Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 2-1: Προβάδισμα και «φλερτ» με τα ημιτελικά!

Νίκος Κικίδης

bet365

Η Ατλέτικο «έπνιξε» σε ένα επιβλητικό πρώτο μέρος τη Ντόρτμουντ, αλλά χρειάστηκε τη συνδρομή του... δοκαριού στο 90+5΄ για να γλιτώσει το κάζο και να πάρει προβάδισμα (2-1) για τα ημιτελικά.

Το «Μετροπολιτάνο» είναι το οχυρό της Ατλέτικο ο κόσμος της ο 12ος παίκτης που φροντίζει να της δίνει δυνάμεις. Έτσι όπως έπραξε και στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Champions League κόντρα στη Ντόρτμουντ, με τους Ροχιμπλάνκος να καταπίνουν τους Βεστφαλούς σε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος γεμάτο ενέργεια και πίεση. Με τον Αλέ να μειώνει ωστόσο στο φινάλε, η Ντόρτμουντ άγγιξε την ισοπαλία, αλλά τα δοκάρια... κράτησαν όρθια την Ατλέτικο που απέκτησε τον πρώτο λόγο για τους «4» του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τρομακτική ενέργεια στο ματς, πίεζαν ασφυκτικά τη Ντόρτμουντ και το γκολ τελικά δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 5΄Κόμπελ και Μάατσεν τα έκαναν... μαντάρα στο build up και δώρισαν τη μπάλα στον Ντε Πολ, ο οποίος με ψύχραιμο τελείωμα στο τετ-α-τετ έγραψε το 1-0. Το γκολ έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στην Ατλέτικο που είχε μετατρέψει σε μονόλογο την αναμέτρηση και τελικά έφτασε στο 2-0 στο 32΄.

Έπειτα από νέο λάθος των αμυντικών της Ντόρτμουντ ο Γκριεζμάν ευνοήθηκε και μοίρασε στον Λίνο, ο οποίος πλάσαρε στο τετ-α-τετ τον Κόμπελ για το 2-0. Ένα μακρινό σουτ του Ενμέτσα που εξουδετέρωσε ο Όμπλακ στο 43΄ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Ντόρτμουντ σε ένα απογοητευτικό πρώτο μέρος, με την εικόνα της ωστόσο να αλλάζει αισθητά στο δεύτερο.

Οι Γερμανοί μετέφεραν την πίεση στο μισό της Ατλέτικο, πήραν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά δυσκολεύονταν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των Ισπανών. Στο 75΄μάλιστα και κόντρα στη ροή η Ατλέτικο άγγιξε το 3-0 σε χαμένο τετ-α-τετ του Λίνο που βρήκε νικητή τον Κόμπελ, όμως το φινάλε βάφτηκε... κίτρινο.

Έπειτα από όμορφη ανάπτυξη με γρήγορες πάσες από τον άξονα, ο Αλέ στο 81΄βγήκε απέναντι από τον Όμπλακ και τον νίκησε στην κλειστή γωνία για να μειώσει στο σκορ, ενώ στα επόμενα λεπτά οι Βεστφαλοί άγγιξαν την ισοπαλία! Αρχικά στο 87΄ο Μπάιον Γκίτενς με σουτάρα τράνταξε το οριζόντιο του Όμπλακ, ενώ στο 90+5΄η κεφαλιά του Μπραντ κατέληξε στη συμβολή των δοκών, προειδοποιώντας τους Κολτσονέρος ενόψει της ρεβάνς στη Βεστφαλία!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Αθπιλικουέτα, Βίτσελ, Χιμένεθ, Μολίνα, Λίνο, Κόκε, Ντε Πολ (80΄Κορέα), Γιορέντε, Γκριεζμάν, Μοράτα (64΄Μπάριος

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ράιερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν (84΄Οζκάν), Ζάμπιτσερ (84΄Ρόις), Σάντσο, Ενμέτσα (46΄Μπραντ), Αντεγιέμι (73΄Μπάιον Γκίτενς), Φίλκρουγκ (60΄Αλέ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα