Σαχτάρ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Gazzetta team
Σαχτάρ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

bet365

Οι Ουκρανοί καθάρισαν από το πρώτο 45λεπτο την αδιάφορη Μάντσεστερ Σίτι (2-1) και πήραν το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Champions League.

Τα δεδομένα ήταν υπέρ της Σαχτάρ πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων και η επιβεβαίωση ήρθε στο γήπεδο. Απέναντι σε μια Σίτι που δεν είχε κίνητρο, δεν είχε όλους τους βασικούς στην 11άδα και δεν είχε και το μυαλό της στο ματς, αφού ακολουθεί το ντέρμπι του Μάντσεστερ με τη Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα έκανε αυτό που έπρεπε και κλείδωσε την 2η θέση του γκρουπ.

Η Σαχτάρ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και το γκολ ήρθε στο 26' και ήταν γκολάρα! Ο Μπερνάρντ πήρε την μπάλα από αριστερά εκτός περιοχής, μπήκε και σε αυτή και με πλασέ στο απέναντι παραθυράκι έκανε το 1-0, φέρνοντας την ομάδα του πιο κοντά στην πρόκριση. Αυτή, ουσιαστικά, οριστικοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά, στο 32', όταν ο Μάρλος έβγαλε τετ α τετ τον Ισμαΐλι και αυτός απέφυγε και τον Εντερσον και έγραψε το 2-0! Οι Ουκρανοί είχαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχουν και 3ο γκολ στο πρώτο μέρος, απέναντι σε μια Σίτι που δεν κατάφερε ποτέ να γίνει απειλητική.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Σαχτάρ να ελέγχει την κατάσταση και να περιμένει το τέλος του ματς για να πανηγυρίσει την πρόκριση, ενώ οι Αγγλοι, οι οποίοι είχαν δοκάρι με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 79', περίμεναν επίσης το τέλος για να μπορούν και τυπικά -αφού ουσιαστικά ήδη το έκαναν- να σκέφτονται μόνο το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Απλά στο 91' μείωσαν σε 2-1 με εκτέλεση πέναλτι του Αγουέρο μετά την εύκολη πτώση του Ζεσούς.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόβ, Μπούτκο, Στεπανένκο, Τάισον, Φρεντ, Μπερνάρντ, Μάρλος (82' Κοβαλένκο), Ορντετς, Φερέιρα (88' Χοτσολάβα), Ισμαΐλι (64' Μάρτσιο Αζεβέδο), Ρακίτσκι.

Μάντσεστερ Σ. (Πεπ Γκουαρντιόλα): Εντερσον, Ντανίλο, Γκουντογκάν, Μανγκαλά, Σανέ (62' Μπραχίμ Ντίας), Μπερνάρντο Σίλβα, Ανταραμπιόγιο, Φερναντίνιο (70' Αγουέρο), Ζεσούς, Τουρέ, Φοντέν.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα