ΑΕΚ: Τελευταία ευρωπαϊκή... ζαριά εν μέσω κρίσης

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τελευταία ευρωπαϊκή... ζαριά εν μέσω κρίσης

bet365

Την τελευταία της ευρωπαϊκή… ζαριά για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχει για την 3η θέση και τη συνέχεια στο Europa League παίζει απόψε η ΑΕΚ απέναντι στον Άγιαξ εν μέσω αγωνιστικής κρίσης.

Τέσσερις αγωνιστικές έχουν περάσει στο Champions League και η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση ενός απαιτητικού ομίλου χωρίς βαθμό. Οι ελπίδες για την 3η θέση που οδηγεί στο Europa League υπάρχουν ακόμα και είναι κάτι που η ΑΕΚ καλείται να διεκδικήσει απέναντι στον Άγιαξ (19:55 / Cosmote Sport 2HD) εν μέσω μιας μεγάλης αγωνιστικής κρίσης.

Εκτός από τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και την εικόνα της ομάδας που άφησαν την ΑΕΚ 12 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή, ήρθε και η απόφαση για να μπουν στον «πάγο» οι Αντρέ Σιμόες, Τάσος Μπακασέτας και Βασίλης Λαμπρόπουλος. Ήταν κάτι που είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης έπειτα από την κυριακάτικη επίσκεψή του στα Σπάτα την επομένη της ήττας από τον Παναιτωλικό και επιβεβαίωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

«Το κλαμπ έχει πάρει κάποιες αποφάσεις. Ίσως τις είχαμε στο μυαλό για λίγο αργότερα. Τις πήραμε λίγο πιο νωρίς. Από τη στιγμή που μπήκαμε σε συζητήσεις και δεν συμφωνήσαμε, αποφασίστηκε από το κλαμπ ότι πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Βέβαια θα πρέπει να αναλάβουμε και το όποιο κόστος των αποφάσεων αυτών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι οι τρεις αυτοί παίκτες δεν θα υπολογίζονται αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Πράγματι, στην αποστολή που ανακοινώθηκε μετά την προπόνηση στα Σπάτα, οι Σιμόες, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος έμειναν εκτός. Έτσι η ΑΕΚ καλείται χωρίς αυτούς να πάρει τη νίκη και τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο, παίζοντας την τελευταία της ζαριά για να έχει ελπίδες στη Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα για την 3η θέση. Και αυτό αν φυσικά γίνει το λογικό και η Μπάγερν δεν ηττηθεί από τους «Αετούς» στο Μόναχο. Από εκεί και πέρα, στην αποστολή επιστρέφει σε ευρωπαϊκό ματς, καθώς εξέτισε την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών, ο Μάρκο Λιβάια, ενώ διαθέσιμος είναι πλέον και ο Μάριος Οικονόμου, ο οποίος είχε μείνει εκτός από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό καθώς δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

Με τα νέα δεδομένα η πιθανή ενδεκάδα του Ουζουνίδη, αν επιλέξει το συνηθισμένο 4-4-2, θα αποτελείται από τους: Μπάρκα, Γκάλο, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γαλανόπουλο, Άλεφ, Μπογέ, Μάνταλο, Λιβάια και Πόνσε.

Όσον αφορά τον Άγιαξ, ο τεχνικός του Αίαντα, Έρικ Τεν Χαγκ ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του έχουν έρθει στην Αθήνα με μόνο σκοπό τη νίκη. Η ολλανδική ομάδα, άλλωστε, με τρίποντο τελειώνει και μαθηματικά την πρόκριση μια στροφή πριν την ολοκλήρωση των ομίλων, χωρίς να κοιτάζει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Στα αγωνιστικά, δύο είναι τα προβλήματα για τον Άγιαξ, με τους Ζιγιέκ και Ταλιαφίκο να μην έχουν ακολουθήσει την αποστολή λόγω τραυματισμού και τιμωρίας αντίστοιχα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα