Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (3-4 πέν.): Πρόκριση στα πέναλτι και φουλ για το 15ο! (vid)

bet365

Με ήρωα τον Αντρέι Λούνιν και μοιραίους τους Μπερνάρντο Σίλβα και Ματέο Κόβατσιτς, η Ρεάλ απέκλεισε την κάτοχο Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ με 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 1-1) και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου.

Ατσάλινη, ΜΟΝΟ αυτή θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο! Η Ρεάλ Μαδρίτης, με ήρωα τον Αντρέι Λούνιν που πήρε την ευκαιρία φέτος απόντος του Τιμπό Κουρτουά, απέκλεισε την κάτοχο Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ με 4-3 στα πέναλτι (κ. δ. και παρ. 1-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, κάνοντας ρεαλιστικά όνειρα για την 15η κούπα με τα μεγάλα αυτιά!

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Έντερσον αντί του Στέφαν Ορτέγκα κάτω από τα δοκάρια, τον Κάιλ Γουόκερ αντί του Τζον Στόουνς στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε αντί του Ματέο Κόβατσιτς στην μεσαία γραμμή.

Χωρίς τον τιμωρημένο Ορελιέν Τσουαμενί στην διάθεσή του, ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε τον Νάτσο για παρτενέρ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας (μοναδική αλλαγή σε σχέση με το πρώτο ματς), αφού ο Έντερ Μιλιτάο είναι ακόμα ανέτοιμος για 90 λεπτά και δη σε τόσο απαιτητικό παιχνίδι, ενώ ο Νταβίντ Αλάμπα είναι σταθερά εκτός.

Πλήρης αιφνιδιασμός και 0-1 ο Ροντρίγκο!

Ισορροπημένα και αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά για να δυσκολέψουν την κυκλοφορία των γηπεδούχων, οι οποίοι απείλησαν με σέντρα του Ντε Μπρόινε και τον Λούνιν να μπλοκάρει την μπάλα προτού αυτή φτάσει στον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ.

Η Ρεάλ, παρά την κατοχή μπάλας της Σίτι, κυκλοφορούσε αρκετά άνετα, πατούσε καλά στο γήπεδο και το επιβεβαίωσε στο δωδέκατο λεπτό, όταν και άνοιξε το σκορ. Άψογο κοντρόλ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ, συνδυασμός με τον Φεδερίκο Βαλβέρδε, κάθετη του Ουρουγουανού στον Βινίσιους Ζούνιορ και συρτή σέντρα στον Ροντρίγκο ο οποίος, μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή, νίκησε τον Έντερσον με διπλή προσπάθεια για το 0-1.

Αυτό ήταν αισίως το τέταρτο γκολ του Ροντρίγκο κόντρα στους Πολίτες (πρώτος ευρώ – δήμιος ο Λιονέλ Μέσι με επτά), οι οποίοι… σκύλιασαν στη συνέχεια, αναζητώντας την γρήγορη ισοφάριση. Και, μετά από τρία μαζεμένα κόρνερ χωρίς ουσιαστική απειλή, άγγιξαν το 1-1 στο 19’, σε κεφαλιά του Χάαλαντ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να βλέπει την μπάλα να κοντράρει στα γόνατά του και να βγαίνει άουτ, όταν ήταν έτοιμος να εκμεταλλεύεται το ριμπάουντ.

Η Ρεάλ άντεχε όπως μπορούσε στην άμυνα, ψάχνοντας να αιφνιδιάσει στην κόντρα, κάτι που παραλίγο να κάνει στο 24’ όταν μετά από ενέργεια του Βινίσιους, η μπάλα έφτασε στον Ντάνι Καρβαχάλ, το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο σώμα του Γιόσκο Γκβάρντιολ.

Σχεδόν αμέσως μετά, ο Ντε Μπρόινε δοκίμασε με μακρινό σουτ τα ρεφλέξ του Λούνιν, ο οποίος απέκρουσε σωστά στην γωνία του, μπλοκάροντας άνετα λίγο αργότερα μια αδύναμη κεφαλιά του Χάαλαντ.

Ένα σουτ λίγο άουτ του Ντε Μπρόινε, μια προσπάθεια του Τζακ Γκρίλις που έκοψε καθοριστικά ο Ρούντιγκερ και ένα κόρνερ του Βέλγου που πήγαινε γκολ και έδιωξε ο Λούνιν ήταν ό, τι πιο αξιοσημείωτο είχε να επιδείξει στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Ένα πρώτο 45λεπτο που σε γενικές γραμμές κύλησε όπως ακριβώς το ήθελε η Ρεάλ, έστω και αν υπέφερε από την… πολιορκία της Σίτι, η οποία άγγιξε τον διψήφιο αριθμό κόρνερ.

Ο Ντε Μπρόινε αποδίδει δικαιοσύνη και 1-1!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν «φουριόζοι» και στο δεύτερο μέρος, με τον Γκρίλις να υποχρεώνει τον Λούνιν σε δύσκολη απόκρουση, με τον Ουκρανό τερματοφύλακα να μπερδεύεται λίγο αργότερα με τον Νάτσο, ο οποίος έδιωξε εγκαίρως την μπάλα πριν προκύψει πρόβλημα.

Η Ρεάλ, έχοντας μάθει καλά το μάθημά της από τα γκολ με μακρινά σουτ από Μπερνάρντο Σίλβα, Φιλ Φόντεν και Γκβάρντιολ στο πρώτο ματς, δεν άφηνε αυτή την φορά τα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ούσα πολύ προσεκτική και αποτελεσματική.

Τα λεπτά περνούσαν υπέρ της Ρεάλ, η Σίτι το πάλευε όπως μπορούσε, με διαγώνιο σουτ του Γκρίλις μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Λούνιν και τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στην αντεπίθεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο Έντερσον μπλόκαρε προ του Βινίσιους Ζούνιορ.

Στο 72’, ο Γκουαρδιόλα έκανε την πρώτη του κίνηση, βγάζοντας τον δραστήριο αλλά κατάκοπο Γκρίλις, για να ρίξει στο παιχνίδι τον Ζερεμί Ντόκου, μήπως μπορέσει ο ικανότατος Βέλγος να εκμεταλλευτεί την κούραση του (συγκλονιστικού) Καρβαχάλ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντοκού κατάφερε να βρει μια… σχισμή από τα αριστερά, η συρτή σέντρα – σουτ κόπηκε προσωρινά από τον Ρούντιγκερ αλλά ο (κορυφαίος) Ντε Μπρόινε καραδοκούσε και με κοντινό σουτ νίκησε τον Λούνιν, αποδίδοντας ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για το 1-1.

Παρά το γκολ που δέχθηκε και την είσοδο των Λούκα Μόντριτς και Μπραΐμ Ντίαθ αντί του (σχεδόν) άψογου Τόνι Κρόος και του σκόρερ Ροντρίγκο, η τακτική της Ρεάλ επί της ουσίας δεν άλλαξε καθόλου.

Η Σίτι εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και του παιχνιδιού, κυνηγώντας μέχρι τέλους την ανατροπή – πρόκριση, την οποία άγγιξε με δύο τεράστιες ευκαιρίες του Ντε Μπρόινε. Η Ρεάλ άντεξε μέχρι τέλους και έστειλε το ματς στην παράταση, το μικρότερο κακό γι’ αυτήν, με βάση την εικόνα του αγώνα.

Τεράστια ευκαιρία ο Ρούντιγκερ για το 1-2!

Προτού εκκινήσει το έξτρα ημίωρο, ο Γκουαρδιόλα έβγαλε τον Χάαλαντ, ο οποίος απέτυχε για άλλη μια φορά να σκοράρει εις βάρος της Ρεάλ, και έβαλε στην θέση του τον Χουλιάν Άλβαρες, αναζητώντας φρέσκα πόδια και καθαρό μυαλό.

Η Σίτι, με οδηγό τον Ντοκού, συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα, να κερδίζει το ένα κόρνερ πίσω από το άλλο, αλλά να μην φτάνει στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ, είτε γιατί δεν τα πήγαινε καλά στην τελική προσπάθεια, είτε γιατί έδιωχνε αποτελεσματικά η άμυνα της Ρεάλ, με πολύ σταθερό τον Λούνιν.

Ο Αντσελότι, βλέποντας τον πολύ Βινίσιους να ζητάει αλλαγή λόγω μυΐκού προβλήματος, έβαλε στην θέση του τον Λούκας Βάθκεθ, η φυσική θέση του οποίου είναι εξτρέμ, αν και για τις ανάγκες της ομάδας έχει αγωνιστεί πολλές φορές ως δεξί μπακ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους της παράτασης, η Ρεάλ κέρδισε το πρώτο της κόρνερ στο ματς (!), έναντι 17 της Σίτι και, στην εξέλιξή του, άγγιξε το 1-2, όταν ο Μπραΐμ Ντίαθ με καταπληκτική βαθιά μπαλιά βρήκε μόνο του προ του Έντερσον τον Ρούντιγκερ, ο οποίος στο πρώτο δοκάρι πλάσαρε άουτ, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία για να βάλει και πάλι μπροστά την ομάδα του.

Ήρωας ο Λούνιν και ραντεβού με την Μπάγερν!

Ο εξουθενωμένος και με μυϊκά προβλήματα Καρβαχάλ έδωσε την θέση του στον Μιλιτάο, με τον Γκουαρδιόλα να κάνει μάλλον συντηρητική αλλαγή με την είσοδο του Κόβατσιτς αντί του Ντε Μπρόινε, αν και ο Βέλγος τα είχε δώσει όλα για πάνω από 110 λεπτά.

Στο δεύτερο 15λεπτο οι δύο ομάδες ήταν πιο συντηρητικές και προσεκτικές και έδειχναν να συμβιβάζονται με το να κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, όπως και έγινε.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία από την άσπρη βούλα, ο Έντερσον απέκρουσε το πρώτο πέναλτι της Ρεάλ από τον πιο έμπειρο παίκτη της (Μόντριτς). Στη συνέχεια, όμως, ο Λούνιν απάντησε με δύο διαδοχικές αποκρούσεις σε εκτελέσεις των Μπερνάρντο Σίλβα και Κόβατσιτς (ανεξήγητα άθλια αυτή του Πορτογάλου), ουδείς άλλος δεν αστόχησε και η Ρεάλ με τελευταίο εκτελεστή τον Ρούντιγκερ σιώπησε το «Έτιχαντ», πανηγυρίζοντας μια επική πρόκριση στα ημιτελικά της δικής της διοργάνωσης. Αυτής που έχει σηκώσει 14 φορές στην ένδοξη ιστορία της.

Τα πέναλτι
Άλβαρες: Γκολ, 1-0
Μόντριτς: Απόκρουση, 1-0
Μπερνάρντο Σίλβα: Απόκρουση, 1-0
Μπέλινγκχαμ: Γκολ, 1-1
Κόβατσιτς: Απόκρουση, 1-1
Λούκας Βάθκεθ: Γκολ, 1-2
Φόντεν: Γκολ, 2-2
Νάτσο: Γκολ, 2-3
Έντερσον: Γκολ, 3-3
Ρούντιγκερ: Γκολ, 3-4

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακάντζι (112’ Στόουνς), Γκβάρντιολ – Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (112’ Κόβατσιτς), Φόντεν, Γκρίλις (72’ Ντοκού) – Χάαλαντ (91’ Άλβαρες).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ (110’ λ. τρ. Έντερ Μιλιτάο), Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Κρόος (79’ Μόντριτς), Καμαβινγκά – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (84’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (103’ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα