεις απ' όλες τις γραμμές και στο 69' πήραν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Από κόρνερ, ο Φαν Ντάικ... παρέσυρε Χούμελς, Σούλε και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-1. Ο Κόβατς ρίσκαρε άμεσα με την είσοδο του Γκορέτσκα στο ματς, αλλά στο 75' είδε τη Λίβερπουλ να αγγίζει το τρίτο γκολ. Ο Σαλάχ έκανε τα πάντα μόνος του, δε σήκωσε ποτέ το κεφάλι για να δει τον ακάλυπτο Μανέ και χάθηκε η ευκαιρία. Ο Αιγύπτιος μπορεί να μη βρήκε σε πέμπτο σερί ματς, αλλά στο 86' μοίρασε εντυπωσιακή ασίστ στον Μανέ, ο οποίος με άψογη κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1! Ηταν το 7ο εκτός έδρας γκολ του Σενεγαλέζου στην Ευρώπη με τους Reds, αφήνοντας έτσι πίσω του Τζέραρντ, Φιρμίνο.

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Σίλε, Χούμελς, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (72' Γκορέτσκα), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκνάμπρι, Χάμες (79' Ρενάτο Σάντσες), Ριμπερί (61' Κομάν), Λεβαντόφσκι

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (13' Φαμπίνιο), Μίλνερ (87' Λαλάνα), Μανέ, Φιρμίνο (83' Οριγκί), Σαλάχ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα