Άρσεναλ - Πόρτο: Αποκαλύφθηκε η προσβλητική έκφραση που κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε ο Αρτέτα προς τον Κονσεϊσάο

Newsroom
Κονσεισαο

bet365

Ο Μίκελ Αρτέτα κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε μια προσβλητική ισπανική φράση την οποία ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο ερμήνευσε ως αναφορά στην αείμνηστη μητέρα του στη χθεσινή νίκη της Άρσεναλ επί της Πόρτο στο Champions League.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο φάνηκε να συγκρούεται με τον Μικέλ Αρτέτα αμέσως μετά τη διαδικασία των πέναλτι στο ματς της Άρσεναλ με την Πόρτο στο «Emirates» και λίγο αργότερα είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Ισπανός τεχνικός των Gunners «προσέβαλε την οικογένειά μου».

Ο Αρτέρα αρνήθηκε ότι προσέβαλε τον τεχνικό των Δράκων ή την οικογένειά του, αλλά μια πηγή κοντά στον Κονσεϊσάο αποκάλυψε στην «Daily Mail» ότι ο Ισπανός χρησιμοποίησε τη φράση Concha de tu madre. Η κυριολεκτική μετάφραση στα αγγλικά είναι «το κέλυφος της μητέρας σου», αλλά στις ισπανόφωνες χώρες είναι ευρέως κατανοητό ότι είναι μια προσβλητική αναφορά στον γυναικείο κόλπο.

Η πηγή υποστήριξε επίσης ότι το ξέσπασμα του Αρτέτα ακούστηκε ξεκάθαρα από το προπονητικό επιτελείο του Κονσεϊσάο και τους αναπληρωματικούς της Πόρτο στον πάγκο.

Θυμίζουμε ότι στην συνέντευξή του στην πορτογαλική τηλεόραση μετά τον αγώνα, ο Κονσεϊσάο εξήγησε τη φερόμενη προσβολή του Αρτέτα. «Κατά τη διάρκεια του αγώνα στράφηκε στον πάγκο στα ισπανικά. Έβριζε την οικογένειά μου και στο τέλος του είπα "πρόσεχε", γιατί αυτός που έβριζε δεν είναι πια μαζί μας. Θα πρέπει να ανησυχεί για την προπόνηση της ομάδας του περισσότερο και καλύτερα γιατί έχει μεγάλη ατομική ποιότητα για να το κάνει».

Οι γονείς του Κονσεϊσάο πέθαναν και οι δύο όταν ήταν έφηβος, με τον πατέρα του να σκοτώνεται σε ατύχημα με μοτοσικλέτα την ημέρα αφότου υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο ως παίκτης σε ηλικία 16 ετών. Η μητέρα του πέθανε δύο χρόνια αργότερα μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας που άφησαν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο για μεγάλες περιόδους.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα