Μπαρτσελόνα: Τιμωρήθηκε με χρημαστικό πρόστιμο για ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών της στο «Παρκ ντε Πρενς»

Βασίλης Μπαλατσός
Οπαδοί Μπαρτσελόνα

bet365

Η UEFA επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα για ναζιστικές χειρονομίες οπαδών της στο πρώτο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς» για τα προημιτελικά του Champions League.

Η UEFA είχε ανοίξει φάκελο για ναζιστικούς χαιρετισμούς και ρατσιστικές χειρονομίες από μερίδα οπαδών της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν και τιμώρησε τους Καταλανούς με χρηματικό πρόστιμο. Όπως έγινε γνωστό οι Μπλαουγκράνα θα χρειαστεί να πληρώσουν 25.000 ευρώ για τις ναζιστικές κινήσεις των υποστηρικτών της, 2.000 ευρώ για χρήση καπνογόνων και βεγγαλικών και ακόμα 5.000 για ζημιές που προκλήθηκαν στην έδρα των πρωταθλητών Γαλλίας.

Εκτός από το πρόστιμο των 25.000 ευρώ η ρατσιστική συμπεριφορά επέφερε και απαγόρευση στους οπαδούς τους για τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας στην Ευρώπη, με αναστολή σε περίπτωση που επαναληφθεί αυτή η συμπεριφορά.

Θυμίζουμε πως η Παρί είχε υποβάλλει τρεις καταγγελίες για: απολογία για εγκλήματα πολέμου, δημόσια προσβολή ρατσιστικού χαρακτήρα και πιθανή αναγνώριση άλλων δραστών, μετά το πρώτο παιχνίδι, ενώ ύστερα από την πρόκριση της στη ρεβάνς των Βαρκελώνης, έστειλε επιστολή στην UEFA, με την οποία κατήγγειλε ρατσιστικές προσβολές οπαδών της Μπάρτσα κατά του παίκτη της ομάδας και πρώην Μπλαουγκράνα, Ουσμάν Ντεμπελέ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα