Όταν ο Μέσι τρώει 8 ήττες στο Καραϊσκάκη!

Όταν ο Μέσι τρώει 8 ήττες στο Καραϊσκάκη!

Όταν ο Μέσι τρώει 8 ήττες στο Καραϊσκάκη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta πώς ο Ολυμπιακός σταμάτησε τον Μέσι και την παρέα του! Και γράφει για το τι τον...τρώει μέσα του!

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Μπεσίκτας - Μονακό με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Πώς έχασε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη τις προάλλες;

Μην την ψάχνουμε, από τον Μέσι. Μετά το αυτογκόλ του Νικολάου, αλλά και την αποβολή του Πικέ, ο Αργεντίνος σούπερ παίκτης ήταν που κλείδωσε το ματς, τόσο με το δικό του 2-0 με το απευθείας φάουλ, όσο και με την ασίστ του προς τον Ντιν για το 3-0 του τελικού 3-1. Απλά πράγματα είναι.

Απλά πράγματα δεν ήταν, βέβαια, αυτά που έγιναν χθες στο Καραϊσκάκη! Όπου ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου έφαγε οκτώ ήττες μέσα σε ένα 90λεπτο! Ακριβώς έτσι! Οκτώ ήττες!

Ο Προτό τον σταμάτησε πέντε φορές με επεμβάσεις που τις λες από καλές, έως καίριες! Και στο 19’ και στο 27’ και στο 34’ και στο 88’ και στο 91’!

Ο Μποτία τον σταμάτησε άλλες δύο φορές, με απίστευτα τάκλιν και μπλοκ! Και στο 32’ και στο 43’!

Κι ο Φορτούνης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, με την αέρινη ντρίμπλα που έκανε πάνω στον Αργεντίνο!

Όταν λοιπόν υπάρχουν οκτώ τέτοιες στιγμές πάνω στον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη, τότε ναι, μπορεί να έρθει το θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό κόντρα στην τεράστια Μπαρτσελόνα! Αλλά μόνο έτσι: να φάει οκτώ ήττες ο Μέσι!

Στο χθεσινό μου άρθρο στο gazzetta ήμουν ξεκάθαρος, από τον τίτλο κιόλας: Η πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη είναι δύσκολη και για τα θηρία της Ευρώπης. Κατέγραψα ένα προς ένα όλα τα αποτελέσματα των πιο σημαντικών ομάδων της Ευρώπης όταν πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στο σπίτι του Ολυμπιακού. Και σημείωνα: μόνο η Μπάγερν έχει μπει στο Καραϊσκάκη κι έχει κερδίσει. Ήθελα να καταδείξω, ότι δεν ήταν εκτός λογικής, κάθε άλλο, ένα αποτέλεσμα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα, με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα συνδυάζονταν με μία εμφάνιση Ολυμπιακού Τσάμπιονς Λιγκ.

Σίγουρα η Μπάρτσα έφτασε πιο κοντά στη νίκη, έχοντας περισσότερες και πιο καθαρές ευκαιρίες. Όμως, αν ο Φορτούνης στη φάση του 37΄ σούταρε όπως έπρεπε, δηλαδή όχι με εξωτερικό μάλλον αδύναμο δεξί, αλλά με εσωτερικό δυνατό αριστερό σουτ και γίνονταν το 1-0, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα την σκαπούλαρε ο φίλος μας ο Ερνέστο!

Κι ακόμη με «τρώει» μέσα μου τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο Ολυμπιακός του Λεμονή και μέσα στο Καμπ Νου, αν δεν γίνονταν εκείνο το παντελώς αχρείαστο φάουλ πάνω στον Μέσι σε θέση…πέναλτι για τον Αργεντίνο η, αν έστω ο Προτό είχε βγάλει το σουτ, που δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, σε μια στιγμή, στο 61’, που το ματς ήταν 1-0, η Μπαρτσελόνα έπαιζε με παίκτη λιγότερο κι ο Ολυμπιακός στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης ήταν αυτός που είχε δημιουργήσει τρεις προϋποθέσεις για να απειλήσει (με Ανδρούτσο, Κούτρη, Καρσελά), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν απλά δύο σουτ που κόντραραν οι Ρομαό, Μποτία και μία κλοτσιά του Σουάρες στον αέρα.

Όπως ακόμη με τρώει τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο Ολυμπιακός και μέσα στο Τορίνο, εάν υπήρχε λίγη τύχη στη φάση του στο 69’, όπου για να μπει το γκολ (1-0) του Ιγκουαίν, η μπάλα πρώτα κόντραρε στο τάκλιν του Φιγκέϊρας για να φτάσει στα πόδια του σκόρερ και στη συνέχεια η μπάλα μετά το σουτ του Αργεντίνου βρήκε στο σώμα του Νικολάου και στρώθηκε πάλι στα δικά του πόδια.

Παρεμπιπτόντως, ισχύει απολύτως ό,τι είχα γράψει τις προάλλες: είναι πολύ σημαντικό ότι ο Λεμονής δεν είναι εμμονικός: αναλύει σωστά τα παιχνίδια και έτσι διορθώνει τις όποιες εσφαλμένες εκτιμήσεις έχει κάνει σε επίπεδο συγκρότησης ενδεκάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.