Όπως με την Μπάρτσα και…βλέπουμε!

Όπως με την Μπάρτσα και…βλέπουμε!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Γιουβέντους.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Ολυμπιακός - Γιουβέντους. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Πάντοτε έχουν ένα ενδιαφέρον πριν από τα παιχνίδια τα δεδομένα από το παρελθόν-άλλες φορές περισσότερο κι άλλες λιγότερο, βέβαια.

Για παράδειγμα, ενόψει του αποψινού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους, βλέπουμε ότι η Γιουβέντους σε 11 παιχνίδια της στην Ελλάδα έχει 4 (νίκες)-3 (ισοπαλίες)-(4 ήττες) κι ο Ολυμπιακός σε επίσης 11 εντός έδρας παιχνίδια του με ιταλικές ομάδες έχει 3 (νίκες)-4 (ισοπαλίες)-4 (ήττες)! Μιλάμε για σχεδόν πλήρη ισορροπία!

Για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι πολύ δύσκολο απόψε ο Ολυμπιακός να σταματήσει τη Γιουβέντους. Πρωτίστως γιατί υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, που μόνο εν μέρει μπορεί να καλυφθεί από τον παράγοντα έδρα. Αλλά και γιατί από τη μία υπάρχει μία ομάδα που έχει ήδη αποκλειστεί από την Ευρώπη κι από την άλλη υπάρχει μία ομάδα που μόλις πέρσι έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα φοβάται μήπως αποκλειστεί!

Οι Ιταλοί είναι σαφές ότι ανησυχούν μήπως η Μπαρτσελόνα κάτσει και χάσει από την Σπόρτινγκ μέσα στο Καμπ Νου, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση, για να είναι οι ίδιοι σίγουροι για πρόκριση πρέπει να κερδίσουν τον Ολυμπιακό…Και σκεφθείτε ότι στη Γιουβέντους για το αποψινό παιχνίδι ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους: ότι η Μπαρτσελόνα δεν πέρασε από τον Πειραιά. Και, άρα, θα είναι πολύ προσεκτικοί από την πλευρά τους, για να μην την πατήσουν κι αυτοί. Την στιγμή μάλιστα που στην τελευταία τους επίσκεψη στο Καραϊσκάκη, πριν μόλις τρία χρόνια, είχαν χάσει…

Δυστυχώς δηλαδή για τον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολο να αιφνιδιάσει, αυτή τη φορά, τη Γιουβέντους όπως είχε κάνει επί Μίτσελ, σε εκείνο το 1-0 που ήταν για την 3η αγωνιστική. Αυτό που μπορεί και πρέπει να κάνει απόψε είναι να τα δώσει όλα, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, όπως ακριβώς είχε κάνει και με την Μπαρτσελόνα πριν τρεις εβδομάδες στο Καραϊσκάκη. Κι από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, από την τύχη έως τη διαιτησία. Αλλά να το πάει ο Ολυμπιακός στο 100% και να καταθέσουν οι παίκτες του ό,τι έχει να καταθέσει ο καθένας από ποιότητα και αγωνιστικότητα. Εφόσον το κάνουν, χειροκρότημα θα πάρουν. Και αν κάτσει και το αποτέλεσμα υπέρ τους, θα υπάρξει αποθέωση.

Το καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο. Ο αντίπαλος είναι μία ποδοσφαιρική μηχανή, που πάει φέτος να πάρει για 7η φορά σερί το πρωτάθλημα στην Ιταλία και που μόλις το Μάη έπαιξε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτελέσματα εκτός έδρας 4-0 την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, 1-0 τη Λιόν, 3-1 τη Σεβίλλη, 2-0 την Πόρτο, 0-0 με την Μπαρτσελόνα και 2-0 τη Μονακό! Δηλαδή, με πέντε διπλά και μία ισοπαλία στο Καμπ Νου και με παθητικό μόλις ένα γκολ!!! Κι όλα αυτά ενώ ο Ολυμπιακός στα 13 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του έχει μόλις τρεις νίκες (συν έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες).

Όμως, αξίζει τον κόπο να κάνει την (υπερ)προσπάθεια του απόψε ο Ολυμπιακός. Για το όνομα που έχει χτίσει εδώ και χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.