Λύσσα για το πρωτάθλημα! Για πολλούς λόγους…

Λύσσα για το πρωτάθλημα! Για πολλούς λόγους…

Λύσσα για το πρωτάθλημα! Για πολλούς λόγους…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον σκληρό αλλά δίκαιο αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Μπενφίκα και το κυριότερο –κατά τη γνώμη του- μήνυμα που πρέπει να εισπράξουν μέσα από αυτόν όλοι όσοι είναι κοντά στον Δικέφαλο του Βορρά.

Μπεσίκτας - Παρτιζάν και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*,αν ο Κουαρέσμα σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στον αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

«Ας έχει και λίγη τύχη…» έγραφα χθες για τον ΠΑΟΚ. Έτσι και αλλιώς αυτό το ήξεραν όλοι… Όταν παίζεις ποδόσφαιρο με έναν αντίπαλο που είναι σαφώς ανώτερος από εσένα, έχεις ευκαιρία να τον κερδίσεις, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να σου έρθουν και λίγο… βολικά τα πράγματα. Να σου χαμογελάσει λίγο και η μπάλα. Και στο κάτω… κάτω αυτό έγινε την περασμένη εβδομάδα. Θα μπορούσε να γίνει και στο δεύτερο ματς; Ίσως… Δεν έγινε όμως και έτσι πέρασε η καλύτερη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν αποκλείστηκε από μία ανώτερη ομάδα. Από έναν αντίπαλο άλλου επιπέδου, που παίζει σε άλλες ταχύτητες. Γνωστά ήταν και αυτά…

Ηττήθηκε χθες ο ΠΑΟΚ από μία ομάδα η οποία στα περασμένα παιχνίδια της έβαζε ένα γκολ ανά 15 τελικές, αλλά χθες έβαλε τέσσερα στις πρώτες πέντε! (Συνολικά έκανε οκτώ τελειώματα).

Ο ΠΑΟΚ «κατάφερε» να τελειώσει 17 προσπάθειες, πέτυχε όμως μόνο ένα γκολ. Γκολάρα για να τα γράφουμε και όλα! Από αυτά που βάζουν μόνο πολύ-πολύ δουλεμένες ομάδες. Από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, ομάδα που έχει τον τρόπο (από στημένες και όχι μόνο φάσεις) να εξουδετερώνει κάθε αμυντική αντίσταση και να βάζει παίκτη του με την μπάλα στα δίχτυα!

«Μετά το 1-0 έπρεπε να κλειστεί στην άμυνα…» γράφουν οι Αλέφαντοι του διαδικτύου που πάντα κρίνουν από το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί αυτός ο ΠΑΟΚ να κλειστεί στην άμυνα και… στο κάτω-κάτω, τα δύο γκολ που αρχικά δέχθηκε, δεν είναι επειδή… βγήκε μπροστά να «παίξει».

Στη Λισαβόνα οι Κάνιας-Μαουρίσιο έκαναν άπειρα λάθη τακτικής και όχι μόνο. Εκεί οι Βαρέλα-Κρέσπο-Πασχαλάκης «έτρεχαν» να τα διορθώσουν. Χθες τα λάθη τα έκαναν οι Βαρέλα και Πασχαλάκης. Τα δικά τους μεγάλα και απολύτως προσωπικά λάθη, δεν υπήρχε κανείς να τα διορθώσει…

Το ξέραμε ότι… για να περάσει ο ΠΑΟΚ την Μπενφίκα έπρεπε τα λάθη να μηδενιστούν. Γίνονταν αυτό; Ίσως και να γίνονταν…

Αυτό που επίσης ξέραμε πολύ καλά, ήταν ότι μέσα από αυτό τον δρόμο των μη πρωταθλητών που ο Κομίνης και οι δικαστές έστειλαν τον ΠΑΟΚ, έπρεπε η ομάδα του Λουτσέσκου να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα. Το γράψαμε πολλές φορές. Έπρεπε να κάνει έξι τέλεια παιχνίδια απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους και κάπως έτσι να κερδίσει ένα από τα μόλις δύο εισιτήρια του συγκεκριμένου γκρουπ ομάδων. Το άγγιξε το θαύμα ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν το πέτυχε. Ε… δεν είναι καθόλου εύκολο μέσα σε ενάμισι μήνα το καλοκαίρι να κάνεις έξι αλλεπάλληλες-μεγάλες και αλάνθαστες εμφανίσεις… (Και όλα αυτά με την πολύ δυνατή Μπενφίκα να έρχεται από ορισμό και ΟΧΙ κλήρωση!)

Και πάμε τώρα στο πιο σημαντικό συμπέρασμα μετά το χθεσινό σκληρό αλλά δίκαιο αποτέλεσμα-αποκλεισμό.

Αυτό που χθες πρέπει να κατάλαβαν όλοι στον ΠΑΟΚ, είναι ότι… ο πρώτος και πολύ μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι ΦΥΣΙΚΑ η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για το πρωτάθλημα πρέπει να λυσσάξουν.

Πρέπει να είναι ο πιο μεγάλος στόχος, γιατί…

- Ο τίτλος αυτός λείπει πάρα πολύ…

- Όταν έχεις την καλύτερη ομάδα, αυτό αποδεικνύεται πολύ πιο εύκολα μέσα στα 30 ματς και σου δίνει αυτό που αξίζεις.

- Το πρωτάθλημα θα του ανοίξει πολύ πιο εύκολο και βατό δρόμο για να διεκδικήσει και τον άλλο μεγάλο στόχο των ομίλων του Τσάμπιονς Ληγκ

Και στο κάτω-κάτω το πρωτάθλημα είναι ο πιο μεγάλος στόχος αφού… πολύ απλά ακολουθεί την Κυριακή ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και μετά ΟΦΗ-ΠΑΟΚ.

Καλή και χρυσή η Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ σαφώς και πρέπει να διεκδικήσει την εκεί διάκριση, αφού και εκείνες οι επιτυχίες θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα, αλλά… το πρωτάθλημα επιβάλλεται να είναι κάθε μέρα στο μυαλό όλων έτσι ώστε στο τέλος… ούτε με δύο μηδενισμούς να μην μπορούν να του το κλέψουν.

* Γιώργο από την Ηγουμενίτσα κατάλαβες τώρα γιατί όλο το καλοκαίρι σου έστελνα χαιρετίσματα; Μεγάλη η επιτυχία σου, ακόμη μεγαλύτερη η… μαγκιά σου που είσαι ακόμη εδώ και μας αναγκάζεις –λόγω αυτών που έγιναν και το καλοκαίρι- να ασχολούμαστε μαζί σου…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.