Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου 2-2: Ισορροπία και... ανοιχτοί λογαριασμοί (vid)

Ιάσονας Θεριός

bet365

Παρ'ότι προηγήθηκε, η Άρσεναλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Μπάγερν αλλά χάρη στο γκολ του Τροσάρ στο 76' γλίτωσε από την ήττα (2-2) και άφησε τη μοίρα της πρόκρισης ορθάνοιχτη εν όψει της ρεβάνς του Μονάχου.

Ατίθασα νιάτα και... εμπειρία αλληλοεξουδετερώθηκαν στο Λονδίνο! Η Άρσεναλ προηγήθηκε, η κυνικότητα της Μπάγερν έφερε τούμπα το ματς και την «πάγωσε» αλλά οι Gunners του Αρτέτα βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να επιφέρουν την ισορροπία στο ζευγάρι (2-2). Στη ρεβάνς του Μονάχου θα κριθεί η πρόκριση (17/04), με τη μοίρα της «μονομαχίας» να κρέμεται, όπως φάνηκε και στο χορτάρι του «Έμιρεϊτς», από μια κλωστή.

Προβάδισμα με Σάκα, ανατροπή με Γκνάμπρι και Κέιν

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι που μπήκαν με όρεξη και ένταση στο ματς. Στο 7' προειδοποίησαν με το σουτ του Μαρτινέλι που πέρασε λίγο άουτ και στο 11' βρήκαν αυτό που έψαχναν από την πρώτη στιγμή. Ο Γουάιτ σέρβιρε στον Σάκα και ο θαυματουργός Άγγλος με πανέμορφο πλασέ από τη γωνία της περιοχής άνοιξε το σκορ.

Ο δημιουργός του πρώτου γκολ ωστόσο έχασε σπουδαία ευκαιρία να γίνει σκόρερ λίγα λεπτά μετά. Στο 16' ο Χάβερτς τον έβγαλε στο τετ α τετ αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Νόιερ το σταμάτησε με ευκολία. Και κάπως έτσι, η Άρσεναλ τιμωρήθηκε που δεν βρήκε και δεύτερο τέρμα.

Στο 18' οι Βαυαροί εκμεταλλεύτηκαν την κακή πάσα του Γκάμπριελ και την αργή αντίδραση του Κίβιορ, έκλεψαν την μπάλα, ο Γκορέτσκα πέρασε την πάσα στον Γκνάμπρι κι αυτός εκτέλεσε τον Ραγιά για να κάνει το 1-1 και να πληγώσει την πρώην ομάδα του στην πρώτη καλή στιγμή της Μπάγερν.

Η ισοφάριση έκοψε τα φτερά στα πόδια των Gunners, που δυσκολεύονταν να γίνουν απειλητικοί και είδαν τα πράγματα να παίρνουν ακόμα πιο άσχημη τροπή. Στο 32' ο Σανέ εξέθεσε τον Κίβιορ, έκανε φοβερή κούρσα και βρέθηκε στην περιοχή, εκεί όπου τον γκρέμισε ο Σαλιμπά, με τον Κέιν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Τούχελ, σκοράροντας για 15η (!) φορά απέναντι στην Άρσεναλ και «παγώνοντας» για τα καλά το «Έμιρεϊτς».

Δικαίωση Αρτέτα και... διασώστης Τροσάρ

Η Μπάγερν για ώρα στο δεύτερο μέρος μπόρεσε να περιορίσει πολύ την Άρσεναλ. Οι Βαυαροί «βολεύτηκαν» με το να μένουν πίσω από την μπάλα, δεν επέτρεπαν στην αντίπαλό τους να τους απειλήσει και ταυτόχρονα έβρισκαν χώρους στην πλάτη των Gunners.

Ο Αρτέτα πάντως δικαιώθηκε για τα ρίσκα που πήρε, με Ράις να γυρνάει στο «6», Χάβερτς στο «8», και τον Ζεσούς, που αντικατέστησε τον Ζορζίνιο, να πηγαίνει στην κορυφή. Στο 76' ο Βραζιλιάνος πέρασε εκπληκτικά τους Ντε Λιχτ και Γκορέτσκα, έστρωσε στον Τροσάρ - που μπήκε στο ματς μαζί του - και ο Βέλγος πλάσαρε εξαιρετικά για να φέρει το ματς στα ίσα.

Η Μπάγερν βέβαια, θα μπορούσε να φύγει με την τεράστια νίκη από το Λονδίνο, αλλά στο 90ο λεπτό το κοντινό τελείωμα του Κομάν μετά το γύρισμα του Μουσιάλα σταμάτησε στο δοκάρι και το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού ο Σάκα έξαλλος στην τελευταία φάση διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι αλλά δεν καταλογίστηκε τίποτα στην πτώση του από το μαρκάρισμα του Νόιερ.

Άρσεναλ: Ραγιά, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Κίβιορ (46’ Ζιντσένκο), Ράις, Ζορζίνιο (66’ Ζεσούς), Όντεγκααρντ, Χάβερτς (86’ Πάρτεϊ), Μαρτινέλι (66’ Τροσάρ), Σάκα

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Λάιμερ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (66’ Κομάν), Γκνάμπρι (70’ Γκερέρο), Μουσιάλα, Κέιν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα