Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 3-1 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 3-1 (vid)

bet365

Η διαφορά ποιότητας ήταν δεδομένη και φάνηκε και στο χορτάρι του Καμπ Νου! Η Μπαρτσελόνα που έπαιζε για ένα ημίχρονο με 10 (αποβολή Πικέ) επικράτησε με 3-1, αλλά ο Ολυμπιακός φεύγει από την Βαρκελώνη έχοντας στις αποσκευές του μια αξιοπρεπή εικόνα και τώρα... ΠΑΟΚ! Ουραγοί χωρίς πόντο παραμένουν οι «ερυθρόλευκοι».

Η αποστολή έμοιαζε impossible. Εγινε ακόμα πιο δύσκολη με το αυτογκόλ του Νικολάου στο 18'. Ομως ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στο ματς μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το impossible γινόταν possible όταν ο Πικέ πήρε κόκκινη κάρτα ακριβώς πριν πάνε στην ανάπαυλα οι δύο ομάδες.

Possible για ένα θετικό αποτέλεσμα; Σίγουρα για μια θετική εμφάνιση. Και ο Ολυμπιακός την έδωσε αυτήν την εμφάνιση στην ψυχολογία του, στην αυτοπεποίθησή του και στον κόσμο. Και μπορεί να τα έχει και με τον εαυτό του για το «νεκρό» τρίλεπτο στο 61-64' που το 1-0 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 3-0.

Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες. Η Μπαρτσελόνα ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε σκοράρει με πολλούς τρόπους και όχι με το αυτογκόλ του μικρού. Ομως και οι «ερυθρόλευκοι» έμεναν στο ματς μέχρι το 60'. Ο Ολυμπιακός βρήκε και γκολ στο τέλος με τον Νικολάου και έκανε πράξη την υπόσχεση του προπονητή του. Πάλεψε τις όποιες πιθανότητες είχε... Και όλοι γνωρίζουμε πόσο λίγες ήταν αυτές κόντρα στην Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νόου.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΚΟΛ, ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ
Ηταν δεδομένο πως ο Τάκης Λεμονής θα κατέβαζε ένα αμυντικογενές σχήμα. Το ρεπορτάζ που ήθελε τον Οφόε σε θέση φορ επιβεβαιώθηκε και ταυτόχρονα ο Ελληνας τεχνικός έκανε πολλές αλλαγές βάζοντας και Νικολάου και Ανδρούτσο και Ζντιέλαρ στο αρχικό σχήμα. Την ίδια ώρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατέβαζε την καλύτερη πιθανή 11αδα.

Και η διαφορά των δύο ομάδων βγήκε στο χορτάρι από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Η Μπαρτσελόνα σημάδεψε τον Κούτρη με τον Ντελοφέου και η μία επίθεση διαδεχόταν την άλλη. Ο Σουάρες χάνει μεγάλη φάση στο 5' (σε κενή εστία άουτ) και ο εξτρέμ της Μπαρτσελόνα προσπαθούσε συνεχώς να δημιουργήσει ρήγματα με τις σέντρες του. Το έκανε στο 18' αλλά σκόρερ άθελά του ήταν ο Νικολάου ο οποίος δεν έβαλε σωστά το πόδι του κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό.

Μέχρι να βγει το ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έχασε σπουδαίες φάσεις με τον Σουάρες στο 24' (σπουδαία επέμβαση του Προτό), στο 25' ο Παουλίνιο είχε δοκάρι και στο 33' πάλι ο Σουάρες νικήθηκε από τον Προτό.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Δύο στιγμές. Μία στο 27' όταν ο Καρσελά είχε εύκολη πάσα στον Ανδρούτσο αλλά δεν έκανε καλή σέντρα και στο 36' ένα μονοκόμματο σουτ του Οφόε το οποίο πέρασε άουτ.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΙΚΕ
Ωστόσο ο Ολυμπιακός πήγε στ' αποδυτήρια μ' ένα δώρο του Πικέ. Ο Ισπανός αμυντικός έβαλε γκολ με το χέρι, είδε τη δεύτερη κίτρινη του ρέφερι (η πρώτη στο 11' σωστή) και η Μπαρτσελόνα έμεινε με παίκτη λιγότερο για το δεύτερο μέρος...

ΤΕΤΑΡΤΟ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ, ΤΡΙΛΕΠΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Προφανώς και η αποβολή θα έπαιζε ρόλο. Η Μπαρτσελόνα δεν βγήκε στο γήπεδο το ίδιο δυναμικά, ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα για περισσότερη ώρα στα πόδια του και έδειξε ότι με υπομονή μπορεί να φτάσει στην εστία του Τερ Στέγκεν με προϋποθέσεις. Το έκανε στο 56' όταν ο Κούτρης έβγαλε την σέντρα αλλά ουδείς άπλωσε το πόδι του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο κόντρα στην Μπαρτσελόνα τα λάθη πληρώνονται. Πόσω μάλλον όταν δίνεις εύκολο φάουλ στον Μέσι ακριβώς έξω από την περιοχή. Στο 61' ο Αργεντινος εκτέλεσε σαν πέναλτι το φάουλ για το 2-0 και στο 64' δίχως πλέον συγκέντρωση έγινε το 3-0 για τους γηπεδούχους μετά από προσπάθεια του Μέσι και τελείωμα του Ντιν...

Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ στο 89'! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νικολάου με σπουδαία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δεν άλλαξε κάτι, σίγουρα όμως έδωσε αυτοπεποίθηση στον μικρό για τα λάθη που έκανε αλλά πήρε κι ένα credit για την συνολική του εμφάνιση ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη...

Mvp: Μέσι. Κάνει το 2-0 με την τεράστια κλάση του και χρεώνεται και την ασίστ στο γκολ του Ντιν.
Αδύναμος κρίκος: Πικέ. Πήρε την πρώτη του κόκκινη κάρτα στο Champions League σ' ένα ματς που δεν είχε πίεση!
Στο ύψος του: Προτό. Εβγαλε πολλά στο πρώτο ημίχρονο, είχε σωστές αποφάσεις. Στο αυτογκόλ δε μπορούσε ν' αντιδράσει και το φάουλ ήταν δύσκολο.
Η γκάφα: Το φάουλ του Νικολάου έξω από την περιοχή από το οποίο προήλθε το 2-0.
Το στραγάλι: Ο Γουίλιαμ Κόλουμ δεν είχε κανένα πρόβλημα. Σωστές όλες οι αποφάσεις του.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πιστέψει στο όνειρο μετά το τέλος του πρώτου ημίχρονου. Το σκορ είχε μείνει στο 1-0 ο Πικέ είχε αποβληθεί και η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου έδειχνε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο ματς. Εκεί όμως χάθηκε τελείως η αυτοσυγκέντρωση και το 1-0 έγινε μέσα σε τρία λεπτά 3-0 (61'-64').

Οι συνθέσεις:
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντιν, Παουλίνιο, Μπουσκετς (80' Ανδρε Γκόμεζ), Ινιέστα (67' Ράκιτιτς), Ντελοφέου (46' Μασεράνο), Μέσι, Σουάρες
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Νικολάου, Κούτρης, Ζιλέ (55' Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Ρομαό, Καρσελά (65' Πάρντο), Ανδρούτσος, Οφόε (72' Φορτούνης)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα