Ο Ολυμπιακός θα ελπίζει αν κάνει 90λεπτο τα καλά του α' ημίχρονα

Ο Ολυμπιακός θα ελπίζει αν κάνει 90λεπτο τα καλά του α' ημίχρονα

Ο Ολυμπιακός θα ελπίζει αν κάνει 90λεπτο τα καλά του α' ημίχρονα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta τη δική του προσέγγιση για το κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λισαβώνα.

Τι θα κάνει απόψε ο Ολυμπιακός στη Λισαβώνα; Θεωρητικά θα χάσει (50%) η, μάξιμουμ θα φέρει ισοπαλία (30%). Αυτό λέει η ποδοσφαιρική λογική, με βάση την φετινή αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, το αβαντάζ της έδρας, το…μπάτζετ των δύο συλλόγων, αλλά και την κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, όπου η Πορτογαλία είναι Νο 7 κι η Ελλάδα Νο 14.

Πώς μπορεί ο Ολυμπιακός να αυξήσει μέσα από το παιχνίδι το 20% που έχει για ένα διπλό; Πρώτον, να πιστέψει στον εαυτό του, καθότι ο ίδιος είναι Νο 25 στην σχετική λίστα της ΟΥΕΦΑ κι η Σπόρτινγκ Νο 44. Και δεύτερον να κάνει σε όλο το 90λεπτο μία εμφάνιση όπως στα α΄ ημίχρονα του εδώ με την Μπαρτσελόνα και έξω με τη Γιουβέντους, όντας παράλληλα πιο αποφασιστικός στα τελειώματα του επιθετικά. Να θυμίσω ότι μιλάω για δύο ημίχρονα που είχαν λήξει 0-0, με τον Ολυμπιακό να είχε κινδυνεύσει, αλλά όχι σε μεγάλο αριθμό φάσεων, αλλά κι είχε κάνει τις μεγάλες αντιπάλους του να τον αισθανθούν 'οταν έβγαινε μπροστά.

Από εκεί και πέρα, τι λένε τα δεδομένα της Σπόρτινγκ, που μας δίνουν ελπίδες για να μεγαλώσει αυτό το 20% του Ολυμπιακού, ανάλογα με τη δική του εικόνα στο ματς;

Ένα. Στα έξι τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της μέσα στο Αλβαλάδε έχει μία νίκη (2-0 πέρσι τη Λέγκια), δύο ισοπαλίες (φέτος 0-0 με Στεάουα και 1-1 με Γιουβέντους) και τέσσερις ήττες (φέτος 0-1 από Μπαρτσελόνα, πέρσι 1-2 από Ρεάλ Μαδρίτης κι 1-2 από Μπορούσια Ντόρτμουντ και πρόπερσι 0-1 από Μπάγερ Λέβερκουζεν).

Δύο. Στα 11 τελευταία φετινά παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις η Σπόρτινγκ έχει τέσσερις νίκες, από δύο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (εντός έδρας, 5-1 την εκ των ουραγών Τσάβες και 2-0 την Β΄ κατηγορίας Φαμαλισάο κι εκτός έδρας 1-0 την Ρίο Αβε και 4-2 την ερασιτεχνική Ολέϊρο), τέσσερις ισοπαλίες (εντός έδρας 0-0 με τη Μαρίτιμο, 0-0 με την Πόρτο, 2-2 με την Μπράγκα και 1-1 με τη Γιουβέντους κι εκτός έδρας 1-1 με τη Μορεϊρένσε) και δύο ήττες (εντός έδρας 0-1 από την Μπαρτσελόνα και εκτός έδρας 1-2 από τη Γιουβέντους). Αντίθετα, στα εννιά πρώτα φετινά παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις είχε οκτώ νίκες και μία ισοπαλία! Άρα, ξεκάθαρα είναι σε άλλη πορεία από εκείνη που ήταν όταν είχε έρθει στο Καραϊσκάκη.

Τρία. Επιθετικά είναι δύο φορές πιο ισχυρή εκτός έδρας, παρά εντός! Σε 11 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις στο Αλβαλάδε έχει φέτος ενεργητικό 15 γκολ. Και στα εννιά εκτός έδρας παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις έχει ενεργητικό 25 γκολ!!! Διότι, είναι πολύ δυνατή στο παιχνίδι αντεπιθέσεων, ενώ όταν βρίσκει κλειστές και καλά οργανωμένες άμυνες δυσκολεύεται.

Κατά τα άλλα:

Ελλείψεις θα έχουν κι οι δύο αντίπαλοι: Από τη μία Οτζίτζα (κατά 99%), Εμενίκε, Ανσαριφάρντ και Σισέ (εκτός λίστας!), από την άλλη Ακούνια, Κοάτες, Ντουμπιά, Σίλβα. Κι εγώ θεωρώ δύσκολο ο Ζέσους να βάλει στην ενδεκάδα και τους τρεις βασικούς (Πιτσίνι, Ματιέ, Καρβάλιο) που προέρχονται από τραυματισμό κι έχουν να παίξουν από τις 27 Οκτωβρίου. Κι αν λείψει ο Ματιέ σημαίνει ότι θα απουσιάσουν κι οι δύο βασικοί τους στόπερ.

Ο Γερμανός διαιτητής Τσβάϊερ μέσα στο 2017 πάει για τρίτη φορά να σφυρίξει Τσάμπιονς Λιγκ στην Πορτογαλία! Μία την Πόρτο (5-0 τη Λέστερ), μία την Μπενφίκα (0-1 από τη Γιουνάϊτεντ) και τώρα την Σπόρτινγκ…

Γενικά, αν ο Ολυμπιακός είναι καλός, όπως στα δύο ημίχρονα που μνημόνευσα παραπάνω, νομίζω ότι το ματς θα «γυρίζει» γύρω από την ισοπαλία και θα κριθεί σε μία λεπτομέρεια ο νικητής, αν υπάρξει. Ειδάλλως, αν ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός, φάει κάποιο γκολ και δεν αντιδράσει άμεσα με ισοφάριση κι αναπόφευκτα μετά δώσει χώρους, θα έχει πρόβλημα.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο Ολυμπιακός είχε ατυχίες φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ (τα γκολ-κόντρες στο Τορίνο, το αυτογκόλ και το τζάμπα φάουλ στο Καμπ Νου, την κακή έξοδο στο 1-0 της πρεμιέρας), αλλά είχαν κι οι αντίπαλοι του έξι δοκάρια: τρία η Σπόρτινγκ, δύο η Μπαρτσελόνα (από ένα σε κάθε ματς) κι ένα η Γιουβέντους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.